21.12.2020 | 16:09
Pozdrav svima!
Isprike ako je ovo duplirana tema jer sam novi na forumu i ovo mi je prva objava. Dugogodisnji sam korisnik Apple proizvoda i doslo je vrijeme kad partnerici i meni treba Mac/iMac koji je sposoban pristojno vrtiti Final Cut Pro.
Oboje uz ostale Apple stvari imamo po dva ulazna modela Air-a iz 2017. jer nam je tada Mac trebao iskljucivo za uredske programe, da je prijenosan i naravno Apple
Sada nam treba Final Cut Pro, za vodenje marketinga na drustvenim mrezama i izradu/montazu videa. Davno prije sam u neku drugu svrhu koristio Adobe CS3 Master kolekciju koja je zastarjela i ne zelim vise Adobe pa za slike se snalazimo preko Photopee (ako imate slican program po sucelju Photoshopu, moze preporuka).
Uglavnom, na Mac Air sam instalirao trial verziju FinalCP programa i performanse su uzasne. Jako je spor i to nije na razini koju zelimo, da ne govorim kako je 13incha sada premalo.
Izasao je novi M1 chip i dvoumimo se oko nabavke novog Maca, trenutno je samo Macbook Pro sa M1 od 13incha. iMac je potencijalo atraktivan ali isto nema M1. Isplati li se cekati MacPro od 16incha ili iMac s tim cipom za navedene potrebe?
I imate li iskustvo preko kupovine kod web trgovine mcshark.at?
Sve iskusne i dobronamjerne preporuke su dobrodosle! Hvala.
V.