Kupnja MAc Mini-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja MAc Mini-a

28.10.2024 | 19:58
Poštovani,
Odlučio sam kupiti dodatni kompjuter(trenutno imam PC sa i5(13gen), 2tb SSD, 32gb DDR5 RAM-a, grafa FXF 6700XT, matična Z790 gigabyte AORUS ELITE AX (rev. 1.x) ...) ali sam odlučio uzet MAC MINI, vidio sam kratko kod jednog web dizajnera da radi samo sa jednim MAC MINI M2(imao sam od IPAD 2 gen do IPAD-a koji sam kupio prije godinu dana za crtanje, najviše koristim Procreate i Procreate Dreams) te me zanima dali za 1000€ mogu kupiti mac mini a da to može izdržati Photoshop, Affinity(sva tri), XAMPP(mislim da je MAMP zamjena za MAC) ...?

Drugo pitanje vidio sam preko IPAD na Apple Store da već ima Pre-order za iMac, jeli to sam za "kulturni" zapad ili možemo i mi iz hrvatske naručiti?
Neki kažu to je samo za USA ... ima li netko konkretnu informaciju možemo li kupovati preko Apple Store jer su cijene puno manje nego u našim trgovinama.
Budući da ja nisam MAC ni PC tip, već me zanims asamo olakšati sebi posao, možda nekome ova pitanja budu smiješna ali eto nismo se svi rodili sa znanjem , ja sam oduvijek koristio PC/Intel i nidak problema, naročito za Photoshop, Affinity, XAMPP ...(web dizajn i malo grafike, animacija).
Ili da za 1000€ napravim upgrade postojećeg kompjutera, mada sam ja rađe imati dva, tako da mogu razdvojiti poslove te tako se i ubrzati a i rasteretiti jedan PC ...

Hvala

LP
28.10.2024 | 20:48
ZABORAVI PC, i ne uspoređuj, nema smisla. Kad to riješiš, javi se!
28.10.2024 | 20:59
Najjeftinije ces proci da ti neko donese Mini iz USA. To je toliko malo da stane u svaku prtljagu. Pogotovo sada kazu da ce izaci jos manji za tjedan dva. Taj ce moci doslovce u dzep stati

Onda sebi ovdje kupis fin monitor za te graficke zadace i radis bez problema. To sto si nabrojao ce ti raditi odlicno na bilo kojem Macu sa M procesorom.

Ja skoro sve sto imam od Apple uredjaja sam kupio u USA, ali moj slucaj je malo specifican...
28.10.2024 | 21:20
Ivane, pričekaj navodno novi model za koji dan, pa neka ti netko donese, ne možeš naručivati Apple iz drugih zemalja u HR, osim nešto van službenih kanala.

Nemoj uzeti nešto bez minimalno 16 GB memorije i 1 TB SSD-a.
28.10.2024 | 22:04
Hvala, ma platio bi ja bez beda da mi netko donese iz USA, ljudi smo i treba poštivati usluge.
Samo je teško naći, ako znaš nekoga javi, rado platim uslugu.

Znači M serija je stvarno dobra, mnogi su mi rekli da uzmem i M2 jer im je cijena pala.
16GB rama obavezno, to sam pročitao.

Nego nikako emogu razumjeti kako je u našem "ciganluku" od zemlje uvijek sve naj skuplje?
29.10.2024 | 08:55
pontmax1 kaže:
Nego nikako emogu razumjeti kako je u našem "ciganluku" od zemlje uvijek sve naj skuplje?

Službeni reseller je odredio takve cijene kakve je odredio, a onda i ovi manji (pre)prodavači moraju uzeti svoj dio kolača...

Naravno, ne pomaže ni to što se naše cijene često uspoređuju sa Američkima, što nema puno smisla jer:

- u Americi nema PDV-a, a Sales tax, koji se ne plaća u svim državama, je znatno manji od PDV-a u EU

- nešto što kupiš u USA moraš dovesti u EU, a transportni troškovi su bezobrazno veliki, tako da se to rješenje isplati samo nekome tko osobno ide u USA, ili ima nekog od rodbine koji putuje na toj relaciji, a većina potencijalnih kupaca nije u takvoj situaciji

- tako uvezen kompjuter i dalje moraš prokrijumčariti, tj. uvesti bez plaćanja PDV-a ako želiš proći znatno jeftinije od kupnje od službenih trgovaca u EU

Alternativa je kupnja u Austriji ili Njemačkoj, gdje je PDV manji, a cijene i dalje niže od Hrvatskih, ali onda dobiješ i tipkovnicu sa umlautima umjesto dijakritika.
29.10.2024 | 09:52
m@xym kaže:
pontmax1 kaže:

Službeni reseller je odredio takve cijene kakve je odredio, a onda i ovi manji (pre)prodavači moraju uzeti svoj dio kolača...

Naravno, ne pomaže ni to što se naše cijene često uspoređuju sa Američkima, što nema puno smisla jer:

- u Americi nema PDV-a, a Sales tax, koji se ne plaća u svim državama, je znatno manji od PDV-a u EU

- nešto što kupiš u USA moraš dovesti u EU, a transportni troškovi su bezobrazno veliki, tako da se to rješenje isplati samo nekome tko osobno ide u USA, ili ima nekog od rodbine koji putuje na toj relaciji, a većina potencijalnih kupaca nije u takvoj situaciji

- tako uvezen kompjuter i dalje moraš prokrijumčariti, tj. uvesti bez plaćanja PDV-a ako želiš proći znatno jeftinije od kupnje od službenih trgovaca u EU

Alternativa je kupnja u Austriji ili Njemačkoj, gdje je PDV manji, a cijene i dalje niže od Hrvatskih, ali onda dobiješ i tipkovnicu sa umlautima umjesto dijakritika.

Razumijem ja sve to transport, idi mi, dođi mi ... ali evo i kad kupuješ PC razlika u cijenama je vidljiva, jeftinije je kupiti "vanka" komponente nego kod nas ali nije baš tolika razlika(a komponenete dolaze iz svih krajeva svijeta), npr. u istyle-a cijena najslabijeg modela M2 je 800€ i cijena ko Keopsova piramida, nepromjenjiva, ne bih se čudio da je i povećaju dok u drugim tgovinama cijene padaju(valjda razumiju da za 15 dana nitko neće kupiti M2 za tako velike pare). Baš gledam, mnoge trgovine su već spustile cijene M2 i to skoro za 100€.

Mislim da ovo što ti kažeš je 60%, 40% je pohlepa.

Nisam sveznajući "Mihovil", možda griješim ali mi nije realno tako velika razlika, a garancija od godinu dana ...
Kako god, kupit ću ili M4 ili M2 sa više RAM-a, pa šta bude
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.10.2024 | 09:56
drpongrac23 kaže:

Zanima me objašnjene tvoje tvrdnje.
BTW - i Mac Mini je PC (personal computer), pa pretpostavljam da si mislio na PC sa Windowsima?
29.10.2024 | 12:02
Pa i nije to toliko pohlepa koliko odraz toga da Apple proizvode nudi relativno mali broj trgovaca, i da je bazna cijena relativno visoka (što je jest uzrokovano pohlepom, ali naši trgovci s time nemaju nikakve veze nego Mađarski reseller koji je glavni za ovaj naš dio EU, ako se ne varam).

Inače, većina naših trgovci se još uvijek drži "dobrih starih" netržišnih principa, i tu ne mislim samo na tržište kompjutera nego općenito, pa neki, de facto, zastarjeli proizvodi, koji se vani prodaju za sitniš (gdje trgovci ne samo da ne zarađuju, nego svjesno gube, ali zato oslobađaju skladišni prostor i rješavaju se nekonkurentne robe) kod nas i nakon desetak godina još uvijek drže cijenu, nadajući se da će im kad tad naići neki naivni i neinformirani kupac, a u današnje vrijeme takvih je sve manje.
29.10.2024 | 16:44
Sank kaže:
drpongrac23 kaže:

Zanima me objašnjene tvoje tvrdnje.
BTW - i Mac Mini je PC (personal computer), pa pretpostavljam da si mislio na PC sa Windowsima?

Bez vrijeđanja, ja nikada nisam čuo da je netko MAC(koji god) nazvao PC-em(ali su svi oni personal computer, to je istina i to svi znaju).
Evo otiđi na koji god forum u HR želiš pa vidi dali netko MAC naziva PC?
Primer, moj projatelj je imao Mac-a, oko 1996 i sjećam se da smo igrali Wolfenstein cijele dane, bila je još jedna igrica, kao oblici kocka, kvada i onda pucaš(3D) ... strava, uglavnom nikada nisam čuo nekoga kad je došao kod njega i rekao "uh koji dobar PC".
Kad kažeš PC misli se na WIN, a kad kažeš MAC onda je to MAC(koji god ti naveo, kao ja u ovom primjeru mac mini m4).
Ovo nije vrijeđanje, sarkazam niti išta kažem iz zlobe ili da sam ja upravu ali tako je gdje ja živim(za ostalo nije toliko niti bitno).
PC je WIn, MAC je MAC.

Evo izašao:
www.apple.com/mac-mini/
Cijena u USA 599$, LOL.
29.10.2024 | 16:51
m@xym kaže:
Pa i nije to toliko pohlepa koliko odraz toga da Apple proizvode nudi relativno mali broj trgovaca, i da je bazna cijena relativno visoka (što je jest uzrokovano pohlepom, ali naši trgovci s time nemaju nikakve veze nego Mađarski reseller koji je glavni za ovaj naš dio EU, ako se ne varam).

Inače, većina naših trgovci se još uvijek drži "dobrih starih" netržišnih principa, i tu ne mislim samo na tržište kompjutera nego općenito, pa neki, de facto, zastarjeli proizvodi, koji se vani prodaju za sitniš (gdje trgovci ne samo da ne zarađuju, nego svjesno gube, ali zato oslobađaju skladišni prostor i rješavaju se nekonkurentne robe) kod nas i nakon desetak godina još uvijek drže cijenu, nadajući se da će im kad tad naići neki naivni i neinformirani kupac, a u današnje vrijeme takvih je sve manje.

Je, ima i tu istine, a u neka davna vremena to se zvao "ciganluk", bez vrijeđanja ikoga!
29.10.2024 | 18:20
Da sad tu ne budem nekom advokat, iako je moje iskustvo tu neveliko, znam da mi je više ljudi koji su vrlo dugo i ozbiljno u trgovačkim vodama u više navrata objašnjavalo istu stvar:

1. porezna pravila kod nas su takva da je vrlo zahtjevna papirologija za prodati robu sa skladišta ispod nabavne cijene (za razliku od recimo Italije) jer kod nas porezna uprava odmah na to gleda kao na pokušaj porezne prijevare

2. kad govorimo konkretno o trgovcima koji prodaju Apple proizvode, koji bi oni razlog imali da "čiste skladišta" ako ionako nemaju skladišta, nego sve što prodaju moraju ionako naručiti iz Budimpešte? Pa onda nekakve akcijske cijene jedino idu ako ih odrede u Budimpešti, gdje je zapravo i jedino ozbiljno skladište u našem dijelu Europe.
29.10.2024 | 18:26
@sank - pod PC sam mislio na PC, onako kako svi nazivaju računalo sa "pendžerima", a naravno da su sva kućna računala "osobna".

I sam Steve Jobs je početkom osamdestih pri predstavljanju Apple Lise izjavio da je napokon računalo postalo "osobno". Kasnije se IBM dosjetio pa su svi složenci s vremenom postali PC, personal computer.

Svi dobro znamo da je Mac ipak nešto "više" od običnog Win PC-a, bez obzira na puste brojke i mišiće. Mac ipak ima dušu, ima ono nešto, barem za entuzijaste poput mene, a nadam se da nas ovdje ima još koji razmišljaju poput mene.

Dakle, da ne bude zabune, Windows PC, kanta, složenac je jedna priča, a Mac je ipak neki drugi svijet.
29.10.2024 | 22:14
Evo izašao:
www.apple.com/mac-mini/
Cijena u USA 599$, LOL.

ovo deluje jako dobro. a velicina... skoro kao appleTV mozes u dzep da ga stavis.
29.10.2024 | 22:19
Pa da vidimo kako parira sa Studiom...

436d25af30e6ab86.jpeg
30.10.2024 | 09:17
Porezna pravila su nam, kao i većina stvari u državi, naopaka, tj. prilagođena državi, a porezni obveznici, kad god je to potrebno, stavljeni u podređeni položaj, ali da se može, može se.

Jednom prilikom sam kupio proizvod za 50% tržišne cijene, što znači da je taj uređaj zasigurno prodan ispod nabavne cijene.

Međutim, sjećam se i slučaja otprije deset-petnaest godina, kada je pekar iz Zagreba, nakon što je donirao neprodani kruh od jučerašnjeg dana nekoj organizaciji koja se brine o beskućnicima, morao državi platiti PDV na donirani kruh!

E, sad, kako je država odredila iznos PDV-a na nešto što nije prodano pa niti nema prodajnu cijenu, nemam pojma, ali svakako puno govori o bešćutnosti i naopakosti našeg poreznog sustava, i onima koji ga sprovode.

Naravno, ovaj dio o čišćenju skladišta se svakako ne odnosi na Apple prodavače, nego na trgovce općenito.
31.10.2024 | 23:25
Naručio M4 pa šta Bog dragi da 16GB rama i 512GB SSD.
Inače korisrim PC(Windowse) i imam nelošu konfu i5(13 gen sa int. grafom), 64GB rama(SSD5), 3TB(3 diska - Samsung SSD 980 1TB M.2 PCIE Gen 3.0) - 1tb za OS, 2 TB za moje stvari ...
Imam i dosta vanjskih diskova koje na MAC-u sigurno neću moći koristiti, jedan je 4TB, imam vanjska 3 od 2TB i jedan od 1TB(Ovaj od 1 TB je Samsung SSD 980 1TB M.2 PCIE Gen 3.0 i kupio kućište, stvarno mali vanjski disk) .
Baš me zanima hoće li MAC moći biti dobar ko PC.

Pozdrav!
01.11.2024 | 08:28
@pontmax1 Čestitam! Dugo i dobro će te služiti!
Što koristiš od aplikacija, za što ti služi komp?
Ne vidim razlog zašto nebi mogao koristiti vanjske diskove na Mac-u? Jedno friško formatiranje sa Disk Utility, i to bi trebalo biti to.
01.11.2024 | 09:19

PC je PC, a Mac je Mac.
01.11.2024 | 22:21
@Zdravac PC koristim za web dizajn, logo dizajn ... što znači XAMPP, Local, Photoshop,Ae, Ai, Affinity(sva 3), Filmora ...
Milsio sam na Mac samo instalirat software a sve ostalo na vanjski disk.
01.11.2024 | 22:28
drpongrac23 kaže:

PC je PC, a Mac je Mac.

Mene ne zanima PC, Mac, Linux, Windows, AMD, Intel ili Ryzen ... samo da mogu odraditi svoj posao a da komp radi brzo i dobro, to je jedino što mene zanima za rad ...
Mene PC sa Windowsima služi jako dobro.
MAC sam kupio jer mislim razdvojiti posao te tako pojednostavniti svoj posao a i ubrzati ga.
Na MAC raditi jedno dok na WIN radim drugo ... moža će biti super, možda sam pogriješio, ali da ću naučiti nešto novo, sigurno

Vidjet ćeko kad dođe ...
02.11.2024 | 10:12
Itekako je vazan hardware.
Nije isto da li se vozis s Mercedesom ili Daciom od zagreba do rijeke po staroj cesti.
Vjerujem da bi stigao za slicno vrijeme, ali udobnost bibila razlicita.

Mene uvjeravaju kako je PC i WIN stabilan ali ga treba “znati” posloziti.
Sto bi znacilo “znati posloziti”?
MAC izvadis iz kutije i najvece “slaganje” je ustekati sve u njega i proci zavrsetak inspalacije OS-a.
WIN ima nasljedje proslosti dok macOS to rjesava s Rossetom.
02.11.2024 | 12:39
jura22 kaže:
Izeakko je vazan hardware.
Nije isto da li se vozis s Mercedesom ili Daciom od zagreba do rijeke po staroj cesti.
Vjerujem da bi stigao za slicno vrijeme, ali udobnost bibila razlicita.

Mene uvjeravaju kako je PC i WIN stabilan ali ga treba “znati” posloziti.
Sto bi znacilo “znati posloziti”?
MAC izvadis iz kutije i najvece “slaganje” je ustekati sve u njega i proci zavrsetak inspalacije OS-a.
WIN ima nasljedje proslosti dok macOS to rjesava s Rossetom.

Naravno, vidio sam svega, od Spectrum-a ZX(prvi komp koji sam dobio, pa C64, pa je došla C128.-ica, kad sam ga vidio kao da je svemirki brod sletio pa Amiga ... navozao sam se ja svega.
To što kažeš da iz ZG-a do Rijeke možeš doći Fićom i Mercedesom je istina, ja zadnji PC, kupio komponente i WIN11, složili ga u trgovini i samo ga "uštekao" u struju kad sam ga dobio. Sve radilo bez sekunde gubljenja vremena(naravno da sam ih regao na sebe, mislim Windowse, eto tu sam izgubio nešto vremena).
Nemam apsolutno nikakve probleme sa svojom konfiguracijom(radim web dizajn) a nisam uzeo niti blizu neki top PC(Intel i5 13gen, 64GB rama, matična Z790 gigabyte AORUS ELITE AX, grafa XFX RT 6700XT ...) i sve mogu odraditi. Ali sam odlučio podijeliti posao na dva dijela, i zato sam se odlučio za MAC mini M4.
Grafiku raditi sa MAC-om, ostalo sa PC-em ...
Možda sam napravio dobro, možda nisam, za 10-tak dana(neznam koliko ću čekat) kada dobijem MAC-a znat ću. Tko zna, možda prodam PC jer mi neće trebai
02.11.2024 | 17:59
Ako imaš gdje držati oba računala, onda ne treba prodavati PC. Ustvari, spojiš sve na jedan monitor i deri.

Meni recimo MacBook Pro iz 2010. služi samo za neke stvari prekodiravanja zvuka i ripanja glazbe sa vinila i CD-a, gore je spojen USB gramofon. I on radi uglavnom samo to, polako i točno kako treba.

Dva starija iMac-a služe za reprodukciju glazbe sa iTunesa (jedan u prizemlju, drugi na katu kuće).

Zadnji, MacBook Air M1 je za tagiranje glazbe, uredske alate, pregled interneta. Nisam zahtjevan.

Ima i PC, no to je od mog sinčića, treba biti Windows jad to imaju u školi, a treba biti i Fortnite, naravno. To sam mu složio, i dalje ne diram.
02.11.2024 | 19:47
@pontmax1

Poanta je bila na "zanti posložiti"!

Kada si kupovano komponenta, nisi kupio najjeftinije (64GB RAM-a nije za nekoga tko ne zna što hoće).

Kada se gleda MAC koji je brand name i neki PC koji je brand name i kada se uspostave slični uvjeti na oba računala, nisam siguran da je razlika u cijeni značajna (složenac od neprovjerenih komponenti je sigrno jeftiniji).

Nadalje, M procesori su nešto novo (WIN ih još uvijek grbavo podržavaju), treba usporediti sličan/jednak posao na MAC-u i na PC-u i vidjeti razliku u brzini, a ne uspoređivati "gigabajte" i "gigaherce".

Složili smo se davno da je ljepota u oku promatrača.
02.11.2024 | 21:28
jura22 kaže:
@pontmax1

Poanta je bila na "zanti posložiti"!

Kada si kupovano komponenta, nisi kupio najjeftinije (64GB RAM-a nije za nekoga tko ne zna što hoće).

Kada se gleda MAC koji je brand name i neki PC koji je brand name i kada se uspostave slični uvjeti na oba računala, nisam siguran da je razlika u cijeni značajna (složenac od neprovjerenih komponenti je sigrno jeftiniji).

Nadalje, M procesori su nešto novo (WIN ih još uvijek grbavo podržavaju), treba usporediti sličan/jednak posao na MAC-u i na PC-u i vidjeti razliku u brzini, a ne uspoređivati "gigabajte" i "gigaherce".

Složili smo se davno da je ljepota u oku promatrača.

Pa ja sam rekao da kad ga dobijem M4 trebam usporediti, ili sam pogriješio što sam kupio M4 ili će biti pun pogodak Mac M4 + PC.
Moj PC sam sam slagao sam za posao koji meni treba, i točno takve komponente su unutar istoga.
Problem PC-a je taj što za 2 godine odlično složena mašina ne vrijedi pola vrijednosti od dana kada je kupljena ali se može lako nadograditi(ali opet tko ne zna lako može uništiti PC prilikom nadogradnje bilo fizičke ili "psihičke" ( ima ljudi kojima obični update matične "sredi" PC) dok MAC drži cijenu uvijek(to je jako dobra stvar kada prodaješ) ali ne možeš nadograđivati komponente(koliko sam ja upoznat).
Dosta sam pročitao dokumentacije o tom M4, koliko vidim, izgleda da su stvarno napravili malo čudo.
Daj Bože da bude tako.

Ja radim tako da SSD disk na kojem je OS samo imam ugrađene neke programe, sve ostalo je na externim diskovima i mogu reći da je to jako dobar potez(to me naučio jedan što je popravljao kompjutere iz doba Spectruma ), isto mislim tako raditi sa M4, na njega samo 5-6 programa a sve ostalo vanka. Stavio sam sliku da vidiš koliko programa imam van C: diska.
Prilozi:
03.11.2024 | 12:46
@pontmax1:

Koji ti je plan kada taj eksterni disk umre?

Obicno se dogodi u pola neke frke ili radnog vremema
03.11.2024 | 16:02
Pa realno, kloniranje vanjskog dika je obično trivijalan posao od kloniranja dika u kompu (koji je usput valjda zalemljen na logic board).
Sve u ideji krepavanja istog.
04.11.2024 | 18:30
drlovric kaže:
@pontmax1:

Koji ti je plan kada taj eksterni disk umre?

Obicno se dogodi u pola neke frke ili radnog vremema

Ja sam malo fanatičan što se toga tiče.
Svoju kopiju Win11 imam na posebnom USB disku + na 2 externa diska + bitne radove imam isto sve duplo kopirano, pa sad ako krepa sve to, onda viša sila želi da pređem na Linux
Evo kako izgleda 1TB ext. disk, da možeš usporediti kolike je veličine (stavio sam sliku)
1TBextdisk.jpg
04.11.2024 | 19:13
Ovo meni zvuči kao odlična situacija prebaciti se na jedan NAS !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 39 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO