06.04.2004 | 10:27
Dakle mene samo kojekakve gluposti dokače. Još će ljudi mislit da sam tudum za Mac-a. Dakle nakon što sam sav sretan (za razliku od mnogih koji nisu te sreće) uspio nabaviti videokarticu za svoj beige G3 nisam uspio instalirati OSX na njega. Tješio sam se da bar imam bržu videokarticu (iako zapravo nisam odustao od instalacije OSX-a). Jučer mi je konačno "puknuo film" i priznao sam sam sebi da mi je sve sporije a ne brže od kad mi je monitor spojen preko kartice. Prekopčao sam ga preko njegovog ugrađenog video izlaza i radio je puuuno brže. To je naravno bio nemoguće i nebulozno pa sam shvatio da je vjerojatno krivica u tome što sam jednu od extensia koje idu u paketu s karticom morao isključiti jer mi je "smrzavala" mašinu već kod startanja (ATI Resource Manager-extensija da budem precizniji). Pa nebudi ljen učitao sam s ATI-ovog site-a najnoviji driver i instalirao stvar i bolje je. Više se ne ruši kod startup-a i radi osjetno brže ali... Ruši se čim otvorim Photoshop, Quicktime, Toster a kod Quarka, Illustratora itd. se ne ruši. Posmnjao sam u QucikTime i nebudi lijen učitao i njega novu verziju s neta+. I... Ista stvar.
Dakle, ima li itko ideju šta bi to moglo biti što ga ruši? Kad monitor prespojim na njegov built-in video stvar radi bez greške (samo mi je onda kartica viška). Dali postoji nešto što treba iz sistema izvaditi da bi to radili ili kojimujebog. Stvarno sam već umoran od toga da tako jednostavne stvari ne rade kako spada nego pogubim dane i noći (ovo drugo posebno boli) u kojekakvom restartanju.
I u vezi s tim zna li netko zašto mi se mašina diže dozlaboga dugo kad imam instalirano 768 MB rama a kad imam samo 256 MB starta se puuuno brže?
Hvala na razumjevanju i pomoći.