MBP 16" 2019 napajanje preko USB-C
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 16" 2019 napajanje preko USB-C

15.07.2022 | 06:51
Elem, stroj intenzivno koristim zadnjih nekoliko dana, otkako sam prebacio sve sa starog Maca na njega i sad možda otkrivam toplu vodu (jer mi je prethodni Mac iz 2015, s magsafe2 napajanjem i TB2 konektorima), ali evo, zanima me čuti je li to samo moj problem ili je to jednostavno tako, tj. da znam trebam li dići neku reklamaciju prema trgovcu od kojeg je Mac kupljen (imam godinu dana jamstva).

Uglavnom, kad sam u uredu, Mac je na stolu, spojen na Apple Thunderbolt Display 27", preko originalnog Apple adaptera TB3/TB2. To sve radi OK. Magsafe napajanje koje daje ATB ne koristim, odlučio sam ne kupovati onaj jedan jedini što na tržištu postoji adapter s magsafe(2) napajača na usb-c uređaj, jer su korisnički komentari užasni, cca trećina se žali da to ne radi uopće ili gotovo uopće.

Prva ideja mi je bila da napajanje izvedem USB-A/USB-C kabelom s jednog od ATB portova. To radi, pa prestane (Mac kaže "source: power adapter, battery not charging", funkcionira, ali se baterija lagano, lagano prazni). Kad jednom prestane, više neće i ne pomaže ištek-uštek ni s jedne, ni s druge strane. Nagađam da je problem u tome da USB port s ATB ne daje dovoljno struje kad potrebe narastu (kad se zavrti AutoCAD i Windows virtualka i još 2-3 zahtjevnije web stranice).

Međutim, zbunjuje me to da tada niti USB-C napajač i kabel koji su došli s Macom (po svemu sudeći, originalni Apple, ali ne mogu biti 100% siguran), a niti OWC USB-C napajač i vrlo solidan kabel deklariran na 100W snage - također ne rade.

I što onda? Najgluplja windows fora . I thunderbolt prema ATB, i napajanje uštekani su s desne strane (Mac ima po dva USB-C porta sa svake strane). Preštekam napajanje (s vanjskog USB-C napajača) na lijevu stranu - i radi.

Nisam još probao što ako uštekam napajanje s ATB USB porta na lijevu stranu Maca jer mi je kabel prekratak, moram malo razmjestiti stvari po stolu da to probam.

Uglavnom, zanima me ima li tko slično iskustvo? Dakle, da Mac ne može uzeti dovoljno struje ako se napajanje spoji na istu stranu na koju je spojen i thunderbolt link? Nisam, naime siguran trebam li (mogu li) to smatrati neispravnošću ili je to - jednostavno tako...
15.07.2022 | 12:07
Moje iskustvo je drukcije, ali nepotrebno sada konkretno spominjati detalje. Rjesenje:

eshop.macsales.com/shop/owc-thunderbolt-hub

Za najmanje zivciranje i maksimalni financijski trosak, rjesenje je ovaj dock i adapter koji vec imas TB2/TB3.

A sada ozbiljnije...

Citao sam davno da ti macovi (koji ti imas) imaju na jednoj strani manju propusnost (podataka, jel) (na onoj dalje od TB kontrolera na maticnoj ploci). Medjutim, kakve to veze sa strujom ima...nema i nema smisla da bi imalo.

Meni ovo zvuci kao neispravan dio dal na macu ili u punjacu koji si dobio.
16.07.2022 | 17:52
Svjestan si da taj hub ukida smisao Apple Thunderbolt Displaya?
Ali OK, recimo da idem u tom smjeru, u kombinaciji s nabavom većeg monitora (da, Davore, priznajem da sam jednom prije bio izjavio kako mi nikad neće trebati 30" monitor na stolu... ), taj OWC hub ujedno daje i napajanje prema Macu?

Hvala ti za informaciju, malo sam progooglao i - pronašao obratnu situaciju

eshop.macsales.com/blog/61253-power-your...from-the-right-side/

taj članak se poziva na ovaj post:

apple.stackexchange.com/questions/363337...ertab=active#tab-top

To je sasvim drugi problem od ovog kojeg ja imam, ali pokazuje da fkt ima neke veze s koje strane se ušteka napajanje.
16.07.2022 | 18:17
I ja sam čuo za te lijevo/desno probleme koji proizlaze iz nekog tehničkog ograničenja. Nisam to istraživao, ali znam da se o tome dosta pisalo. Proguglaj malo po MacRumors forumu.
16.07.2022 | 18:26
Mrmlj... gunđ... "#!"%"#...
16.07.2022 | 21:23
Oooo... jbt, nemre ni jedna tema proći bez lijevih i desnih
17.07.2022 | 01:14
Jel vidiš... Ja sam htio desno, a ono me tjera lijevo i štaću...
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.07.2022 | 03:40
smayoo kaže:

Nisam, naime siguran trebam li (mogu li) to smatrati neispravnošću ili je to - jednostavno tako...

To je - jednostavno tako. I nije neispravnost. Slične stvari se događaju i u PC svijetu već godinama na prijenosnicima gdje to "lijevo-desno" i količina periferije i mjesta na koje je priključena igra ulogu. Imao si ranije onu neku temu baš tvoju u kojoj su ti nestajali uređaji na hubu nekom i cijeli hub.

Imaš tu "nesreću" da si zahtjevan korisnik sa specifičnim workflowom i kad od stroja koji ima dovoljno snage biti prijenosnik za sve tvoje potrebe pokušaš napraviti stolno računalo na 1 ili 2 kabela to jednostavno ne ide.

USB A port zaboravi kao izvor napajanja za bilo koje trošilo snage veće od 18W.

Imali smo temu TB4 vs USB-C - power delivery.... netko je tražio kabel i način kako da poveže neki hub koji ima i USB C i PD port na sebi, i prijenosnik. Znam da si sudjelovao i da smo raspravljali o tome i da sam objašnjavao razliku i da ima veze s ukupnom propusnošću sabirnice.
17.07.2022 | 08:38
Daddo kaže:
smayoo kaže:

Nisam, naime siguran trebam li (mogu li) to smatrati neispravnošću ili je to - jednostavno tako...

To je - jednostavno tako. I nije neispravnost. Slične stvari se događaju i u PC svijetu već godinama na prijenosnicima gdje to "lijevo-desno" i količina periferije i mjesta na koje je priključena igra ulogu. Imao si ranije onu neku temu baš tvoju u kojoj su ti nestajali uređaji na hubu nekom i cijeli hub.

To je bio problem s običnim (prastarim) malenim USB hubom koji je u specifičnoj situaciji izazvao pad napona napajanja na upstream USB hubu ugrađenom u ATB. Zamijeno sam spravicu i problem je bio nestao.

Imaš tu "nesreću" da si zahtjevan korisnik sa specifičnim workflowom i kad od stroja koji ima dovoljno snage biti prijenosnik za sve tvoje potrebe pokušaš napraviti stolno računalo na 1 ili 2 kabela to jednostavno ne ide.

Ma evo, čak i ide, samo ne onako kako sam prvotno zamislio...

USB A port zaboravi kao izvor napajanja za bilo koje trošilo snage veće od 18W.

Ma, to sam i pretpostavio da neće ići, ali sam ipak želio probati jer je rješenje kojim izbjegavam điđanje dodatnih uređaja. Nisam očekivao da može namaknuti 100% snage, ali mislio sam da bi moglo raditi na način da pokriva potrebe dok nema zahtjevnog softvera u radu. Međutim, jednom kad ispadne, ostane zablesiran...

Imali smo temu TB4 vs USB-C - power delivery.... netko je tražio kabel i način kako da poveže neki hub koji ima i USB C i PD port na sebi, i prijenosnik. Znam da si sudjelovao i da smo raspravljali o tome i da sam objašnjavao razliku i da ima veze s ukupnom propusnošću sabirnice.

Ne sjećam se te teme uopće. Možeš li je, molim te, probati ti pronaći?
17.07.2022 | 13:10
Ali to ispadanje je i prije bilo prisutno. Kada se port (pre)optereti ispadne i jedino reset pomaze.
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.07.2022 | 19:24
izvoli…
18.07.2022 | 21:39
hvala!
  • Daddo
  • Posjetitelj
19.07.2022 | 04:58
Bilo je i ovo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 51 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO