29.12.2020 | 11:15
S HP-om to nisam nikad uspio postići (skeniranje na NAS). Iako bi trebalo, jednostavno - nije radilo. Ni preko SMB, ni preko FTP, nikako, nikad.
S Canonom bez frke, od prve, preko FTP, drugačije nisam ni pokušavao.
S Konicom nisam uopće pokušavao jer radi na sve druge načine, nije mi trebalo.
arhitekt kaže:
No, u mom slucaju sam isao na rizik s idejom da ce sve radit ok, jer sam hp dobio za smijesnu cijenu. ( issue je ispao sa scanerom ) .. malo sam bio nepromisljen ....
Hm, Nek sad stoji i printa... tek sam ga uzeo ( printer je danas stigao ) , ali cu stavit na papir konkretniji model printera ( tipa konica) pa ga kasnije uzet i ovog prodat.
Ofkors, bit ce skuplji al mislim da ce rijesit stvar u svim segmentima
Ja sam računao na više načina i nisam baš izračunao da mi je najam skuplji od kupovine, ako kupuješ stroj (printer-skener-kopirku) istih performansi. Da, može biti jeftinije kupiti ako kupiš nešto slabijih osobina (A4, crno/bijelo, ink-jet, sa sporim ispisom). U tom slučaju, "razliku u cijeni" platiš prvi puta kad ti je rok za predaju na vratima i trebaš isprintati 4 mape u po 8 primjeraka, a u svakoj npr. 100 stranica. Pa shvatiš da ti stroj u najmu to ispljune u 1h, a onaj jeftini cijelu noć. Sad je s digitalnim potpisima količina printanja opala značajno, ali još uvijek ima takvih dana dovoljno puta godišnje.
Međutim, kad računaš što koliko košta, ne zaboravi sljedeće:
1. uz cijenu printera (koja jest danas smiješno niska ako se radi o manjim modelima) pribroji cijenu tonera kojeg trošiš za svoju količinu ispisa
2. kad imaš printer u najmu, imaš (trebao bi imati) podršku najmodavca u slučaju kvara/zastoja i sl. (vidi gore - rok za predaju). Umjesto da u panici tražiš okolo gdje na brzinu možeš kupiti ili posuditi drugi printer, nazoveš najmodavca i on ti ili (a) u kratkom roku osposobi printer, ili (b) isprinta sve što trebaš na svojim strojevima i donese u ured.
Ako si u Rijeci, mogu ti bez zadrške preporučiti Tehnocopy u Prvomajskoj za najam. Ne znam jesu li najjeftiniji, ali sveukupno (uzevši podršku u obzir), ja sam zadovoljan 10/10.