Trump i Musk - MAGA ili MASA
(2 korsinik/a gleda/ju temu) IgorD, (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

11.03.2025 | 23:16
Koliko god mislim da je komentiranje Trumpa besmisleno jer Trump je Armagedon - to ponavljam jer bolju riječ ne mogu naći, ali evo, na redditu naletim ponekad na nešto malo rječitije:

> Reason why trump thinks the ACA is “horrible”: Obama did it.

> Reason why trump thinks the chip plan is “horrible”: Biden did it.

> Reason why the “horrible” bipartisan immigration bill got tanked: Biden did it.

> Reason why the country is getting greatly “horrible”: trump is doing it.

> I’ve seen bad presidents make bad decisions. I've seen good presidents make bad decisions. But I have never in my life witnessed a president intentionally attempt to hand our adversaries win after win while shitting on our allies, intentionally tanking the economy, and creating policies whose only objectives are chaos and/or cruelty. And I’ve never seen a president who, in true trump fashion, tells us that we'll be rich while robbing us blind and making us poor, that we’ll be healthier while creating policies to make us sicker, that we must be strong militarily while gutting the VA and selling out our country to our enemies, that America must be respected by the world while joining Russia, North Korea and Iran on the Axis of Whatthef***, and that the country will be great again when it will take decades to recover.

old.reddit.com/r/technology/comments/1j8...rrible_chip_program/

Polako dolazimo do točke kad će 90% svijeta smatrati da je Trump malouman, bolastan i dementan ali istovremeno i iskonski zao i da mu je cilj uništenje svega... vraćam se opet na Armagedon, eto.
11.03.2025 | 23:19
stvarno nemam reci koliko su ti bajdenovi pokvareni da naprave tu namestaljku u januaru 2021. god da bi obrukali trampa za izbore koji su u novembru 2024. stvarno ljudi razmisljaju dugorocno... ja im se divim. ali... srecom nije im uspelo.
i onda je tramp pomilovao onog bizona koji je bio u prvim redovima u napadu.
samo jedno jednostavno pitanje, zasto je pomilovao i njega i ostale ucesnike u tom napadu, ako su bili podmetnuti od bajdenove ekipe?
evo samo me to interesuje, ziv nisam.
11.03.2025 | 23:31
Zaprati malo što radi udruga Veritas tamo i kako su snimli onog šefa tehnike CNN-a koji im je ispričao kako im je cijeli smisao postojanja kao TV kanala bio da blate Trumpa. Dakle, rekao bih da je to za njih bila dječja igra.

A vrh je bio kako su rezali njegov govor da van konteksta izvuku da je kao on zagovarao to nasilje. To je ova razina da je Elon nacist i slične debilane.

Uostalom, zašto mi u Hrvatskoj o tome brinemo? Amerikanci su rekli svoje, a oni su daleko detaljnije pratili vlastitu unutarnju politiku.

Puna ja lajna Amera koji kažu da su za vrijeme Bidena promijenili stranu jer su demokrati kao stranka opasno zastranili i postali leglo korupcije na svim razinama.

I jedan komentar na paljevine Tesli s lajne:

"No see, the good guys are the ones torching electric vehicles and trying to assassinate people.

The bad guys are the ones building EVs, trying to end government corruption and securing free speech."
12.03.2025 | 00:25
dakle, ja se trampu onda stvarno divim kako je uspeo da pobedi uprkos svim preprekama i namestaljkama, znaci svi su bili potkupljeni, on je siroma' imao samo onog maska, i kao u (losem) filmu pobedjuje - sam protiv svih!
posten, strog i pravican.
mudar kao kralj solomon (kad bi se zezali), deli pravdu, donosi mir (to je tek posebna prica, o ovome bi trebalo pitati palestince i ukrajince), stiti ameriku i americke gradjane (pojedine, mislim one bogate).

dakle - 'god bless america' ili 'anarchy in the usa'.

12.03.2025 | 01:08
Air kaže:
Ako je ovo fašizam, Trumpov napad na ustavnost SAD-a / napad na Kapitol i Trumpovo pomilovanje osuđenih napadača je što?

Nemoš Davoru s analogijama. On ih ne priznaje

Ja bih rekao da je devastacija Tesline imovine i proizvoda *odgovor na fašizam*.
Mislim da je to čak potpuno legitiman odgovor za bilo koju akciju protiv bilo koje američke Vlade. Ako uzmemo da je Amerika praktički konstituirana sa svežnjem pruća i sjekirom, možemo je praktički nazvati fašističkom državom. Mala nijansa je u tome što su Ameri preuzeli fasciu za svoj simbol nešto prije nego je nastao *fašizam* kao negativan oblik vlasti.
I Mussolini i Hitler su uspjeli pozitivne simbole pretvoriti u nešto potpuno suprotno. No, ne možemo zanemariti činjenicu da je USA fašistička zemlja, barem po etimologiji
12.03.2025 | 01:32
To što netko sada vandalizira Tesla automobile po parkiralištima je krivo, koliko god bilo emotivna reakcija na Muskove piz..je. Otprilike kao kad torcidaši prigodno po Splitu vandaliziraju automobile zagrebačkih ili riječkih tablica, i obratno. To je ista razina inteligencije.

Međutim, činjenica da je to djelo nekih budala (moguće i nahuškanih) ni na koji način ne "dokazuje" moralnu ispravnost onog što čini, govori ili zastupa Elon Musk u ovom času.

Situacija postaje apsurdna do krajnosti. Imam osjećaj kao da su se svi skupa najeli ludih gljiva. Ima onaj jedan mračni SF film, zove se The Happening, gdje biljke evoluiraju da luče neurotoksin koji na ljude djeluju tako da svi masovno počinjaju samoubojstva pa se na taj način planet rješava pošasti (ljudske vrste) koja uništava sve ostalo živo i neživo. Eto, ovo mi djeluje upravo tako, samo što neurotoksin djeluje tako da se ljudi uništavaju međusobno.
12.03.2025 | 02:17
smayoo kaže:
To što netko sada vandalizira Tesla automobile po parkiralištima je krivo, koliko god bilo emotivna reakcija na Muskove piz..je. Otprilike kao kad torcidaši prigodno po Splitu vandaliziraju automobile zagrebačkih ili riječkih tablica, i obratno. To je ista razina inteligencije.
Međutim, činjenica da je to djelo nekih budala (moguće i nahuškanih) ni na koji način ne "dokazuje" moralnu ispravnost onog što čini, govori ili zastupa Elon Musk u ovom času.

Also, što se mene tiče, to je čisti barbarizam i nikako ne opravdavam takvo ponašanje i uništavanje bilo čega što je tuđe vlasništvo, kreacija ili ideja.
Ovakve situacije promatram kroz Newtonov zakon akcije i reakcije, ne u fizikalnom već u društvenom kontekstu.

Situacija postaje apsurdna do krajnosti. Imam osjećaj kao da su se svi skupa najeli ludih gljiva. Ima onaj jedan mračni SF film, zove se The Happening, gdje biljke evoluiraju da luče neurotoksin koji na ljude djeluju tako da svi masovno počinjaju samoubojstva pa se na taj način planet rješava pošasti (ljudske vrste) koja uništava sve ostalo živo i neživo. Eto, ovo mi djeluje upravo tako, samo što neurotoksin djeluje tako da se ljudi uništavaju međusobno.

Jesi li se ti najeo ludih gljiva? Nisi. Nisam ni ja. Vjerujem da se većina ljudi nije sad odjednom počela šopati ljudim gljivama. Vjerujem da smo svi više-manje na istim postavkama na kakvima smo bili prije 10 ili više godina.
Svijet nije otišao u*urac. "Svijet" se ponaša po zakonima prirode. Može se to meni osobno sviđati ili nesviđati, ali - tak je kak je. Nakon što smo dobili priliku proučiti i saznati cijelu povijest čovječanstva, nemamo se baš neko pravo čuditi onome što se danas događa.
12.03.2025 | 05:33
dpasaric kaže:
Zaprati malo što radi udruga Veritas tamo i kako su snimli onog šefa tehnike CNN-a koji im je ispričao kako im je cijeli smisao postojanja kao TV kanala bio da blate Trumpa. Dakle, rekao bih da je to za njih bila dječja igra.

A VOX ne blatiti nikoga?

A vrh je bio kako su rezali njegov govor da van konteksta izvuku da je kao on zagovarao to nasilje. To je ova razina da je Elon nacist i slične debilane.

Nisam znao da on ima Kontest ili liniju ili logiku?

Uostalom, zašto mi u Hrvatskoj o tome brinemo? Amerikanci su rekli svoje, a oni su daleko detaljnije pratili vlastitu unutarnju politiku.

Za to što sad nadolazeći Globalni Chrash neće stati na USA granici a ima razorniji potecijal nego bilo koji do sad!

Puna ja lajna Amera koji kažu da su za vrijeme Bidena promijenili stranu jer su demokrati kao stranka opasno zastranili i postali leglo korupcije na svim razinama.

I zato su izabrali Hoštaplera, Kriminalca i Klauna? Čestitam!
12.03.2025 | 08:32
Samo bih iskoristio priliku da pozdravim prisutne i podsjetim ih kako Davor na svaku Rusku svinjariju u Ukrajini piše da se Ukrajinci sami bombardiraju / ubijaju. Buča je bila namještaljka, sve su Ukrajinci sami.

Uglavnom, one Tesle i punjače je spalio sam Musk, X je neki dan rušio Musk. Dionice padaju jer ih ruši Musk. Svima je to jasno. Čitajte što se piše.

ps - Trump je sad uveo tarife za Australiju. Amerika i Australija su uvijek bili neprijatelji.
12.03.2025 | 09:59
IgorD kaže:
Samo bih iskoristio priliku da pozdravim prisutne i podsjetim ih kako Davor na svaku Rusku svinjariju u Ukrajini piše da se Ukrajinci sami bombardiraju / ubijaju. Buča je bila namještaljka, sve su Ukrajinci sami.

Baš sve govori da je bilo tako, od izjave gradonačelnika Buče (jesi li to uopće gledao?), preko zdrave logike da nitko u konkretnoj vojnoj poziciji Rusa ne bi imao koristi napraviti nešto slično jer im ne donosi apsolutno ništa dobroga, a onda možemo dalje o tome kako Ukrajina nije dala pristup UN inspektorima koje je Rusija tražila, kako satelitske snimke pokazuju kako su dovlačili tijela na cestu, pa do POV videa po netu gdje se vidjelo što se tamo radilo. Ukrajini je jako trebalo zgražanje svijeta i Europe da Ruse prikažu kao nerazumne divlje zvijeri koje ubijaju civile iz zabave.

Pustimo vrijeme da odradi svoje, prilično sam siguran da će netko dobro obraditi tu temu i prikazati što se tamo zaista dogodilo.
12.03.2025 | 10:02
A, vidim da slijediš jako dobro 11. Božju zapovijed, vrlo ti je draga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 4 minuta
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, dpasaric, jura22, tino1, VanjusOS, Anonimci (830)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO