13.10.2021 | 16:32
Dakle, ja opet iz vlastitog iskustva.
HP-ovi laseri da bi im skeniranje (kroz aplikaciju koja dolazi s njima) radilo na Macu moraju biti spojeni USB-om direktno na taj Mac. (izuzetak jedini koji sam našao je bio taj moj model koji sam na kraju kupio, ali to skeniranje na Macu je "škrto" iako je aplikacija "ista" i na Macu i na PC-ju)
Onog trena kad mrežno povežeš HP-ov pisač u svoju lokalnu mrežu (iako je istovremeno spojen USB-om) prestaje raditi USB, a samim time i gubiš mogućnost skeniranja na Macu. Drugim riječima spajanje ti je "ili - ili". Kad je HP lokalni pisač na Macu, radit će sve što je zamišljeno na način da instaliraš drivere i aplikacije i to radi ok i u potpunosti (iako je na Macu aplikacija za skeniranje puno siromašnija nego na PC-ju).
Ako želiš taj uređaj koristiti na PC-ju moraš ga na Macu šerati, a tad ti na PC-ju neće raditi skeniranje.
Ako napraviš obratno i spojiš pisač USB-om lokalno na PC - radit će na PC-ju sve, na Macu će raditi samo print dio.
U oba slučaja ako je pisač spojen lokalno, da bi ga druga računala u mreži koristila, mora ti biti upaljeno ono gdje je pisač spojen (upaljen i aktivan pisač i računalo, iz sleepa ga print job neće probuditi).
Tableti će uredno prepoznati mogućnost Airprinta (ako su spojeni u istu mrežu kao i pisač, bilo direktno ad hoc na pisač bilo u istu kućnu mrežu), skeniranje s tableta koliko je meni poznato ne radi.
Ne ulazim u matematiku koju imaš, no nadam se da si svjestan da color laseri imaju 4 tonera i da set tonera košta koliko i sam pisač (na primjeru pisača iz tvog prvog linka - 700 kn crna, po 1000 kn/kom cyan, yellow, magenta).
Dobra stvar kod pisača MFP 479dw je što nećeš biti ograničen USB vezom kod skeniranja na Mac, jer nudi mogućnost skeniranja direktno u neki mrežni folder (pa ćeš sve postavke za skeniranje i putanju mrežne mape odrediti kroz web sučelje ili na samom pisaču) koji može biti bilo na PC-ju ili na Macu.
Drugi pisač koji si izabrao nema mogućnost skeniranja na Mac kroz mrežu i za njega važi sve ovo gore napisano o "Mac skeniranju".
Ako možeš živjeti bez da na Macu koristiš skener 179FNW kad ga spojiš direktno žicom u svoju lokalnu mrežu dat će ti sve potrebno - uz napomenu da ti je rezolucija ispisa 600x600, duplex ti je ručni i set tonera i dalje košta skoro kao i pisač (500 kn komad, 4 komada).
Ako ti je skeniranje na Macu nužno pronađi obični flatbed skener koji ćeš USB-om povezati na Mac (ima ih za 100-ak EUR) i kupi ovaj jeftiniji model color lasera koji ćeš na Macu koristiti kao pisač, a na PC-jima kao multifunkcijski uređaj.