25.07.2022 | 20:07
smayoo kaže:
Život je škola. Da vidimo što si danas naučio:
Prvo. Bez žičane tipkovnice i miša NIKAD se ne upuštaj u setup novog računala ili nekakve radikalne zahvate (brisanja, reinstalacije i sl.).
Drugo. WPS je sranje i odavno je napušten jer ne možeš zagarantirati sigurnost. Ako ga ti još uvijek koristiš, izložen si zlouporabi svoje wifi mreže, i to dramatično.
Treće, što će ti on-screen keyboard, ako ti ni miš ne radi?
Četvrto, umjesto raskapanja posloženih kabela, mogao si kupiti za sitno kuna produžni USB kabel, zar nisi?
Očekivao sam da u 2022. neke stvari ipak mogu riješiti bez žica. Izgleda da ne
Accessibility bi trebao postojati i na OSX. Ne znam kako se očekuje od onih koji o tome ovise da si postave računalo za rad?
Zovi nekog zdravog da ti dođe sve podesiti?
Ako se već WiFi mora postaviti na početku, koji je problem omogućiti i Bluetooth (koji radi jer se Appleova periferija veže njime).
Miš radi, tek nakon što sam u USB gurnuo Unifying receiver. Htio sam ga spojiti BT-om, ali zbog nedostatka BT postavki, nula bodova.
1:0 za Gatesa što se inkluzivnosti tiče
Da ovo iznad radi kako bi moralo. ne bih se WPS-a ni sjetio kao opcije
)))
Imam kabele svih slova, boja, oblika i okusa, od B, C, mini, micro, lightning...adaptera također, ali USB-A na USB-A produžni nisam očekivao da će mi ikad više trebati
Imam i kompletan set žičane periferije. Tamo iz 2008. je vjerojatno sve, kao i ova Microsoft Sidewinder X6 tipkovnica na stolu, kakvu imam i u rezervi. Problem je što je sve to negdje u najdonjim kutijama u skladištu.
Nego, da se maknemo s retro periferije...imam novi problem.
Monitor (Benq PD3200Q) spojen s USB-C na mDP kabelom. Slika je tu, ali imam osjećaj kao da mi je netko oči natapao u slanoj vodi. Mutnjikav tekst... 32" i 2560x1440.
Očekujem sliku jednaku kao i svakom dosad spojenom izvoru...savršenu.
Našao nekakva rješenja, ali ne vidim neku razliku.
Ima li netko rješenje za ovo?
Evo i novog problema, svi portovi su mi zatvoreni, bez obzira na to koji torrent client koristim, bez obzira na to je li mi firewall upaljen ili ne, i bez obzira na to koristim li VPN ili ne.
Ovo postaje jedna velika glavobolja