12.03.2025 | 02:17
smayoo kaže:
To što netko sada vandalizira Tesla automobile po parkiralištima je krivo, koliko god bilo emotivna reakcija na Muskove piz..je. Otprilike kao kad torcidaši prigodno po Splitu vandaliziraju automobile zagrebačkih ili riječkih tablica, i obratno. To je ista razina inteligencije.
Međutim, činjenica da je to djelo nekih budala (moguće i nahuškanih) ni na koji način ne "dokazuje" moralnu ispravnost onog što čini, govori ili zastupa Elon Musk u ovom času.
Also, što se mene tiče, to je čisti barbarizam i nikako ne opravdavam takvo ponašanje i uništavanje bilo čega što je tuđe vlasništvo, kreacija ili ideja.
Ovakve situacije promatram kroz Newtonov zakon akcije i reakcije, ne u fizikalnom već u društvenom kontekstu.
Situacija postaje apsurdna do krajnosti. Imam osjećaj kao da su se svi skupa najeli ludih gljiva. Ima onaj jedan mračni SF film, zove se The Happening, gdje biljke evoluiraju da luče neurotoksin koji na ljude djeluju tako da svi masovno počinjaju samoubojstva pa se na taj način planet rješava pošasti (ljudske vrste) koja uništava sve ostalo živo i neživo. Eto, ovo mi djeluje upravo tako, samo što neurotoksin djeluje tako da se ljudi uništavaju međusobno.

Jesi li se ti najeo ludih gljiva? Nisi. Nisam ni ja. Vjerujem da se većina ljudi nije sad odjednom počela šopati ljudim gljivama. Vjerujem da smo svi više-manje na istim postavkama na kakvima smo bili prije 10 ili više godina.
Svijet nije otišao u*urac. "Svijet" se ponaša po zakonima prirode. Može se to meni osobno sviđati ili nesviđati, ali - tak je kak je. Nakon što smo dobili priliku proučiti i saznati cijelu povijest čovječanstva, nemamo se baš neko pravo čuditi onome što se danas događa.