Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

11.03.2025 | 23:16
Koliko god mislim da je komentiranje Trumpa besmisleno jer Trump je Armagedon - to ponavljam jer bolju riječ ne mogu naći, ali evo, na redditu naletim ponekad na nešto malo rječitije:

> Reason why trump thinks the ACA is “horrible”: Obama did it.

> Reason why trump thinks the chip plan is “horrible”: Biden did it.

> Reason why the “horrible” bipartisan immigration bill got tanked: Biden did it.

> Reason why the country is getting greatly “horrible”: trump is doing it.

> I’ve seen bad presidents make bad decisions. I've seen good presidents make bad decisions. But I have never in my life witnessed a president intentionally attempt to hand our adversaries win after win while shitting on our allies, intentionally tanking the economy, and creating policies whose only objectives are chaos and/or cruelty. And I’ve never seen a president who, in true trump fashion, tells us that we'll be rich while robbing us blind and making us poor, that we’ll be healthier while creating policies to make us sicker, that we must be strong militarily while gutting the VA and selling out our country to our enemies, that America must be respected by the world while joining Russia, North Korea and Iran on the Axis of Whatthef***, and that the country will be great again when it will take decades to recover.

old.reddit.com/r/technology/comments/1j8...rrible_chip_program/

Polako dolazimo do točke kad će 90% svijeta smatrati da je Trump malouman, bolastan i dementan ali istovremeno i iskonski zao i da mu je cilj uništenje svega... vraćam se opet na Armagedon, eto.
11.03.2025 | 23:19
stvarno nemam reci koliko su ti bajdenovi pokvareni da naprave tu namestaljku u januaru 2021. god da bi obrukali trampa za izbore koji su u novembru 2024. stvarno ljudi razmisljaju dugorocno... ja im se divim. ali... srecom nije im uspelo.
i onda je tramp pomilovao onog bizona koji je bio u prvim redovima u napadu.
samo jedno jednostavno pitanje, zasto je pomilovao i njega i ostale ucesnike u tom napadu, ako su bili podmetnuti od bajdenove ekipe?
evo samo me to interesuje, ziv nisam.
11.03.2025 | 23:31
Zaprati malo što radi udruga Veritas tamo i kako su snimli onog šefa tehnike CNN-a koji im je ispričao kako im je cijeli smisao postojanja kao TV kanala bio da blate Trumpa. Dakle, rekao bih da je to za njih bila dječja igra.

A vrh je bio kako su rezali njegov govor da van konteksta izvuku da je kao on zagovarao to nasilje. To je ova razina da je Elon nacist i slične debilane.

Uostalom, zašto mi u Hrvatskoj o tome brinemo? Amerikanci su rekli svoje, a oni su daleko detaljnije pratili vlastitu unutarnju politiku.

Puna ja lajna Amera koji kažu da su za vrijeme Bidena promijenili stranu jer su demokrati kao stranka opasno zastranili i postali leglo korupcije na svim razinama.

I jedan komentar na paljevine Tesli s lajne:

"No see, the good guys are the ones torching electric vehicles and trying to assassinate people.

The bad guys are the ones building EVs, trying to end government corruption and securing free speech."
12.03.2025 | 00:25
dakle, ja se trampu onda stvarno divim kako je uspeo da pobedi uprkos svim preprekama i namestaljkama, znaci svi su bili potkupljeni, on je siroma' imao samo onog maska, i kao u (losem) filmu pobedjuje - sam protiv svih!
posten, strog i pravican.
mudar kao kralj solomon (kad bi se zezali), deli pravdu, donosi mir (to je tek posebna prica, o ovome bi trebalo pitati palestince i ukrajince), stiti ameriku i americke gradjane (pojedine, mislim one bogate).

dakle - 'god bless america' ili 'anarchy in the usa'.

12.03.2025 | 01:08
Air kaže:
Ako je ovo fašizam, Trumpov napad na ustavnost SAD-a / napad na Kapitol i Trumpovo pomilovanje osuđenih napadača je što?

Nemoš Davoru s analogijama. On ih ne priznaje

Ja bih rekao da je devastacija Tesline imovine i proizvoda *odgovor na fašizam*.
Mislim da je to čak potpuno legitiman odgovor za bilo koju akciju protiv bilo koje američke Vlade. Ako uzmemo da je Amerika praktički konstituirana sa svežnjem pruća i sjekirom, možemo je praktički nazvati fašističkom državom. Mala nijansa je u tome što su Ameri preuzeli fasciu za svoj simbol nešto prije nego je nastao *fašizam* kao negativan oblik vlasti.
I Mussolini i Hitler su uspjeli pozitivne simbole pretvoriti u nešto potpuno suprotno. No, ne možemo zanemariti činjenicu da je USA fašistička zemlja, barem po etimologiji
12.03.2025 | 01:32
To što netko sada vandalizira Tesla automobile po parkiralištima je krivo, koliko god bilo emotivna reakcija na Muskove piz..je. Otprilike kao kad torcidaši prigodno po Splitu vandaliziraju automobile zagrebačkih ili riječkih tablica, i obratno. To je ista razina inteligencije.

Međutim, činjenica da je to djelo nekih budala (moguće i nahuškanih) ni na koji način ne "dokazuje" moralnu ispravnost onog što čini, govori ili zastupa Elon Musk u ovom času.

Situacija postaje apsurdna do krajnosti. Imam osjećaj kao da su se svi skupa najeli ludih gljiva. Ima onaj jedan mračni SF film, zove se The Happening, gdje biljke evoluiraju da luče neurotoksin koji na ljude djeluju tako da svi masovno počinjaju samoubojstva pa se na taj način planet rješava pošasti (ljudske vrste) koja uništava sve ostalo živo i neživo. Eto, ovo mi djeluje upravo tako, samo što neurotoksin djeluje tako da se ljudi uništavaju međusobno.
12.03.2025 | 02:17
smayoo kaže:
To što netko sada vandalizira Tesla automobile po parkiralištima je krivo, koliko god bilo emotivna reakcija na Muskove piz..je. Otprilike kao kad torcidaši prigodno po Splitu vandaliziraju automobile zagrebačkih ili riječkih tablica, i obratno. To je ista razina inteligencije.
Međutim, činjenica da je to djelo nekih budala (moguće i nahuškanih) ni na koji način ne "dokazuje" moralnu ispravnost onog što čini, govori ili zastupa Elon Musk u ovom času.

Also, što se mene tiče, to je čisti barbarizam i nikako ne opravdavam takvo ponašanje i uništavanje bilo čega što je tuđe vlasništvo, kreacija ili ideja.
Ovakve situacije promatram kroz Newtonov zakon akcije i reakcije, ne u fizikalnom već u društvenom kontekstu.

Situacija postaje apsurdna do krajnosti. Imam osjećaj kao da su se svi skupa najeli ludih gljiva. Ima onaj jedan mračni SF film, zove se The Happening, gdje biljke evoluiraju da luče neurotoksin koji na ljude djeluju tako da svi masovno počinjaju samoubojstva pa se na taj način planet rješava pošasti (ljudske vrste) koja uništava sve ostalo živo i neživo. Eto, ovo mi djeluje upravo tako, samo što neurotoksin djeluje tako da se ljudi uništavaju međusobno.

Jesi li se ti najeo ludih gljiva? Nisi. Nisam ni ja. Vjerujem da se većina ljudi nije sad odjednom počela šopati ljudim gljivama. Vjerujem da smo svi više-manje na istim postavkama na kakvima smo bili prije 10 ili više godina.
Svijet nije otišao u*urac. "Svijet" se ponaša po zakonima prirode. Može se to meni osobno sviđati ili nesviđati, ali - tak je kak je. Nakon što smo dobili priliku proučiti i saznati cijelu povijest čovječanstva, nemamo se baš neko pravo čuditi onome što se danas događa.
12.03.2025 | 05:33
dpasaric kaže:
Zaprati malo što radi udruga Veritas tamo i kako su snimli onog šefa tehnike CNN-a koji im je ispričao kako im je cijeli smisao postojanja kao TV kanala bio da blate Trumpa. Dakle, rekao bih da je to za njih bila dječja igra.

A VOX ne blatiti nikoga?

A vrh je bio kako su rezali njegov govor da van konteksta izvuku da je kao on zagovarao to nasilje. To je ova razina da je Elon nacist i slične debilane.

Nisam znao da on ima Kontest ili liniju ili logiku?

Uostalom, zašto mi u Hrvatskoj o tome brinemo? Amerikanci su rekli svoje, a oni su daleko detaljnije pratili vlastitu unutarnju politiku.

Za to što sad nadolazeći Globalni Chrash neće stati na USA granici a ima razorniji potecijal nego bilo koji do sad!

Puna ja lajna Amera koji kažu da su za vrijeme Bidena promijenili stranu jer su demokrati kao stranka opasno zastranili i postali leglo korupcije na svim razinama.

I zato su izabrali Hoštaplera, Kriminalca i Klauna? Čestitam!
12.03.2025 | 08:32
Samo bih iskoristio priliku da pozdravim prisutne i podsjetim ih kako Davor na svaku Rusku svinjariju u Ukrajini piše da se Ukrajinci sami bombardiraju / ubijaju. Buča je bila namještaljka, sve su Ukrajinci sami.

Uglavnom, one Tesle i punjače je spalio sam Musk, X je neki dan rušio Musk. Dionice padaju jer ih ruši Musk. Svima je to jasno. Čitajte što se piše.

ps - Trump je sad uveo tarife za Australiju. Amerika i Australija su uvijek bili neprijatelji.
12.03.2025 | 09:59
IgorD kaže:
Samo bih iskoristio priliku da pozdravim prisutne i podsjetim ih kako Davor na svaku Rusku svinjariju u Ukrajini piše da se Ukrajinci sami bombardiraju / ubijaju. Buča je bila namještaljka, sve su Ukrajinci sami.

Baš sve govori da je bilo tako, od izjave gradonačelnika Buče (jesi li to uopće gledao?), preko zdrave logike da nitko u konkretnoj vojnoj poziciji Rusa ne bi imao koristi napraviti nešto slično jer im ne donosi apsolutno ništa dobroga, a onda možemo dalje o tome kako Ukrajina nije dala pristup UN inspektorima koje je Rusija tražila, kako satelitske snimke pokazuju kako su dovlačili tijela na cestu, pa do POV videa po netu gdje se vidjelo što se tamo radilo. Ukrajini je jako trebalo zgražanje svijeta i Europe da Ruse prikažu kao nerazumne divlje zvijeri koje ubijaju civile iz zabave.

Pustimo vrijeme da odradi svoje, prilično sam siguran da će netko dobro obraditi tu temu i prikazati što se tamo zaista dogodilo.
12.03.2025 | 10:02
A, vidim da slijediš jako dobro 11. Božju zapovijed, vrlo ti je draga.
12.03.2025 | 10:30
IgorD kaže:

Nikakve zapovijedi, samo kritičko razmišljanje i sagledavanje situacije iz više perspektiva.

Stavi se u poziciju ruskog zapovjednika koji napušta grad koji je bio pod njihovom kontrolom, mislim čak tjednima. Što činiš? Mimo vrhovne komande odlučuješ, da nakon što danima nije bilo nikakvog incidenta u gradu niti su imali sukob s građanima, odjednom kažeš: "Baš me briga za vojnu hijerarhiju i vojni sud, ovdje sam ja gazda, sada ću dati naredbu mojim vojnicima da, krvoločnosti radi, prije napuštanja grada naprave masakr građana po ulicama! Sada ćemo tim golorukim civilima pokazati tko smo!"

Koliko je to vjerojatno i što bi takav čin donio Rusima? Zašto bi Rusi nakon toga tražili od UN-a intervenciju i nezavisne inspektore na terenu?

To nije 2+2, meni je logično da je to bio PR potez, očigledno uspješan kada je dio publike to popušio.
12.03.2025 | 11:33
The United Nations voted in favor of the creation of an International Day of Hope. The only country to vote against: United States.

IMG_8563.jpeg

I dodao bih ovo:

IMG_8562.png
12.03.2025 | 13:25
dpasaric kaže:
Stavi se u poziciju ruskog zapovjednika koji napušta grad koji je bio pod njihovom kontrolom, mislim čak tjednima. Što činiš? Mimo vrhovne komande odlučuješ, da nakon što danima nije bilo nikakvog incidenta u gradu niti su imali sukob s građanima, odjednom kažeš: "Baš me briga za vojnu hijerarhiju i vojni sud, ovdje sam ja gazda, sada ću dati naredbu mojim vojnicima da, krvoločnosti radi, prije napuštanja grada naprave masakr građana po ulicama! Sada ćemo tim golorukim civilima pokazati tko smo!"

Stavi se u poziciju srpskog zapovjednika koji je došao u Vukovar koji odjednom kaže: "Baš me briga za vojnu hijerarhiju i vojni sud, ovdje sam ja gazda, sada ću dati naredbu mojim vojnicima da, krvoločnosti radi, naprave masakr građana po ulicama. Sad ćemo tim golorukim civilima pokazati tko smo!"

Ne čini ti se ovo poznato ili hoćeš reći da je i to bila propaganda hrvatske strane kao i paljenje guma u Dubrovniku, a ne granatiranje? Ti si već ranije navodio da su Rusi gađali isključivo vojne ciljeve, a sve ostalo je bilo jbga, malo su promašili, ali s dobrom namjerom. Došli ih osloboditi od sebe samih. Nakako mi poznat taj narativ... Možda ti u Rijeci nisi iskusio što je rat pa zato i možeš sebi dopuštati takve komentare koje ostavljaš. Ali da, ti vjerojatno imaš dva bliska prijatelja generala koji su samo tebi na uho šaptali prave tajne pa te to čini relevantnim i po tom pitanju.
12.03.2025 | 13:42
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Baš sve govori da je bilo tako, od izjave gradonačelnika Buče (jesi li to uopće gledao?), preko zdrave logike da nitko u konkretnoj vojnoj poziciji Rusa ne bi imao koristi napraviti nešto slično jer im ne donosi apsolutno ništa dobroga, a onda možemo dalje o tome kako Ukrajina nije dala pristup UN inspektorima koje je Rusija tražila, kako satelitske snimke pokazuju kako su dovlačili tijela na cestu, pa do POV videa po netu gdje se vidjelo što se tamo radilo. Ukrajini je jako trebalo zgražanje svijeta i Europe da Ruse prikažu kao nerazumne divlje zvijeri koje ubijaju civile iz zabave.

Pustimo vrijeme da odradi svoje, prilično sam siguran da će netko dobro obraditi tu temu i prikazati što se tamo zaista dogodilo.

Bullshit.
12.03.2025 | 13:51
Yonkis kaže:

I dodao bih ovo:

IMG_8562.png

Prije desetak godina sam čitao www.amazon.com/Nazi-Psychiatrist-Hermann...eeting/dp/1610394631

Ta knjiga me uvela u svijet ljudi koji su drukčiji od većine ostalih, onih koji funkcioniraju po principu cilj opravdava sredstvo i opstanka najjačih ili kako već prevesti survival of the fittest.

Nakon par rečenica iz usta nekog čovjeka shvatiš s kim imaš posla jednom kad to prepoznaš.

Usput bih dodao da je Trump poslao ljude da spale one aute, Musk je na kraju priznao.
  • kupus
  • Posjetitelj
12.03.2025 | 14:43
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Nikakve zapovijedi, samo kritičko razmišljanje i sagledavanje situacije iz više perspektiva.

Koliko je to vjerojatno i što bi takav čin donio Rusima? Zašto bi Rusi nakon toga tražili od UN-a intervenciju i nezavisne inspektore na terenu?

To nije 2+2, meni je logično da je to bio PR potez, očigledno uspješan kada je dio publike to popušio.

Kako te nije sramota takve gluposti pisat? Pišeš o ljudima, ne o mikrobima. Nikad nisi čuo za ubijanje civila u ratu, Ovčara ti nije poznata? Mnogo ljudi u Hrvatskoj ima rođake, žene iz Ukrajine, reci to njima.

Naravno da su ih ubili iz objede, možda kao i dio psihološkog rata.

Malo stani prije nego što bleneš.

I ti isto Riba dopuštaš ovakve pizdarije na "Apple" forumu, stvarno bespotrebno i glupo.
12.03.2025 | 16:37
kupus kaže:

Kako te nije sramota takve gluposti pisat? Pišeš o ljudima, ne o mikrobima. Nikad nisi čuo za ubijanje civila u ratu, Ovčara ti nije poznata? Mnogo ljudi u Hrvatskoj ima rođake, žene iz Ukrajine, reci to njima.

Naravno da su ih ubili iz objede, možda kao i dio psihološkog rata.

Bolje da pricas sa drvetom u parku Nikada ne podcjenjuj propagandu i njene ucinke, jer ti ljudi ne razmisljaju trezveno niti racionalno.

Srbi su ubijali ljude godinama u bosanskim gradovima. Sa brda puca topovima na grad iz obijesti, iz mrznje, iz zla. Civili ginu svaki dan i nikom nista. To je njima bilo normalno.

I nama u gradovima je postalo normalno nakon nekog vremena. Ides u skolu, utrcis u najblizu zgradu, eksplodira par granata, izadjes i nastavis dalje.

Zakon brojeva se pobrine da i bez nisanjenja pogine puno civila da to zavrsi na svim svjetskim vjestima (tipa Markale Sarajevo, Kapija u Tuzli i sl). Tada pizde kazu nismo to mi. E bas ta jedna granata nije nasa. Oni sami postavili eksploziv da mi Srbi ispadnemo losi i da nas cijeli svijet mrzi :/

Identicnu stvar rade i Rusi jer patoloski mrze Ukrajince da potpunog odsustva ljudske empatije. Ali tesko je to objasniti nekome ko 24/7 slusa rusku propagandu i lazi....
12.03.2025 | 17:11
Sarek,

jel možeš editirati svoj post, ispada kao da ja kažem ovo što Davor kaže.
12.03.2025 | 17:21
Ok, da se malo opet vratimo na Trumpa i predsjednika Muska:
youtu.be/hycoCYenXls?si=wl5hjhoxcCzoAMnQ&t=203

U.S. Senator Chris Murphy (D-Conn.) on Thursday spoke on the U.S. Senate floor to expose the unprecedented corruption of the Trump administration’s first six weeks in office

Zašto nitko od Republikanaca nije ovako nešto iznio pred Senatom za Demokrate, kad su oni toliko iskvareni i truli, korumpirani i kupljeni od big pharme i ne znam kojih sve kompanija? Gdje su žviždači za vrijeme Bidena, Obame i sl? Stvarno se ne sjećam tako velikih stvari u tako kratkom roku.

Ima dodirnih točaka sa WEFom* pa eto da odmah to napomenemo i diskreditiramo čovjeka jer priča protiv Donnya i Elonnya..

Za sve ostale, kojima to nije filter, vrrrrrlo zanimljivo za poslušati kada netko (pa makar to bio i on a mogao sam i ja složiti istu priču sa timelineom) pojednostavi i izloži činjenice, sve je prosto ko pasulj, štono bi se reklo.

Jednostavno frapirajuće i to samo za prvih 6 tjedana.

*There is no direct connection between U.S. Senator Chris Murphy and the World Economic Forum (WEF) mentioned in the provided search results. However, Senator Murphy has been involved in various international forums and discussions related to global issues, such as democracy, economic competition with China, and combating misinformation. While these topics align with some of the themes discussed at the WEF, there is no specific mention of Senator Murphy's involvement with the WEF itself in the available information.
12.03.2025 | 17:40
Yonkis kaže:
Ok, da se malo opet vratimo na Trumpa i predsjednika Muska:
youtu.be/hycoCYenXls?si=wl5hjhoxcCzoAMnQ&t=203

bas tako, vidi se ko vodi igru.
12.03.2025 | 17:41
Yonkis kaže:

Jednostavno frapirajuće i to samo za prvih 6 mjeseci.

mislis za prvih 6 nedelja.
12.03.2025 | 18:28
IgorD kaže:
Sarek,

jel možeš editirati svoj post, ispada kao da ja kažem ovo što Davor kaže.

Evo jesam, mada mislim da se zna na koga se post odnosio
12.03.2025 | 18:31
Ender kaže:
Yonkis kaže:

Jednostavno frapirajuće i to samo za prvih 6 mjeseci.

mislis za prvih 6 nedelja.

Da, točno, ispraviti ću.
12.03.2025 | 18:40
Yonkis kaže:

Zašto nitko od Republikanaca nije ovako nešto iznio pred Senatom za Demokrate, kad su oni toliko iskvareni i truli, korumpirani i kupljeni od big pharme i ne znam kojih sve kompanija? Gdje su žviždači za vrijeme Bidena, Obame i sl?

To ti je nešto kao u nas, svi sve znaju samo nitko ne reagira kad treba nego šapuću tajne na uho povlaštenim personama u trgovačkom sektoru koji onda na forumu za određen tip računala neukim panjevima prosipaju mudrosti i stvarnu istinu. E da, obično su ti izvori redovno iz vrha prigodne teme koja se obrađuje i dolaze u paru, to je iznimno važno radi autentičnosti
12.03.2025 | 19:54
Sarek kaže:
Stavi se u poziciju srpskog zapovjednika koji je došao u Vukovar koji odjednom kaže: "Baš me briga za vojnu hijerarhiju i vojni sud, ovdje sam ja gazda, sada ću dati naredbu mojim vojnicima da, krvoločnosti radi, naprave masakr građana po ulicama. Sad ćemo tim golorukim civilima pokazati tko smo!"

Ne, to uopće nije usporedivo. Osim toga, ključna razlika je što nisu Četnici ušetali u Vukovar i tamo boravili neko vrijeme u suživotu s civilima, nego su došli, razorili i pobili koga su stigli. To nije bila kronologija Buče niti blizu. Vidim da i ti nisi gledao intervju s gradonačelnikom Buče nakon ruskog povlačenja.
12.03.2025 | 20:59
Naravno da je usporedivo, misliš da među tim četnicima, JNA i ostalom gamadi nije bilo ljudi koji su tamo živjeli cijeli život i koji su prednjačili u svim tim zvjerstvima? Daj, ne budi naivan. Ti ne razumiješ da svugdje u svijetu postoje neljudi koji su u stanju napraviti nezamislivo, a povod im može biti čista zabava, zavist ili bilo što drugo. To što je strana koju ti braniš iz petnih žila, ne znači da su automatizmom nevini isto kao što si navodio da Rusi nježno ratuju pa se eto mrtvi ne broje u milijunima civila nego u tisućama. Poanta je da su ubijeni nedužni ljudi, a ti ako možeš to sebi pravdati kao nježno, opravdano i ne znam kako još, to je tvoj izbor, ti moraš živjeti s tim. Odmakli smo se od teme pa da se koliko-toliko vratim na istu, misliš da dragog Trumpa pokreće išta osim vlastite koristi?
12.03.2025 | 21:26
IgorD kaže:

Ak je Trump "Krasnov", kak se Davor zove
12.03.2025 | 22:55
Hajde da vas vratim opet na Trumpa i Elona, stalno pomalo skrećete…
Evo što Republikanac govori svojim kolegama:
v.redd.it/i72i95o7hboe1
Nisam našao neki drugi izvor pa eto, oprostite mi na reddittu.
13.03.2025 | 06:16
VW se sprema prebaciti svobodene (ugrožene) kapacitete na proizvodnju naoružanja. Paket od 1 biliona će se ovih dana osloboditi u švabčad.
To sve se dešava dok si Ameri kolektivno pucju u koljeno. Tako da...

PS @Davore, kako da stavim Video da se odmah vidi ko kod tebe?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
  • drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
  • drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
  • drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
  • JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika
  • JOHN: Pa uvijek je sporna kad je u pitanju ljudski život
  • drlovric: ne znam zasto je nenormalno to ocekivati. Nece ni vatrogasac gasiti pozar bez opreme, ali samo je za vojsku uvijek sporna svaka nabavka. Osim kad te napadnu pa kad radi guza od straha :)
  • drlovric: oni koji su spremni da riskiraju zivot, treba da imaju sve sto bi im u toj borbi pomoglo, da soase drzavu svih nas i ostanu zivi ako je moguce :)
  • drlovric: Ja sam kazem da sutra CG, SR, HU, IT napadne HR, ja bi za 3 dana bio na prvoj crti. Ako sam ja voljan braniti tu drzavu i riskirait svoj zivot, normalno je da ocekujem da ta drzava ima sanitet, ili helikopter da me spasi ako negdje krvarim. Ili da ima topnistvo, avione, obucene vojnike/ljekare/informaticare. A imati sve to je proces koji trazi vrijeme, pare i znanje. Ne treba svi ni da ratuju, ali
  • JOHN: :)
  • Bertone: Ak netko iz SOA-e sad čita Jabučnjak, još bu zaključio da je drlovric švercer oružja :D
  • stefanjos: znam ja kako je drlovric kruha zaradio, i niti jednim postotkom svog tijela mu ne zamjeram na to. to je nazalost ta realnost koju on meni pokusava predociti, i svjestan sam je. samo mi se gadi da smo mi kao ljudi takvi kakvi jesmo.
  • JOHN: Treba se znati braniti, no to nužno ne znači da moraš poginuti. Netko u ratu bude iza monitora, netko na bojištu, ali oboje bi trebali znati koristit obrambena sredstva. Čudne sorte vode države. A ako ćemo tjerat mak na konac….tko ih je u konačnici birao?! Pa na kraju dođemo do one…..svi bi jebali a nebi umočili
  • JOHN: Čim shvatite da je drlovric dobar dio svog kruha zaradio na tematici naoružanja i rata, možda će te ga shvatiti. Malo je iskrivljeno, ali što će te. Slične poveznice možemo tjerati s farmaceutima, modificirane hrane i ostali. Zbog nekih umreš jer te riješio metak, drugi i treći jer te trovao, četvrti jer te lago, peti jer te klikom miša okrao/opleo …….
  • stefanjos: pa jesam evo, nije me sram. mene je sram sto postoje ljudi koji su voljni ici ubijati druge za svoju korist. to je mene sram.
  • drlovric: Svaka ozbiljna drzava mora imati ozbiljnu vojsku. Ne mozes tu cinjenicu ignorirati. Osim ako nisi lik sa vjecitom pricom "koliko smo vrtica mogli napraviti za te pare?" :) Takvi prvi bjeze u slucaju rata...
  • drlovric: @stefanjos: Ti se onda uzdaj da ce misice uspjeti da se izbore za mir u svijetu :) Sta drugo da ti kazem. I kada ti neko tko zna koristiti oruzje dodje da ti nametne svoju volju, ti mu lijepo umilim tonom objasni da to nije lijepo i da je glupo koristiti oruzje :)
  • Tito: pardon, jebo ih oruzje
  • Tito: @stefanjos - baš tako, jebo vas oružje.
  • stefanjos: drlovric i zasto je to lose, ova civilizacija je usitinu tako nakaradna ako je nije cilj oruzje u potpunosti izbrisati kao izum, a tebi je bed sto netko ne zna ocistiti pusku. koga boli, evo da budem prost i trpiti cu ban, kurac za puske i gluposti. moramo se sto prije udaljiti od tog midnseta da je ikakvo ubijanje potrebno
  • smayoo: Evo, razumijemo se. Moj je sin, nažalost, taman u dobi da ga pozovu da pogine. :(
  • drpongrac23: Imam sina, 8 godina mu je, kao i svaki roditelj, za njega želim najbolje, a u ratove neće ići dok sam ja živ.
  • smayoo: Kladim se da nemaš sina. :/
  • drlovric: Kukala nam majka sa danasnjim sinovima, ako bi se sutra zaratilo pa nas oni budu branili :) 95% mladica danas ne zna pusku ocistiti ni rasklopiti, nije nikada ispalilo niti jedan metak, ne moze uraditi 10 sklekova niti trcati par stotina metara. Sustavni je reset potreban i povratak vojnog roka, da bi se imali cemu nadati u buducnosti.
  • smayoo: Od tebe neće nitko to ni tražiti. A od tvog sina (ako ga imaš)? :(
  • drpongrac23: Cilj je osiromašiti ekonomije i stanovništvo, nakon toga slijedi rat. U koji naravno više be idem za nikog i nigdje.
  • Ender: ja mu psujem zenu, pa mi nekako bude lakse :)
  • drlovric: Cijene svega oonako divljaju, nitko normalan ne zna zasto. Sada barem znamo kome mozemo opsovati i za sta je kriv, i za sta nije. Bude covjeku nekako lakse :)
  • Bertone: *jep=još
  • Bertone: Kaj se brinete za amere, Tim Cook je podmazao Donaldovu inauguraciju sa 1 mil $ za što se zna i tko zna koliko jep prije toga tak da bu se našao neki izuzetak od carina.
  • Ender: znaci ko je kupio iPhone - kupio je. a mnogi smo se zalili da su skupi, evo tramp nas demantuje...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO