WWDC očekivnja...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WWDC očekivnja...

05.06.2009 | 19:51
Evo baš me je moj mac obavjestio da je sljedeći WWDC za 2 dana i da se Steve Jobs vraća na svoju staru poziciju...pa je to u meni potaklo neka razmišljanja...

Čitao sam negdje neke glasine da se očekuje novi iPhone ili pak Mac pro novije generacije...
Zanima me vaše mišljenje i očekivanja...

Mislite da bi poslje ovog eventa mogli napokon pustiti punokrvni 3.0 software za iPhone??

Pozdrav
R
screen_capture-5b17790ece556fc01c3cd9c90bc63fa8.png
05.06.2009 | 20:12
Sumnjam da ce iPhone 3.0 objaviti bez predstavljanja nove generacije uredjaja.

Mada bi bilo dobro
05.06.2009 | 20:28
ma da? Ne znam. prošlo je već dosta vremena otkako je beta u "ponudi"
A ne znam zašto bi čekali sa objavljivanjem 3.0 kad je to ionako softwer koji je malo unaprijedio iPhone (sms, mms, spotlight,...)

Ali ako je tako nadam se da će izići novi uređaj!
05.06.2009 | 21:22
Vec se spomije neki "iPhone Video" kao uredjaj nove generacije.

Znat cemo za dva dana ima li sta od toga

Ja osobno bi vise volio da predstave novi OS Snow Leopard.
05.06.2009 | 21:43
Gotovo sam siguran da će predstaviti Snow Leopard i OS 3.0. Nadam se i novi iPhone. A što se nove linije iPodova tiče, mislim da ćemo se morati strpiti do jeseni.
05.06.2009 | 22:36
Moje misljenje je da pojavom iPhone-a, posjedovanje iPoda (osim mozda shuffle modela) gubi svaki smisao

iPhone obavlja sve zadace isto (ili bolje) od bilo kojeg iPoda.

Jedva cekam novi OS, mada se ne mogu oteti dojmu da je to u biti "iPhone kakav je trebao biti" nego nesto revolucionarno i novo.

Uglanvom se radi o stvarima, tj nedostatku onih, na koje su se korisnici najvise zalili.
06.06.2009 | 00:09
I naravno, očekujem gospodina Jobsa
06.06.2009 | 01:23
Ne bi se složio s tobom da posjedovanje iPhone-a "krade svaki smisao" iPod-u. Uvažavam tvoje mišjenje, ali se ipak ne slažem...
Naime, posjedujem iPod video 30 Gb, i vjerovao ili ne, taj kapacitet mi je mali....

Ali da se vratim na vrijeme kada nisam imao toliko muzike u računalu....
Skinuo bi album s interneta i ubacio ga u iTunes. i tako par albuma...onda bih spojio iPod na dock i on bi se automatski syncao...predobra stvar...nosiš u džepu sve što posjeduješ...

Znam da je za većinu korisnika ovo potpuna besmislica, ali mene je to oduševljavalo...
Pošto sam obožavatelj glazbe, i to raznih žanrova (slušam i jazz, blues, rock, indie, pop,...) želim da gdje god da idem da imam sve te žanrove u svom džepu, a ne da mi se dogodi situacija da album koji mi je baš sad pao na pšamet da ga nemam...

Meni je to bila prednost iPod-a...
06.06.2009 | 01:26
Naravno, sada mi je malo "okračao" model od 30 Gb i planiram uzeti classic od 120 Gb...

Što se tiče shuffle modela, to je totalno drugi svijet...isto prekrasan...
Iznenadi te...još kad je sync automatski sa stvarima koje iTunes ubaci...jednostavno prekasno...

iPhone dostojno obavlja tu funkciju, i po meni je puno isplatljivija investicija od nano i tuch modela...
Ali od Classica ipak ne (iako je po meni jedino classic PRAVI iPOD)
06.06.2009 | 01:29
Također Davore, potpisujem što si rekao za 3.0...to je trebalo biti već u pvoj generaciji...

Ja se također ne mogu oteti dojimu da je to samo ispravak grešaka koje je iPhone počinio s prvim verzijama OS-a... i nevidim tu nešto vrijedno divljenja jer je sve to trebalo biti već davno...
06.06.2009 | 01:31
...inače imat ovo sve na iPod-u... to mi je svrha iPoda!
screen_capture-44bb3a8e397ecfd3ed1c8d8d64499f2e.png
06.06.2009 | 04:44
Sto se mene tice, meni se cini da ce tek sa 3.0 iPhone postati nesto sto se isplati kupiti.

Prije mi je nedostatak copy and paste i to da za pisanje sms-a tastatura ne moze prijeci iz okomitog u vodoravni polozaj bilo dovoljno da uopce ne razmisljam o kupnji.

Osim toga, cini mi se da ce predstaviti i novi Aperture.
06.06.2009 | 09:28
Da, mene isto muci kaj je tastatura na iPhone-u samo u okomitom polozaju (ne ide u vodoravni) za SMS. Nema vese kaj je duplo veca od 99% tastatura na telefonima, nije ni vazno kaj je ekran ogroman. Inace, ne svidja mi se kaj nemrem romane pisati na njemu, a bas sam se premal. Cujem da dobar konj ima sto mana, a los samo jednu. Pozdrav
06.06.2009 | 11:49
Renato moze link na widget?

Sto se tice keynotea ocekujem 10.6, nadam se da ce se Jobs pojaviti i nadam se da nece pola prezentacije potrositi na iPhone i iTunese
06.06.2009 | 11:52
Ne znam za vas, ali ja pisem SMS-ove i u okomitom i u horizontalnom polozaju

Doduse sa komercijalnom app ali nije vazno.

Cak mi je u okomitom i lakse pisati jer mi je manji hod prsta lijevo desno. Meni to uopce nije mana...

Zelim malo vise mpx na kameri, bar 32GB, turn by turn navigaciju za HR, slanje vise slika u jednom emailu i copy/paste mogucnost.

To bi bio moj popis zelja.

Ali cim se pojavi novi model svejedno cu ga kupiti. I vecina drugih iPhone fanova pretpostavljam

Pa cemo onda novom modelu traziti mane

Ahhhh kako je zivot lijep
06.06.2009 | 14:36
Snow Leopard svakako, bilo bi lijepo u svakom slučaju.
06.06.2009 | 15:38
Predstavit će se novi iPhone i sve vezano s tim, mislim da je Snow Leopard ipak ostavljen za Jobsa, koji se izgleda vratio u firmu....
06.06.2009 | 15:52
Hm, da ja sa negdje čitao da se 10.6 odgađa za jesen...
06.06.2009 | 18:02
Sorry, MoschuS, samo da provjerim link... Tek sam sad stigao do kompa...
06.06.2009 | 18:06
osx.iusethis.com/app/keynotewidget -Evo mislim da je ovo link na "Next keynote"
06.06.2009 | 18:28
zabac je napisao:
Da, mene isto muci kaj je tastatura na iPhone-u samo u okomitom polozaju (ne ide u vodoravni) za SMS. Nema vese kaj je duplo veca od 99% tastatura na telefonima, nije ni vazno kaj je ekran ogroman. Inace, ne svidja mi se kaj nemrem romane pisati na njemu, a bas sam se premal. Cujem da dobar konj ima sto mana, a los samo jednu. Pozdrav

Pa meni treba los konj koji ce biti dobar telefon, a iPhone je dobar u svemu osim u tome da bude smart phone. Ja sam zato kupio iPod touch koji ima sve sto je dobro.
Sto se tice ogromnog ekrana, to je samo Cinema 30, sve je ostalo nedovoljno

U svakom slucaju, ako ga sada dorade, budem ga kupio.
06.06.2009 | 20:47
Snow Beast... 100% ;o)
06.06.2009 | 22:38
renato.lubina je napisao:
osx.iusethis.com/app/keynotewidget -Evo mislim da je ovo link na "Next keynote"

To je to! Hvala!
06.06.2009 | 23:12
svi govore o iPhoneu ili snow leopardu... a mac pro, mac mini, iMac? Mislite da ima šanse?
06.06.2009 | 23:26
relativno nedavno su izasli novi modeli racunala tako da sumnjam da ce biti novih racunala.

ali moglo bi biti noviteta na polju pro aplikacija
07.06.2009 | 03:13
Ma da, istina da su novi modeli nedavno izisli..ali su samo pojacani. Naime, vec neko vrijeme mac pro nije dozivio ozbiljniju promjenu, iMac po meni isto treba malo zanoviti, a mislim da se nesto i s minijem trebna dogoditi.Takodjer bi bilo zanimljivo kada bi se eventualno pojavio neki zanimljiv uredjaj tipa air port express-a, ali to je ipak pre malena stvar da bi bila WWDC-u.

ALi treba se nadati!
07.06.2009 | 13:53
A cuj, ako se Steve vraca na WWDCu onda ce sigurno bit one more thing
07.06.2009 | 15:56
hehe, još dan vremena i počinje... Kad Steve dođe na pozornicu, toće biti najveća novost...zapravo mi je draže da se on vrati na svoj položaj pa makar i ne izdali ništa sada!
07.06.2009 | 16:17
Schiller vodi Keynote, većina mislim da neće biti Jobsa na stageu.

Novi iPhone, još priče o Snow Leopardu, pro aplikacije... i to je to.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, drlovric, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (693)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO