Trazim testera A1382 baterije za MBP 15" 2011.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trazim testera A1382 baterije za MBP 15" 2011.

18.02.2021 | 01:47
Pozdrav ekipa, nedavno ugradjena baterija (A1382) u Macbook Pro 15" 2011 odjednom odbija punjenje. Laptop je uredno prepoznaje, ali ne puni. Isprobao sam hrpetinu troubleshoot metoda (SMC reset, PRAM reset, druge punjace, originalne, zamjenske) no bez uspjeha. Inace, baterija ima samo 16 ciklusa punjenja.
Zanimljivo je sto se Macbook instantno ugasi cim boot dodje do macOS login screena. U Safe modu se to ne dogadja (tamo sam uspio opaliti ovih nekoliko screenshotova).
Ako je baterija van laptopa sve radi uredno, no CPU padne na 800 MHz.
Laptop se, koristeci samo bateriju ne moze niti upaliti, jednostavno ne reagira.
LED-ice za indikaciju napunjenosti na rubu Macbooka uredno rade i prijavljuju trenutni charge.
MagSafe LED-ica konstantno gori zeleno, mada baterija nije napunjena 100%.

Pa sad vise nisam siguran je li problem u bateriji ili u sklopu za punjenje na maticnoj. Nekako sumnjam na potonje.

Pa bih trebao nekoga u Zagrebu tko je voljan isprobati bateriju u svom Macbooku. Pase i na 2011. i 2012. model. Ili ako netko ima za posuditi neku stariju bateriju koju ne koristi. Naravno, uz neku naknadu.
Ima li takvih?
Hvala!

18.02.2021 | 13:22
Problem može biti (i često jest) i tzv. "DC-in" pločici (komadić elektronike koji je iza ženskog Magsafe konektora).

Ali ako baterija nije skroz prazna, a Mac ne želi bootati i raditi s nje (bez priključenog punjača), nemaš što dalje testirati, baterija ne valja.
18.02.2021 | 13:48
Da, to je zapravo najlogicnije. Samo me cudi da je radila savrseno i onda odjednom, nicim izazvana vise ne radi. A nije da se nesto naradila ili da je stara
18.02.2021 | 14:08
Reklamacija. Vjerojatno je krepao komad elektronike u njoj samoj.
18.02.2021 | 14:25
Lik sa eBaya od kojeg je kupljena vise nije registriran.
U slucaju da je stvarno krepao komad elektronike na njoj - bi li ju Mac i dalje uredno prepoznavao, samo ne punio? Cak i pise - condition normal
18.02.2021 | 14:38
Ovisi što je krepalo. Zar si je tako malo koristio, ili je lik tako brzo nestao? Ako je on tako brzo nestao, ja bi svejedno digao dispute na PayPalu i potraživao novac natrag, uz objašnjenje, da lika više nema na E-bayu i nemaš s kim raspraviti problem.
18.02.2021 | 14:42
Kupljena je u 4. mjesecu 2019. i stvarno vrlo malo koristena. Uglavnom je laptop stajao s 80% napunjenosti u ormaru te tako i ima samo 16 ciklusa punjenja.
Problem se manifestirao tako da sam ga jednog dana upalio na bateriji, radio je 2-3 minute, samo se naprasno ugasio i vise nije dao upaliti. I od onda je ta situacija

Hvala, budem vidio sto se moze na eBayu napraviti
18.02.2021 | 14:50
Inače, postoji elektronika u samoj bateriji i ona je odgovorna za punjenje baterije. Da nije tako, razne tipove baterija ne bi bilo moguće staviti u uređaj.
Svojevremeno sam čitao kako su ljudi mijenjali članke u baterijama (to su redovito bile baterije koje su se vadile iz kompa). Same baterije su korisnici zamijenili, ali neki nisu uspjeli tu elektroniku preprogramirati da javi računalu napunjenost.
Ispalo je da je baterija na nekih par postotaka i tako stoji sat dva dok se stvarno ne isprazni. Onaj postotak u gornjem desnom kutu je u stvari podatak iz elektronika, a ne stvarno stanje baterija.
10.03.2021 | 15:41
Izgleda da je ipak bio problem u bateriji. Mamicu joj
Narucio sam sa Amazona novu i sad sve radi kao i prije.
Ako tko treba ovu moju staru za nesto, poklanjam ju ili za par dana nosim u reciklazno dvoriste

Nova prijavljuje ovakvo stanje

11.03.2021 | 19:58
Važno je da si riješio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 3 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO