08.02.2004 | 18:06
Primjetno je ako pazljivo gledas odnosno ako ti ja kazem gdje sam ga otvorio. Slijedio sam upute sa
www.ipoding.com a i u novom macformatu sam vidio iste. Napravio sam i par fotki i bas sam poslao mail da vidim kako da ih sve ubacim u jednu odvojenu rubriku ili barem podrubriku. Za sada jedina odnosno prva slika nalazi se u zanimljivostima.
Detaljno:
Otisao samu chipoteku i kupio set urarskih odvijaca (10 kuna)
Dosao doma i pazljivo jedno pet puta pogledao instrukcije kako otvoriti iPod
Uz malo hrabrosti i sile (treba ju upotrijebiti) otvorio sam iPod
Izvadio sam HDD (malo cudo od 10GB)
Izvadio bateriju
Nazvao u Djordjicevu i baterijski centar za zamjensku. (Dobio odgovor da nema sanse da mi nabave novu)
Slegnuo ramenima
Pokusao naruciti bateriju - nista od toga jer je isporucuju samo u USA, Canadu i Australiu
Zatvorio iPod
Kada sam poceo zatvarati iPod shvatio sam da sam se malo pomucio da spojim ponovno hard disk. ( To mi je dalo nadu da mozda jednostavno nije bio pricvrscen)
Pri kraju samo moras paziti da on/off prekidac stavis tocno kako ti ne bi ostao visiti u zraku pa ne bi mogao onda koristiti hold.
Vremenski trebalo mi je otprilike 25-30 minuta za sve to ali sam barem 15-20 minuta potrosio na telefoniranje frendovima da im kazem sto sam i kako napravio. Onog trenutka kada sam ga otvorio ostao sam zapanjen kako sve to izgleda iznutra.
Na kraju tko zna sto je bilo jer ne mogu sa sigurnoscu reci niti da je baterija niti da je hdd ali je on proradio i prvi test je pokazao da je radio bez ikakvih problema oko 7 sati. (Deklarirano je 8).
Moj iPod je 10 GB slim type.