05.09.2020 | 15:34
smayoo kaže:
iivanu00 kaže:
Može li mi objasni neko koja je “baza” sa tim Apple Cinema ekranima? Rezolucija prosjecna za danasnje standarde, stari konektori....
Jel tu stvar da imaju bolju pokrivenost bojama ili bolje panele, ili samo zato što je Apple stvar?
No offence, samo me zanima.
Mene ne netko nedavno pitao slično pitanje za Apple Thunderbolt Display 27" - kao - zašto sam za rabljeni display platio više nego za novi LG koji je "bolji".
Da se razumijemo, nama je za naš posao (CAD) LG 27" s DisplayPort priključkom jako dobar monitor.
A ja sam rekao - evo, sjedi za jedan, i za drugi, pa vidi sam.
Upravo ovo što je rekao Davor - jednostavno ne umara oči.
Dodatno, meni je vrlo korisno što ATB ima u sebi kompletan stolni dock. Stavim laptop na stol, uštekam magsafe napajanje (koje isto daje monitor) i thunderbolt konektor i spojio sam monitor, miša, tipkovnicu, stolne diskove, ethernet mrežu, iPhone dock.
dpasaric kaže:
Baza je što je taj monitor, kada se pojavio, stajao 32.000 kn, a to je svakako indikator nečega.
Suluda cijena, ali takva je i kvaliteta. Naravno da je tehnologija išla naprijed i da su novi monitori bolji na papiru, ali za računala koja nisu podržavala "retina" rezolucije i za korisnike koji vole ugodan ppi ekrana (101.65), to je dandanas, 15 godina nakon objave, i dalje odličan monitor. Ekran je mat, rezolucija 2560x1600 je taman, kontrast je sasvim dovoljnih 700:1, response mu je 14 ms, brightness mu je 400 cd/m2 i kut gledanja je 178 stupnjeva.
Samo ja ih imam 4! Dva doma i dva na poslu. I imamo novije i "bolje" monitore na poslu, LG 36" nove generacije npr, itd... ali jedini monitor koji je meni bio tako ugodan za rad je bio Eizo 30" iz tog vremena, a on je bio još i skuplji.
Za ovim monitorom možeš raditi cijeli dan i neće ti umoriti oči, to je moje iskustvo i to je njegova vrijednost i danas. A to što ima savršen dizajn koji se super uklapa uz Mac Pro, to je naravno bonus u toj priči, zato niti ne pomišljam mijenjati ga. Barem dok ne skupim novca za Apple Pro Display XDR.
Haha, jednog dana!
Ekipa cisto me zanimalo pa pitam
Pogotovo zbog rezolucije jer ja imam Philips monitor sa USB-C dockom(mis tipkovnica LAN puni laptop i salje video, sve jednim kabelom), i kad sam uzeo novi Pro 13" ta rezolucija izgleda toliko loše, pa mi je žao što nisam 4K monitor uzeo.