13.11.2021 | 23:16
Bok ekipa!
Prije tjedan dana kupio sam MacBook Pro 13" s M1 i CalDigit SOHO dock. Od prije imam AOC AGON AG271QG monitor (27" 2K 165Hz) s ugrađenim zvučnicima.
Laptop i monitor sam spojio na CalDigit i sad imam problem da ako prebacim zvuk na monitor on cijelo vrijeme prekida, kao da pola sekunde ide - pola neide. Ako DisplayPort kabel uštekam direktno u stolni Windows PC nemam tih problema.
Ako umjesto DP-a monitor spojim s HDMI kabelom, zvuk normalno radi! Ali pošto monitor supporta samo HDMI 1.4, van ne mogu dobiti više od 60Hz refresh rate pa mi to nije opcija.
Jedino što još nisam probao je uštekati cijeli setup, zajedno s CalDigitom, u neki PC laptop (nitko od ekipe nema laptop s Thunderboltom...)
Jel imate kakvu ideju što bi to moglo biti?
Dodatni problem (rekao bih i veći, pošto te zvučnike ionako ne koristim nikad) je što kad je totalna tišina u sobi, tipa kad radim kasno navečer ili po noći, zvučnici cijelo vrijeme proizvode neki tihi kliketavi zvuk (t-k-t-k-t-k) što strašno iritira. I to se čuje bez obzira da li je odabran monitor ili interni MacBook zvučnici kao output device.