22.08.2004 | 13:20
Je. Nove bijele tipkovnice i novi bijeli mishevi su pushiona. Losa kakvoca, jad i bijeda od dizajna. Pokusat cu na eBayu negdje naci jos neki primjerak bijele origigi iMac tipkovnice, ili one crne PowerMacove. One su zakon. No ovo smece sto isporucuju s novim racunalima zbilja je periferija kakvoce. Palac dolje Apple, mozes ti to i bolje.
No nije me toliko briga za misha. Kad je dosao OS X, Appleov retardirani mish s jednim klikom pao je u ropotarnicu povijesti jer OS X kudikamo bolje i svestranije upotrebljava desnu tipku, a narocito scroll kotacic. Plus toga, ljudi su poprilicno evoluirali u uporabi racunala od '84 i velika vecina danas moze koordinirati rad dva prsta. No obicni, najjeftiniji Microsoftov Wheel Optical Mouse savrsen je pratilac u radu. Sve ostalo mi se cini bacanje prasine u vjetar.
Cini mi se da Apple kao da izbjegava ulaganje u lijepe i pametnije periferije. Eto dobre posovne ideje nekom poduzetniku: neka proizvede kvalitetne tipkovnice (recimo, osvjetljenje poput PowerBookove) i misheve (s dvije tipke i kotacicem, u bijeloj i srebrnoj boji) koje prate dizajn posljednjih linija racunala iz Cupertina i moze ubrati lijepu paricu.
No onda bi glupi Apple poceo kopati po pravnim aktima i trazio slabu tocku na koju moze ubosti nesretnog covjeka koji se drznio uciti stogod takvo ... Blentoni.