28.04.2021 | 13:48
Nema mjesta za još jedan hard, to je bilo na modelima do 2012 koji su imali optički pogon pa su ljudi na njegovo mjesto ugrađivali dodatni HDD. Kako Riba kaže, ovaj stroj ima ugrađeni izmjenjivi SSD. Vidim u System Reportu da je prijavljen kao SATA, ne kao PCIx, ali to što je tako prijavljen, ne znači nužno da je takav.
iFixit piše da taj SSD ima "proprietary storage connector", dakle nije standardni M2, pa možda stvarno i nije PCIx SSD, nego SATA.
Ali u svakom slučaju nema mjesta za dodatni HDD u samom kućištu.
Ako nemaš originalni Magsafe2 Apple napajač od 85W, NE RADI BEZ BATERIJE uopće, a sa originalnim napajačem, a bez baterije radi, ali ne može ići do maksimalnog CPU i GPU opterećenja, jer u takvom režimu troši svih 85W iz napajača I JOŠ bateriju. Međutim, ja nisam nikad svojeg tako uspio opteretiti, čak niti kad sam to htio postići samo za test. Jednostavno nisam našao softver koji bi ga toliko natovario.
Baterija je zalijepljena za kućište, ali može se zamijeniti (uz prtljanje oko tog ljepila). Ja sam svojeg odnio Josipu u JM elektroniku i on je zamijenio bateriju, tako da procedura mene nije koštala živaca, nego samo novaca.