04.03.2021 | 17:00
Imam problem sa MacBook Pro 15" 2017 BigSur 11.2.2 2,9 GHz Quad-Core Intel Core i7 Radeon Pro 560 4 GB
Nakon updatea OSa na verziju 11.x, komp je radio dosta dobro neko vrijeme. Tako da, ne bi problem povezao s time.
Kad se zahajca, krenu brujati ventilatori, uspijem skuziti da CPU jest pojacano aktivan, ali preko Activity Monitora CPU load ne prikazuje preko 50% nikada.
Ne mogu povezati niti s jednim toolom, dogodja se i kad IntelliJ uzme resurse, a i prilikom Whereby video calla u Firefoxu.
U svakom slucaju, ventilatori se glasno aktiviraju, a po Activity monitoru ne ispada da fali ni CPUa ni memorije. Slijedi gasenje, koje zna biti uzastopno jer svakim novim bootanjem on pokusava pokrenuti sve iste aplikacije koje su bile pokrenute. Dok ne pogasim sve alate, nece se pokrenuti bez jos dodatnog restarta.
Pokusavao sam iscitati nesto iz onog reporta kojeg ti OS ponudi kroz dijaloski okvir, ali sve mi je nerazumljivo
Isto tako i /var/log/system.log meni ne daje nikakvu informaciju. Osim mozda ovako necega, sto se pojavljuje neovisno o vremenu u kojem se ugasi komp:
Mar 4 09:49:05 sh-mbp jetbrains-toolbox-helper (GPU)[2501]: getattrlist failed for /System/Library/Extensions/AppleIntelKBLGraphicsGLDriver.bundle/Contents/MacOS/AppleIntelKBLGraphicsGLDriver: #2: No such file or directory
Mar 4 09:49:05 sh-mbp jetbrains-toolbox-helper (GPU)[2501]: getattrlist failed for /Library/GPUBundles/AMDRadeonX4000GLDriver.bundle/Contents/MacOS/ATIRadeonX4000SCLib.dylib: #2: No such file or directory
Mar 4 09:49:05 sh-mbp jetbrains-toolbox-helper (GPU)[2501]: getattrlist failed for /System/Library/Extensions/AMDRadeonX4000GLDriver.bundle/Contents/MacOS/ATIRadeonX4000SCLib.dylib: #2: No such file or directory
Mar 4 09:49:05 sh-mbp jetbrains-toolbox-helper (GPU)[2501]: getattrlist failed for /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework/Resources//GLRendererFloat.bundle/GLRendererFloat: #2: No such file or directory
Prilazem i stanje baterije
Svaka pomoc dobrodosla prije nego ga odnesem na servis. Hvala vam