Macbook Air za srednjskolca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Air za srednjskolca

29.10.2024 | 15:11
Moja kcerka ide u IT gimnaziju i trebam joj kupiti laptop za skolu.

Ne mogu da nadjem bolji deal od Macbook Air M2/M3.

Po cijenu da ce Windowsi ici kroz Parallels, radi baza i programerskih alata, ne postoji bolje racunalo za taj novac. O vrijednosti kao rabljen, i Apple eco sustavu da i ne govorimo.

Velika vecina ih je 8/256 uz nekoliko iznimki sa 512GB. Jako rijetko vidim modele sa 16GB, sto mi je jako cudno...

E sad dal kupiti racunalo sa 8GB ili ne. Nisam pametan sto raditi.

Molim pametnije za malo mudrosti
29.10.2024 | 15:55
ne mora da znaci da sam pametan, ali - "ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti..."
pakuj kufere i paljba za usa, uzmi kceri M2/M3 - 13.6" - 16/512 GB i resio si problem za vise godina. a i ti da se podnovis.
ja takav koristim (naisao mi polovan dosta povoljno), radi kako bog zapoveda, mladji sin na studijama ga opasno merka i vidim da ce uskoro dobiti novog vlasnika.
29.10.2024 | 18:30
Moja kći je cijelu gimnaziju prošla s MacBookAir 13" early 2015 s 8GB RAM i još uvijek ga koristi sad, na prvoj godini studija.
Ako mene pitaš, kupiti joj tako skup stroj znači staviti joj na leđa nepotrebnu brigu - hoće li joj se negdje oštetiti, hoće li ga netko ukrasti...?
Inače, ako će trebati zavrtiti neku windows virtualku (ja imam MBP M3, koristim besplatni UTM i preko njega downloadani Windows koji već je zadnji, valjda 11?, kompajliran za ARM arhitekturu), 8GB će sigurno biti premalo.
30.10.2024 | 01:44
Prodao sam gomilu M2/M3 Airova i mislim da niti jednog nisam prodao s 8 GB, svi su bili CTO sa 16 GB. Ljudi bi i kupili taj s 8, ali im ja ne želim prodati, pa me onda poslušaju i uzmu 16 GB.
30.10.2024 | 17:14
Davor je cijelo vrijeme ocigledno bio u pravu

Evo sada su najavili da novi Apple Air sa starijim chipovima dolazi standardno sa 16GB i cijena ista $999.

Ocigledno Apple AI ne radi bas dobro sa 8GB, pa ne mogu vise ciganciti...
30.10.2024 | 17:22
Ender kaže:
ne mora da znaci da sam pametan, ali - "ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti..."
pakuj kufere i paljba za usa, uzmi kceri M2/M3 - 13.6" - 16/512 GB i resio si problem za vise godina. a i ti da se podnovis.
ja takav koristim (naisao mi polovan dosta povoljno), radi kako bog zapoveda, mladji sin na studijama ga opasno merka i vidim da ce uskoro dobiti novog vlasnika.

Ma nmg prijatelju zapucat u USA po laptop

Besposlen jesam poprilicno, ali toliko vremena i para imam nemam
30.10.2024 | 17:24
smayoo kaže:
Moja kći je cijelu gimnaziju prošla s MacBookAir 13" early 2015 s 8GB RAM i još uvijek ga koristi sad, na prvoj godini studija.
Ako mene pitaš, kupiti joj tako skup stroj znači staviti joj na leđa nepotrebnu brigu - hoće li joj se negdje oštetiti, hoće li ga netko ukrasti...?
Inače, ako će trebati zavrtiti neku windows virtualku (ja imam MBP M3, koristim besplatni UTM i preko njega downloadani Windows koji već je zadnji, valjda 11?, kompajliran za ARM arhitekturu), 8GB će sigurno biti premalo.

Morati imati Windowse, tako da je opcija WIN laptop ili Mac dovoljno mocan za virtualku. Pa mi je noviji Air ispao nekakav logican ishod.

Mozda uzmem i neki Windows laptop, neki sto se ekran moze koristiti i kao tablet, nisam jos odlucio nista.

Gledam opcije...
30.10.2024 | 18:16
polovni M1 8/256 ? Sigurno će opravdati cijenu
31.10.2024 | 00:52
drlovric kaže:
smayoo kaže:

Morati imati Windowse, tako da je opcija WIN laptop ili Mac dovoljno mocan za virtualku. Pa mi je noviji Air ispao nekakav logican ishod.

Mozda uzmem i neki Windows laptop, neki sto se ekran moze koristiti i kao tablet, nisam jos odlucio nista.

Gledam opcije...

Pogledaj neki od Surfacea. Jako dobro složeni strojevi. Pro 4 sam nedavno slagao frendu. i5 6. generacije s 4GB RAM-a i još uvijek radi glatko. S obzirom da dosta vremena provodim s Dell i Lenovo poslovnim laptopima, rekao bih da je Surface bolje složen od većine jednako skupih, pa i skupljih.

Ako je ARM na Windowsima opcija, prvo baci pogled ovdje jel to što treba koristiti kompatibilno
windowsonarm.org

a onda pogledaj Surface Pro 11 (pogotovo s OLED ekranom kao opcijom)
31.10.2024 | 02:02
drlovric kaže:

Gledam opcije...

Zaboravi te preklopne laptop-tablete, djeluje na prvu kosino i dobro no na drugu je zapravo beskorisno.

Ako mora imati penđere, odnosno većinu vremena će koristiti njih, onda joj uzmi penđer laptop, recimo moj glas ide za Lenovo T14s jer ga i sam koristim uz MBP 13" već par godina, snage ima dovoljno, na bateriji bez problema izvučem jedan radni dan, nekad i dva, a sa 1,3 kg ni ne znam da mi je u ruksaku (težina je bitna, ne želiš da ti se dijete pati )

Moj je ovakav, razlika je samo što imam manje RAM-a (16 GB) i veći SSD (2TB), ostalo je isto, uključujući i odličan LCD.
31.10.2024 | 06:56
Imao je svojedobno frend Microsoft laptop koji je bio ujedno i tablet - to je gotovo bez funkcije, jer Windows ne radi kako treba u tablet modu, nije to baš prilagođeno kako treba, mislim na korisničko iskustvo, ne na performanse.

Možda da negdje probate uživo, pa da se onda odlučite, jer takvi hibridni laptopi su dosta skupi.

Evo kako Bertone kaže, neki rabljeni Lenovo iz T serije (novi su opako skupi), a možda i ovo, ako baš mora biti PC.

www.instar-informatika.hr/ultrabook-acer...0u-u/235768/product/

Ili neki Intel Mac sa puno RAM-a pa da gore digneš u virtualki normalne Windowse, ovo s ARM još nije sve kompatibilno kako treba.
31.10.2024 | 11:22
Zaboravio napisati u prethodnom postu, rekao si da ide u IT gimnaziju pa onda ono što njoj treba je dobra ako ne i odlična tipkovnica i tako se opet vraćamo na nešto iz T serije Lenova
31.10.2024 | 12:22
Hvala svima na sugestijama. Imam sada materijala za istrazivanje
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.10.2024 | 13:20
Eh moj Lovriću,

a jesi pitao kćer što zaista želi?

S obzirom da si već sam zbogohulio kad si naveo da će vrtiti Windoze pod virtualkom na Appleu, onda ću ja zbogohuliti još više i savjetovati ti da joj obavezno kupiš neki laptop s Windowsima 11. Ima ih za cijenu do 700€ i to sa 24Gb RAM i 1Tb SSD i Radeon grafikom. Znači laptop za sve. Da ne spominjem da su Windowsi 10 i 11 dostigli macOS u mnogim aspektima pa i jednostavnosti korištenja.

Samo za primjer:

Skidanje fotografija sa iPhonea na Windowse je toliko jednostavno kao drag&drop, naročito kad ih se količinski toliko nakupi da ti slabo dođe. Plus, što se fotorgafije pokažu složene u foldere po godini i mjesecu kad su snimljene.

Na Macu, ako se ne koristi iCloud, a ja ga ne koristim jer ga ne želim plaćati niti šerati fotografije preko clouda, onda je kopiranje veće količine fotografija čista avantura. S obzirom da ih treba pročistiti ne dolazi u obzir koristiti Photos, pa preostaje Image Capture koji je u najmanju ruku spor i pored toga nestabilan (puko mi nekoliko puta dok sam skidao 16.000 slika sa ženinog iPhonea )

I ja sam moje školarce opskrbio Apple računalima, ali su mi s vremenom rekli da je sve to krasno i lijepo, ali da bi ipak Windowze zbog toga što sve što rade imaju na njima uključujući i 1Tb OneDrive prostora uključeno u pretplatu na MS office
31.10.2024 | 13:54
Mala napomena, uz Windows računala, buka je zagarantirana!
31.10.2024 | 17:52
Sank kaže:
S obzirom da ih treba pročistiti ne dolazi u obzir koristiti Photos

Ovo nisam shvatio. Zašto je problem prebaciti fotke u Photos pa onda pročistiti? Ja to radim tako. Uštekam iphone kabelom, pokrenem Photos, kažem import all i stavim kvačicu "obriši s iphonea nakon importa". To traje do minute (za par stotina do tisuću i par stotina HEIC fotki) i onda na Macu u Photos aplikaciji izbrišem što želim izbrisati.

1Tb OneDrive prostora uključeno u pretplatu na MS office

Čekaj.... Znači, iCloud pretplatu ne želiš plaćati, ali ćeš plaćati MS Office pretplatu (umjesto besplatnog Libre Office koji je bolji od MS Officea ili Mac stock aplikacija koje nisu bolje, ali su stock i za školske potrebe sigurno dovoljne) pa onda ističeš OneDrive kao prednost?

Osobno ne plaćam ni iCloud, niti išta drugo od tih servisa, nisu mi potrebni. Nisam siguran kako bih opravadao da su potrebni nekom srednjoškolcu.

U svakom slučaju, imam Windows 11 virtualku za neke softvere koje povremeno trebam, OS je i dalje poluproizvod u odnosu na macOS iako, priznajem, donekle su popravili fush u odnosu na prije 10-15 godina, a macOS je povećao fush u odnosu na prije 10-15 godina pa je razmak manji nego tada, ali i dalje je između njih bezdan. Nepremostivi bezdan. S one druge strane tog bezdana stoje nepokolebljive nemani koje nikad neće dozvoliti windowsima da prijeđu na ovu stranu. Zovu se:

Registry
Windows Defender
Windows Update
31.10.2024 | 18:02
Bertone kaže:
Zaboravio napisati u prethodnom postu, rekao si da ide u IT gimnaziju pa onda ono što njoj treba je dobra ako ne i odlična tipkovnica i tako se opet vraćamo na nešto iz T serije Lenova

Poznaješ Lenovo puno bolje od mene pa ti ne mogu nego vjerovati na riječ, ali evo, molim te tvoj komentar na ovo. Kupili smo kao radnu stanicu za jedan windows softver (preskup da platimo više od jedne licence) za kojeg smo, kako sam ti onda objašnjavao, namjerno željeli kreirati fizički odvojeno radno mjesto tako da na njemu može raditi više nas, kad kome treba, Lenovo all-in-one.

Model je Lenovo ThinkCentre neo 30a AiO, 12CE0081CR, 23.8" FullHD, Intel Core i5 12450H, 16GB, 512GB SSD, W11P, Intel UHD Graphics. Isporučen je sa žičanom tipkovnicom i mišem. Miš je tako... čista sredina, ništa posebno za reći, a tipkovnica je, stari moj, od govneta govno smrdljivo. Katastrofa. Dežmekasta, neprecizna, neke tipke škripulje dok tipkaš... Grozno.
31.10.2024 | 18:33
Uvijek kad sjednem za neko Windows PC računalo, oblije me val sarkazma te val nelagode, jednostavno, u odnosu na Mac, nije to to, niti će vjerojatno ikad biti.

Sad, kome trebaju pendžeri za posao, taj nema izbora, ali to je bučkuriš svega i svačega, usput, ima mi klinac Win PC (dok dovoljno ne odraste i dođe pameti).

@smayoo - ima i dobrih tipkovnica, ali onda znaš da to i košta, i to puno više nego Apple periferija.

Ma ustvari, jbs PC!!!!
31.10.2024 | 19:39
Kod mene je cijelo kucanstvo u Apple sustavu. Strah me i nabrajati cega sve tu ima.

Kcerka takodjer ima iPhone, iPad, Airpods i sve sto vole mladi....

Nekako mi je prirodno bilo uzeti Macbook. Air je najlaksi i ne treba nositi punjac u skolu.

Windowse ne mogu preskociti niti ignorirati jer programiranje koje uce, kao i baze podataka naredne godine (tek je prvi razred) sve rade u Windows alatima. Zato je virtualka bila realna opcija, jer nije to nista HW zahtjevno.

U toj varijanti bih joj instalirao i punokrvni MS Office za windowse, pa eto ubio dvije muhe jednim udarcem.

Mada kazem ne bjezim da kupim WIN ARM laptop, da je tih, lagan, besuman i da ima cjelodnevnu autonomiju.

Ne pratim to nista, zato sam pitao ljude za pomoc.
31.10.2024 | 20:40
evo i mog predloga (onaj da se spakujes i odes za usa i da joj kupis, je naravno bila sala ).
probaj da nadjes neki MacBook Air - poslednja intel generacija, znaci 2020. god, ali sa 16/512 GB, i mislim da ce to biti o.k. dok je u skoli nek dete vozi pendzerse (bootcamp), a u slobodno vreme Mac OS. ja sam supruzi kupio takav sa quad-core i5, 8/512 GB, ne vidim da se nesto zali, verovatno sam pogodio boju
jedino ako ti ne igra ta varijanta da kupujes detetu polovan laptop.
31.10.2024 | 22:22
drpongrac23 kaže:
Uvijek kad sjednem za neko Windows PC računalo, oblije me val sarkazma te val nelagode, jednostavno, u odnosu na Mac, nije to to, niti će vjerojatno ikad biti.

Sad, kome trebaju pendžeri za posao, taj nema izbora, ali to je bučkuriš svega i svačega, usput, ima mi klinac Win PC (dok dovoljno ne odraste i dođe pameti).

@smayoo - ima i dobrih tipkovnica, ali onda znaš da to i košta, i to puno više nego Apple periferija.

Ma ustvari, jbs PC!!!!

Meni je slično kad sjednem u Opel. Val nelagode i straha jer nisam cijepljen protiv tetanusa. Nije BMW i nit će to vjerojatno ikad biti.

Sad, kome treba za posao, nema nekog izbora...bučkuriš amerike, italije i njemačke, svega i svačega. Ima ga moj susjed Jozo (kad dođe pameti, kupit će BMW ko ja)...

Nekad čitam postove ovdje i stvarno imam osjećaj da sam u vrtiću...

Svatko koristi što u tom trenutku treba. Nije problem u konkretnom alatu, koliko je u razmaženom korisniku.
Evo, branim Windowse tipkajući na Macu. Koristim oboje, znam prednosti i mane oboje, svaki ima prednosti i mana, ali mi ne pada na pamet srati po nečemu bezveze.
Konkretno, testiram Sequiou na Macu Pro, na iMacu još nisam i ne planiram prijeći. Pa da me zajebava sa security promptom za svaku pizdariju, pa nemam vremena za to. Nije ni Win 11 ništa puno bolji po tom pitanju, ali stvarno idu u ekstreme i jedni i drugi.

O čemu pričam?
www.reddit.com/r/apple/comments/1eltc1b/...rompt_for/?rdt=51876
Kaže jedan od komentara:

Apple has become what they used to make fun of. “Cancel or allow?”
youtu.be/8CwoluNRSSc?si=l1Yf7VKL3sq5JlwR

tidbits.com/2024/08/12/macos-15-sequoias...-will-hurt-security/
9to5mac.com/2024/08/09/macos-sequoia-permission-prompts/

Evo, recimo da bih mogao srati po tome kako OSX na instalacijskom nivou nema nikakav accessibility ni dan danas. On screen keyboard recimo kao najosnovniju moguću stvar...
01.11.2024 | 00:04
drpongrac23 kaže:
Mala napomena, uz Windows računala, buka je zagarantirana!

Biti ću sad okrutan pa ću napisati da je ta izjava glupost i generaliziranje, koliko platiš toliko i dobiješ, a ako uzimaš poslovni laptop u rangu cijena sa MBP ili malo manje, nema buke od hlađenja ili cvrčanja neke druge elektroničke komponente na MBO, ako uzmeš tkz. gamerski laptop ili neki jeftini plastični ulazni, onda kod prvoga treba ohladiti ugrađene komponente, a kod drugoga nemreš za par sto eura očekivati da su ugrađene kvalitetne komponente.

smayoo kaže:
Isporučen je sa žičanom tipkovnicom i mišem. Miš je tako... čista sredina, ništa posebno za reći, a tipkovnica je, stari moj, od govneta govno smrdljivo. Katastrofa. Dežmekasta, neprecizna, neke tipke škripulje dok tipkaš... Grozno.

Vjerujem ti, desktop pa i AIO Lenovo računala u zadnje vrijeme dolaze sa nekim jeftinim slim škripavim tipkovnicama (i osnovnim miševima sa tri tipke),... moja greška je što kod spomena tipkovnice nisam naglasio da govorim o tipkovnicama koje se ugrađuju u T i P seriju Lenovo prijenosnika (P joj neće kupiti jer ne želi da mu dijete dobije bruh ), a te tipkovnice su odlične, dok su one na Ideapad ili drugim serijama tek osrednje, no to mu nisam ni preporučio.
01.11.2024 | 06:30
Napravi inventuru što od onoga što joj treba na Windowsima, a da postoji nativna podrška/instalacija za Arm.
U Parallelsima će ti dignuti Arm64, a ne x64 verziju Windowsa.

Da ne bi bilo kasnije kuku meni, kuku tebi.
01.11.2024 | 07:37
Ja dugo nisam imao nikakve realne Windowse, sve same virtualke iako proizvodim softver za Windowse i imam dosta korisnika pod Windowsima pa sam često dolazio u smiješnu situaciju da ljudima instaliram softver a onda ih pitam kako se nešto prilično jednostavno radi "kod vas na Windowsima".

Ne jednom su me pitali, Vi ste napisali ovaj program ili imate nekoga?

I tako, ne budi lijen (ili škrt) i kupim ja laptop. 2020 Huawei MateBook X Pro i7, 16GB RAM, 1TB SSD

Prije toga sam imao neki Celeron cirka 2005. koji je ima XP, bio prilično upotrebljiv par mjeseci a onda se usporio do neupotrebljivosti.

A evo sad, ugodno sam bio iznenađen kako Huawei radi. Prilično brz ako zanemarim prvi dan kad je nešto izvodio, indexirao, provjeravo, radio sve moguće nadogradnje i držao ventilator i procesor na 100% pa sam čak razmišljao da ga vratim, ali kako je to prestalo stroj radi super. Vizualno je kopija MacBook Aira. Praktično su identični izgledom i dimenzijama osim što ovaj s desne strane ima još jedan USB A što mi iskreno fali na novim Macovima.

Bez obzira na sve, koristim ga vrlo rijetko. Isprobavanje, testiranje, provjeravanje kako mi program radi na realnim Windowsima jer ovaj Huawei ima 2x rezoluciju tj. 3000*2000, 260ppi pa Windowsi ko Windowsi imaju određene bugove zbog kojih tu i tamo izbaci nešto na super sitnim slovima jer ne kuže da je rezolucija dvostruka, ono što Apple zove retina.

Naravno da sam i ja imao neke bugove vezane uz to ali sam ih uspješno riješio zahvaljujući ovom laptopu.

Imam ga već 3 godine a mislim da sam bateriju punio max 10 puta. Laptop je non stop u ladici, izvadim ga na 15 minuta, pola sata, ponekad i par sati a onda ga samo poklopim i vratim u ladicu gdje provede par tjedana tako, nekad i par mjeseci i baterija drži, ne prazni se dok spava.

S nekim stvarima sam prilično zadovoljan kako radi ali jednostavno, to su Windowsi, nije to za mene. Sve je naopako. Mnogi kažu da im je svejedno, Mac / Windowsi, ali ja se ne mogu natjerati da s tim radim. Od osnovnih stvari kad si polomim prste da bih s jednom rukom stiskao ctrl-c, ctrl-v, ctrl-s itd. pa sve ostalo.

Do daljnjega sve radim u virtualki gdje mogu nešto napraviti na Macu, prebacim na Windowse na istom stroju, prekompajliram i ako radi kako treba dalje u Windowsima niš drugo ne diram
01.11.2024 | 13:08
IgorD kaže:
Ja dugo nisam imao nikakve realne Windowse, sve same virtualke iako proizvodim softver za Windowse i imam dosta korisnika pod Windowsima pa sam često dolazio u smiješnu situaciju da ljudima instaliram softver a onda ih pitam kako se nešto prilično jednostavno radi "kod vas na Windowsima".

Ne jednom su me pitali, Vi ste napisali ovaj program ili imate nekoga?

I tako, ne budi lijen (ili škrt) i kupim ja laptop. 2020 Huawei MateBook X Pro i7, 16GB RAM, 1TB SSD

Prije toga sam imao neki Celeron cirka 2005. koji je ima XP, bio prilično upotrebljiv par mjeseci a onda se usporio do neupotrebljivosti.

A evo sad, ugodno sam bio iznenađen kako Huawei radi. Prilično brz ako zanemarim prvi dan kad je nešto izvodio, indexirao, provjeravo, radio sve moguće nadogradnje i držao ventilator i procesor na 100% pa sam čak razmišljao da ga vratim, ali kako je to prestalo stroj radi super. Vizualno je kopija MacBook Aira. Praktično su identični izgledom i dimenzijama osim što ovaj s desne strane ima još jedan USB A što mi iskreno fali na novim Macovima.

Bez obzira na sve, koristim ga vrlo rijetko. Isprobavanje, testiranje, provjeravanje kako mi program radi na realnim Windowsima jer ovaj Huawei ima 2x rezoluciju tj. 3000*2000, 260ppi pa Windowsi ko Windowsi imaju određene bugove zbog kojih tu i tamo izbaci nešto na super sitnim slovima jer ne kuže da je rezolucija dvostruka, ono što Apple zove retina.

Naravno da sam i ja imao neke bugove vezane uz to ali sam ih uspješno riješio zahvaljujući ovom laptopu.

Imam ga već 3 godine a mislim da sam bateriju punio max 10 puta. Laptop je non stop u ladici, izvadim ga na 15 minuta, pola sata, ponekad i par sati a onda ga samo poklopim i vratim u ladicu gdje provede par tjedana tako, nekad i par mjeseci i baterija drži, ne prazni se dok spava.

S nekim stvarima sam prilično zadovoljan kako radi ali jednostavno, to su Windowsi, nije to za mene. Sve je naopako. Mnogi kažu da im je svejedno, Mac / Windowsi, ali ja se ne mogu natjerati da s tim radim. Od osnovnih stvari kad si polomim prste da bih s jednom rukom stiskao ctrl-c, ctrl-v, ctrl-s itd. pa sve ostalo.

Do daljnjega sve radim u virtualki gdje mogu nešto napraviti na Macu, prebacim na Windowse na istom stroju, prekompajliram i ako radi kako treba dalje u Windowsima niš drugo ne diram

Imam osjecaj da ti je bas viska. Prodao bi ti to?
01.11.2024 | 13:38
Pa ne. To mi je jedini Windows laptop. Ako ga prodam onda moram kupit drugi

Par puta sam čak išao s njim i kod nekih klijenata kad smo namještali VPN i neke slične stvari koje baš nisu pouzdane iz virtualke tj. htio sam da imam sve isto ko klijent pa da možemo uspoređivati jer kod njih nešto nije radilo kako spada. Kad sam dan ranije došao s Macom rekli su da kod mene radi zato što imam Maca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 18 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO