Macbook Pro M1 ne puni bateriju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro M1 ne puni bateriju

19.01.2021 | 11:45
Pozdrav ljudi.
MBP M1, do danas nije pokazivao niti jedan znak da nesto eventualno nije u redu. Maloprije, sjedim, pijem kavu i vidim da mi je razina baterije sa 100% pala, a mac je uredno prikljucen na punjac.
Nema niti jednu jedinu ideju sta bi mogao biti uzrok. Nista osim Safarija nije bilo upaljeno u momentu kad sam to vidio. Na slici mozete vidjeti sta kaze local battery checker i Coconut baterry.
Ima li itko pojma sta mi je ciniti?
Pozdrav i unaprijed hvala
Prilozi:
19.01.2021 | 12:38
Update...
Evo, prije nego netko izgubi vrijeme, problem rjesen putem Apple support-a.
Natvali su me u roku odmah, obzirom da sam u Njemackoj, zvao me lik iz support odjela iz Portugala, sto me malo zacudilo, al sve 5.
Kako je na M1 sve novo, tako su i nacini hardware diagnostike drugaciji nego do sada na Intelovim modelima. Sve proslo bez pronalaska problema. Napravljen reset SMC, takodjer na drugaciji nacin nego sto smo godinama unazad navikli i sve je proslo bez pronalaska problema u hardware-u.
Kako mi je objasnjeno, problem se pojavio u tome da jos uvijek nisu uspjeli uskladiti sve, do naj manjih detalja izmedju novog hardwarea i OS-a, tako da je doslo do greske u prikazu na ekranu.
Ja sam sretan sto problem ne postoji, ali nekako mi se cini da to nije bila greska u prikazu samo na ekranu, jer i oboje, i coconut battery checker i normalni, mac-ov su pokazali da je baterija sa 100 % pala na 80 i nesto posto.
Eto, za buduce M1 korisnike, nadam se da ce nekom biti od pomoci, ako dodje do ovakove situacije.
Srdacan pozdrav
19.01.2021 | 14:40
Dakle, ta se situacija može očekivati i dalje, dok god ne usklade hardver i softver?
19.01.2021 | 15:08
JOHN kaže:
Dakle, ta se situacija može očekivati i dalje, dok god ne usklade hardver i softver?

Tako mi je receno. Ponavljam, cini mi se da nije greska u prikazu, nego se dogodilo stvarno praznjenje baterije dok je laptop bio na punjacu.
Obzirom na to sto sam dobio kupovinom ovog racunala, za razliku od dosadasnjeg sve prisutnog Intela, nemam namjeru zamjeriti im na ovakvim iznikama, jer stvarno, ovo spada u iznimke. Niti jedan jedini, niti naj sitniji problemcic nisam osjetio u radu. Sve je nekako glatko i jednostavno radi
Sad je sve ok
19.01.2021 | 16:28
Koliko je to bilo ispod 100% Nešto kao 98 ili 95%? Ili nešto kao 50%?
Svaki Mac unatrag 7-8 godina ima taj princip. Kad si stalno na punjaču, on povremeno prekine punjenje i pusti bateriju da se malo prazni, pa onda opet uključi punjenje. Nekad se to vidi na prikazu postotka napunjenosti baterije, a nekad ne, ali se uvijek vidi na LED lampici na konektoru punjača (magsafe konektor, ovi novi sa USBC možda nemaju tu lampicu). Naime, kad je lampica žuta, puni "zaozbiljno", a kad je zelena, onda je to tzv. "trickle charge" - malo puni, malo ne, jer je baterija već puna do čepa.
19.01.2021 | 16:53
Moje iskustvo je da pod punim opterecenjem i ustekanim racunalom, baterija se lagano prazni. To da racunalo malo isprazni bateriju i onda je dopuni je isto tocno ali se meni ne pali zuta lampica, vec je stalno zelena.
19.01.2021 | 16:58
Tako je, stalno je zelena dok je u tom režimu. Žuta je kad npr. doneseš laptop s napola praznom baterijom na stol i spojiš ga na punjač (bez obzira da li ga spojiš uspavanog ili nastavljaš raditi na njemu).

I ovo prvo je točno, ili je barem bilo na starijim MBP (2008, 2012), meni se na ovom zadnjem to nije dogodilo. Kad je računalo zaista na pun gas, punjač je preslab i laptop dio energije uzima iz i iz baterije.
19.01.2021 | 20:43
forcemac kaže:
... Napravljen reset SMC, takodjer na drugaciji nacin nego sto smo godinama unazad navikli ...

A taj reset SMC se radi kako? Pitam za prijatelja. Nemam još M1, ali bi bilo fino znat...
19.01.2021 | 21:44
smayoo kaže:
Koliko je to bilo ispod 100% Nešto kao 98 ili 95%? Ili nešto kao 50%?
Svaki Mac unatrag 7-8 godina ima taj princip. Kad si stalno na punjaču, on povremeno prekine punjenje i pusti bateriju da se malo prazni, pa onda opet uključi punjenje. Nekad se to vidi na prikazu postotka napunjenosti baterije, a nekad ne, ali se uvijek vidi na LED lampici na konektoru punjača (magsafe konektor, ovi novi sa USBC možda nemaju tu lampicu). Naime, kad je lampica žuta, puni "zaozbiljno", a kad je zelena, onda je to tzv. "trickle charge" - malo puni, malo ne, jer je baterija već puna do čepa.

Pozdrav imenjace.
Bateriju je spustilo, po njihovom na 94 % cini mi se, a po Coconut battery, oko 88%. Meni se to nikad prije nije desilo, ili se barem ne sjecam.
Lampice nemam, jer je usb-c kabel u pitanju
19.01.2021 | 21:49
smayoo kaže:

Pogresno!?
Mozda Intel sa T2 cipom.
Meni lik objasnio za M1 SMC reset ide ovako....
Force shutdown.... drzati power button dok se Mac potpuno ne ugasi, zatim poklopiti LID i drzati ga zatvorenog cca 30 sekundi. Nakon toga upaliti laptop i to bi trebalo biti to
19.01.2021 | 22:38
forcemac kaže:
smayoo kaže:

Pogresno!?
Mozda Intel sa T2 cipom.
Force shutdown.... drzati power button dok se Mac potpuno ne ugasi, zatim poklopiti LID i drzati ga zatvorenog cca 30 sekundi. Nakon toga upaliti laptop i to bi trebalo biti to

Kako se računamo upali bez podizanja poklopca?
19.01.2021 | 22:42
jura22 kaže:
forcemac kaže:
smayoo kaže:

Pogresno!?
Mozda Intel sa T2 cipom.

Kako se računamo upali bez podizanja poklopca?

Drzati 30 sec zaklopljen i onda naravno da ces podici poklopac ako ga zelis upaliti. Jesam li uopce trebao odgovorit na ovo?
#samopitam
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.01.2021 | 00:30
Ja nekak brijem da oni ovo jos nisu rijesili kako treba (kako zele)...

ScreenShot2021-01-20at11.29.15AM.png
20.01.2021 | 00:42
Dijete kaže:
Ja nekak brijem da oni ovo jos nisu rijesili kako treba (kako zele)...

ScreenShot2021-01-20at11.29.15AM.png

Ja to isto imam ukljuceno, ali bateriju uvijek napuni do 100%. NIkad 80%.
Naravno da nisu rjesili.

Dijete, koliko sam vidio i ti si uzeo ovaj M1 MBP... pa ako mi mozes reci kako si zadovoljan. Ne mislim opcenito, nego u odnosu na Intelove modele koje si imao prije njega.
Hvala ti
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.01.2021 | 00:57
[quote="forcemac" post=190594]Dijete kaže:
u odnosu na Intelove modele koje si imao prije njega

Jako zadovoljan.
Jos mi samo fali Avid Media Composer da proradi i onda sam miran. Nikakvih problema za sad (citao sam neki imaju WIFI/BT i spor pristup diskovima)...

Nevjerojatno mi je da mi 13" moze bit glavni komp bez da se uspuse svako malo...

Veselim se vidjet sto ce nam servirat u slijedece 2 godine...
20.01.2021 | 03:28
Mislim da je Big Sur drugačije to posložio...

www.macworld.com/article/3602899/macos-b...laptop-settings.html
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.01.2021 | 03:53
To i jest BS posto nis starije ne mere na M1
20.01.2021 | 13:21
Što se baterije i punjenja tiče, odlična opcija;

github.com/godly-devotion/charge-limiter

Jednostavno odredite do koliko posto želite da se baterija puni (npr. do 80%), funkcionira odlično..
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2021 | 09:45
rak21 kaže:

Jednostavno odredite do koliko posto želite da se baterija puni (npr. do 80%), funkcionira odlično..

Mozda, ali linkas nesto sto (za sad) nije relevantno za ovu temu koja se tice MBP M1.

Zadnji update te aplikacije je napravljen prije izlaska M1 masina i nisu podrzane...
21.01.2021 | 19:34
rak21 kaže:

Zašto bi to netko želio?
21.01.2021 | 19:46
Mozda is istog razloga zasto neki nose papuce kada voze auto.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2021 | 21:49
smayoo kaže:

Zašto bi to netko želio?

Navodno produljuje vijek baterije..

Pisalo se (prepisivalo se) puno po internetima o tome...

ioshacker.com/how-to/airpods-charging-up-to-80-percent
21.01.2021 | 21:55
Bullshit.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2021 | 22:16
Ma tak i roleri skinu po jedan kotac pa kad im se ostali potrose, vrate taj ne istroseni pa im role dulje traju... kaj bi bio bulšit... provjereno
22.01.2021 | 00:21
Ovo me podsjeća na Triggera u Mućkama kada kaže da s istom metlom mete 20 godina, jedino je promijeni 14 drški i 17 vrhova na metli.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.01.2021 | 00:27
jura22 kaže:
Ovo me podsjeća na Triggera u Mućkama kada kaže da s istom metlom mete 20 godina, jedino je promijeni 14 drški i 17 vrhova na metli.

Ship of Theseus...
22.01.2021 | 00:34
APPLE čim dalje ide veća smeća je počeo da proizvodi i naplačuje to masno...Inaće imam sve od apple ali do 2014 g ostalo je gomila beskorisnog smeća,i bacanje love.Dati za mbp 30.000kn a dobiješ samo 2x usb c porta?? dobiješ 16gb ram,i neki bijedni ssd?? to ja imam u 2012,i radi kao i frendov za 30 soma.Eto primjer iphone 12 je cca 10,000kn,a ne valja ništa,kupila ga frendica,ima problem sa signalom,u 3 dana joj se počeo ljuštiti po rubovima...
Znam da se mnogi okorjeli apleovci neće složiti sa mnom,ali gledam sve to i lagano vodi u propast,ništa novo,,ništa znatno bolje ali znatno skuplije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 49 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO