apple tv
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple tv

01.01.2011 | 19:59
dobio sam prijedlog da kupim apple tv.zanima me sta ja sve mogu gledati preko njega,kako funkcionise i koliko to kosta? da li se meni isplati posto imam dreambox.unaprijed hvala
02.01.2011 | 02:47
Isplati se ako zelis gledati HD sadrzaje, video podcastove i sl. Mozes doduse kupiti i AzBox jer upravo se dovrsava Enigma2 za njega.

P.s.
Ja imam stari model sa ugradjenim hardom, a za novi trebas imati server neki...
02.01.2011 | 11:19
nasao sam da su samo neke zemlje u evropi podrzane.holandija jos mora cekati da bih mogaogledati filmove i serije iz itunes store-a.
04.01.2011 | 00:35
scarface32 je napisao:
nasao sam da su samo neke zemlje u evropi podrzane.holandija jos mora cekati da bih mogaogledati filmove i serije iz itunes store-a.

Zato imamo prilicno brz internet pa si skines sta te zanima...
04.01.2011 | 00:41
ali onda mi ne treba apple tv nego dobar HD.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.01.2011 | 00:52
Ja imam NAS disk pun videa, glazbe i fotografija. Western Digitalov je sa gigabitnim mrežnim priključkom, 2Tb, Tvonky media serverom. Trenutno pored TVa imam ASRock-ov mini HTPC koji mi ide na živce jer me Windows Media centar hebe do besvjesti, a ni alternative mi se baš nisu pokazale puno boljima. Pored toga ima mali, ali super bučan ventilator. želio bih to zamijeniti.

Što mi možete preporučiti da preko žičane ili WiFi mreže cucla moju mediju (video pa i HD, glazbu i slike) i baca preko HDMI na TV ekran?
Da li bi Apple TV to mogao?
04.01.2011 | 01:00
Apple TV ne moze vuci datoteke sa NAS-a, nego mora sa Maca ili PC-a s instaliranim iTunesom. A da stavis neki Linux na taj ASRock i onda na to Boxee? Mozda bi ga to ubrzalo i stisalo...
13.02.2011 | 18:14
ja sam odlucio sutra otici kupiti apple tv,jer uskoro ce i holandija biti podrzana preko itunes-a.sad me zanima posto snimamo filmove preko torrenta,kako mogu avi fajlove staviti na apple tv.znam da moram preko itunes-a ali zanima me ima li kakav besplatan a dobar konvertor za mac os.
13.02.2011 | 20:11
Quick time 10
13.02.2011 | 23:47
imam qt 10 na mac-u ali ne mogu avi file otvoriti s njim.kako cu ga onda konvertovati?
13.02.2011 | 23:50
Stavi VLC taj otvara sve!
14.02.2011 | 00:11
Perian.Component to ti treba za avi na QT 10
14.02.2011 | 00:15
Radije ti poslušaj jzelka. VLC je puno bolji od QT. I pomoću njega možeš napraviti i konverziju, iako je sporo i manjkavo (nije tome namijenjen).
14.02.2011 | 00:18
imam vlc ali nisam nikad pokusao nesto konvertirati preko njega.bas cu veceras pokusati.
14.02.2011 | 00:23
evo snimio sam perian i mogu konvertovati za apple tv. hvala defou.pokusat cu i sa vlc-om pa cu vidjeti gdje brze ide.
14.02.2011 | 00:35
Ja se koristim QT + Perian i onda iz QT konvertiram u iTunse, prilikom čega me točno pita koji format želim (iPhone&iPad, Apple TV ili Computer) i dobra mi je stvar u tome ako imam titl koji je "ime filma.srt" automatski mi ga priljepi i sve onda to tak gledam prek Apple TV, dok mi iPhone app Remote služi kao daljinac. Ova konverzacija na mom iMac i5 traje cca 15 min.
Ovim se služim jer imam samo dva tri klika i film je na TV-U, no znalo mi se dogoditi da mi nije htio konvertirati ( doduše jako rijetko) al onda na snagu stupa VLC i taj melje sve pred sobom
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.02.2011 | 00:43
Ja bih ti za konverziju videomaterijala ipak predložio da probaš HandBrake. Ja ga koristim već neko vrijeme za konverziju DVD i DivX-a u format pogodan za iPad i AppleTV i jako sam zadovoljan.

Podržava veliku većinu video formata, subtitlove, višekanalni zvuk i ima već predefinirane formate za AppleTV kao i iUređaje i radi konverziju prilično brzo. Podržava i BluRay i DVD sa hard diska, a mislim čak i u ISO formatu.
14.02.2011 | 00:56
snimio sam i njega ,pa vidjet cu st aje nabolje i najbrze.goan, da li QT srt fajlove odmah prilijepi ili moram sam ljepiti.Sank kako to ide na handbrake.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.02.2011 | 02:35
Mislim da sam se ipak zaletio, sorry Do sad sam uglavnom ripao DVD i jedan BlueRay i to radi savršeno, no probao sam sa DivX i SRT titlovima i jednostavno ih ne ubaci u video. Zapravo konvertira ok, samo što neće upržit subtitlove. Za AVI + SRT do sada sam koristio Air Video Server, ali to je druga priča.

Malo sam pogledao, ali nisam skužio kako konvertirati sa VLC? Ja imam VLC media player 1.1.7.
14.02.2011 | 09:11
Ja sam imao dvojbe, uzeti Apple TV ili nešto drugo. Odlučio sam se za WDTV Live. Podržava i diskove formatirane na OSX-u. Hoće vući sadržaj s drugih diskova (to ne koristim jer imam 2x1TB diskove na njemu). USB stick isto podržava. I najvažnije mi je što nema ventilator. Ova dva diska su isto bez jebivjetra i potpuna je tišina.
14.02.2011 | 09:15
Sank kaže:
Malo sam pogledao, ali nisam skužio kako konvertirati sa VLC? Ja imam VLC media player 1.1.7.

File / Streaming & Exporting Wizard
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.02.2011 | 10:42
smayoo kaže:
Sank kaže:

File / Streaming & Exporting Wizard

Hvala smayoo, očito je da mi je sinoć već bilo prekasno, pa nisam vidio tako očitu opciju na izborniku. Mislim da neću više do sitnih sati..
15.02.2011 | 13:13
dosao mi je apple tv,sad sam pokusao preko QT da film konvertujem sa avi-a ali mi pri izboru kaze da ne mogu na apple tv jer nije prepoznat.a vec asm slusao muziku sa itunes-a .znaci konektovan je na itunes samo nece filmove da prebaci.zasto?
15.02.2011 | 13:51
Sank kaže:
Ja imam NAS disk pun videa, glazbe i fotografija. Western Digitalov je sa gigabitnim mrežnim priključkom, 2Tb, Tvonky media serverom. Trenutno pored TVa imam ASRock-ov mini HTPC koji mi ide na živce jer me Windows Media centar hebe do besvjesti, a ni alternative mi se baš nisu pokazale puno boljima. Pored toga ima mali, ali super bučan ventilator. želio bih to zamijeniti.

Što mi možete preporučiti da preko žičane ili WiFi mreže cucla moju mediju (video pa i HD, glazbu i slike) i baca preko HDMI na TV ekran?
Da li bi Apple TV to mogao?

www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=320
15.02.2011 | 13:53
A što kažete na med8tor sa 2tb harda, da li je on bolji od apple TV?
15.02.2011 | 14:49
Osobno imam stari appleTV sa HDDom. Na njega spojen vanjski hard (da mogu prenositi svu multimediju).
Na appleTVu vrtim XBMC kao frontend (dosada nije bilo problema sa video formatima, titlove skida sam, moze se upravljati preko iphonea ili androida) te Transmission kao torrent klijent sa web pristupom.
Ovo u potpunosti zadovoljava nase potrebe za multimedijom doma.
15.02.2011 | 15:39
može se i staviti xbmc na atv2 i onda se može gledati šta god hoćete i od kud god hoćete!

xbmc.org/theuni/2011/01/20/you-asked-for...pletv2-ipad-iphone4/
15.02.2011 | 18:41
moze li mi ko reci kako da stavim xbmc na apple tv?
15.02.2011 | 22:08
pomoc.da li je moguce sa dva mac-a na tv filmove pustati?imam dva mac-a u kuci sa dva razlicita itunes accounta a izgleda da samo s jednog mogu filmove gledati na ATV-u.nije mi jesno jer an Atv-u u opcijama pise computers (mnozina).
15.02.2011 | 22:45
scarface32 kaže:
pomoc.da li je moguce sa dva mac-a na tv filmove pustati?imam dva mac-a u kuci sa dva razlicita itunes accounta a izgleda da samo s jednog mogu filmove gledati na ATV-u.nije mi jesno jer an Atv-u u opcijama pise computers (mnozina).

Koliko sam shvatio moze ukoliko na oba compa registriras oba itunes accounta (neznam da li si me shvatio pa ako ti se da probaj pogledati na discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2608335 ).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO