08.05.2004 | 17:59
Tomek pričekaj....sad če ti biti (mislim predkraj ovog mjeseca) Expo u Londonu...Nešto se očekuje!!!!
'Ajmo redom:
1. Ako ces kupiti PowerBooka, kupi ga sada, jer je revizija bila prije 2 tjedna. Kad ce se opet obnoviti PowerBook linija? Mozda tamo duboko ujesen, pred zimu, mozda cak i u sijecnju (MWSF), sigurno nece prije. Inace, mislim da su PowerBook makinje sada dosta dobri strojevi, narocito ako mjerkas 15" model. 17" je, dakako, zakon, dok 12" ... hmmm, sladak je, ali mislim da je preskup za ono sto daje. Naime, 12" PowerBook koristi isti LCD kao i iBook. Jedino sto ga razlikuje od iBooka jest miniDVI, ugradjen airport i malo brzi procesor, dok je razlika u cijeni drasticna. Po meni, 15" u bilo kojoj kombinaciji je best buy Powerbook.
2. Mislim da neces puno promasiti ako sada nabavis i dual 1.8 GHz PowerMaca. To je stroj koji te moze sluziti godinama te iako je definitivno vec odavna cijela PowerMac linija trebala biti obnovljena (grrr!), cekanje ce ti se otegnuti najmanje jos mjesec i po dana, do WWDC Expoa. Tad ce, po svemu sudeci, Apple obnoviti profesionalnu liniju racunala, i mozda predstaviti jos koji profi stroj (radnu stanicu). Ako se mozes strpiti i docekati nesto znacajno bolje od trenutne ponude, onda s ostatkom Jabucnjaka grizi nokte i na kalendaru krizaj dane do WWDCa.
3. Ako mjerkas eMaca, samo tople preporuke! To je konacno postao sladak stroj s poprilicno snage i znacajno nizom cijenom. K tome, to je jedini stroj u Appleovoj liniji racunala koji ima ugradjen 8x DVD przilicu. Glupo jelda? Ali sretne vlasnike eMaca to moze samo radovati! Taj ce stroj jos dugo voziti G4, te buduci da se obnovio prije 3 tjedna, nemas nista izgubiti ako se odlucis za nj.
4. iBook - hej, to je vruci proizvod koji se prodaje kao mahnit, narocito onaj malecki 12" model! Najtoplije preporuke. Obnovio se prije 2 tjedna te iako neki nagadjaju da bi se mogao ponovno obnoviti tamo pred zimu, te znacajnije promijeniti dizajn (i mozda cak u sebi donijeti novi narastaj procesora iz Motorole), ne bi te trebala boljeti glava. iBook je, po meni, NAJBOLJE sto Apple nudi u ovom trenutku.
5. iMac? Ni u ludilu! Strahovito inferioran stroj, trenutno najjadnijih performanci u cijeloj desktop liniji Appleovih racunala. Je li lijep? Jeste, ali ni u ludilu ga ne kupuj ovih dana. Zadnji put se obnovio tamo u listopadu/studenom i ocekuje se novi model svakog sljedeceg tjedna. Neki nagadjaju da bi mogao doci s G5 procesorom, na nekom nizem taktu (1.6 GHz). Ako bi bilo tako, te ako bi Apple malko snizio mu cijenu, bio bi hit, definitivno. Ovako je najslabije prodavano racunalo u Appleovoj ergeli -- s razlogom! Ako se pak Apple odluci izbaciti jos jednu G4 reviziju iMacova sada za koji tjedan, mislim da ce to biti veliki minus i dokaz da tranzicija na G5 definitivno NIJE uspjela. Po meni, iMac bi trebao slijediti logiku iBooka -- utrpati u nj isti procesor koji kuca u PowerMacu, pojacati mu graficku karticu, kapacitet diska i utrpat' mrvu vise memorije. A PowerMacove razlikovati od obicnih desktopa time sto su dvoprocesorski.
5. XServer zelis? Tople prepuruke
Do citanja!