iMac G5 mjesec dana poslije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G5 mjesec dana poslije

• MAK
  • Korisnik
  • 13
02.11.2004 | 03:12
No, jeste li ga vidjeli?
Potjerali?

Ajde, budite fer pa priznajte da je prva reakcija bila pretjerana u stilu "no vision"

Kad bi netko čitao samo one dojmove, u prva dva dana nakon što su izašle slikice na Apple.comu rekao bi da je osuda opća... a ako pogledate forum izgleda da samo ta ocjena stoji. A na nju naleti i samo potencijalni switcher i može samo zaključiti da stvar smrdi.
(pod pretpostavkom da moj dojam iz Pariza nije objektivan i nije bitan)

Naime, kad bi taj moj izmišljeni switcher pogledao i neke druge recenzije okolo, onda bi dojam možda produbio na nas kao neodgojenu i prerazmaženu bagru. Ne mislite? Ili ste zaboravili svoje reakcije?

Hmmm, jedino anketa ponešto mijenja, ali anketa je samo detalj.

Luxo Lamp iMac G4 je bio unikatan i definitivno ostaje kao jedan od legendarnih strojeva za kojega će se kolekcionari otimati, a neće ga baš biti u prodaji, no iMac G5 j ipak nešto sasvim drugo, a samo nam mentalno ograničenje nije dopuštalo da zamislimo kako je nešto tako dobro poslije lampe uopće moguće...
02.11.2004 | 11:17
Evo ja cu biti iskren: iMac lampa je bilo nesto sto ne bih nikada kupio. Originalni iMac me odbijao zbog integriranog CRT-a koji hoces-neces nakon kratkog vremena gubi kvalitetu. Bio je i previse saren. iMac lampa je bio previse 'funky' za moj ukus. Dizajn je bio zanimljiv, ali oblik baze nepraktican i bez funkcije osim kao postolje za monitor. Takodjer je izgledao neozbiljan.
Tek sam nedavno shvatio da je iMac G5 prvi iMac kojeg bih kupio. Dizajn nije toliko radikalan, odnos snage i cijene je do sad najbolji...da mi padne uteg od 16 tona sutra na Cube, kupio bih iMac.
02.11.2004 | 12:12
Još ga nisam vidio uživo. Lampa mi imao daleko više šarma i čini mi se kao uravnoteženija priča (ne sviđa mi se iMac G5 podbradak), ali po pitanju cijena/performanse novi iMac G5 je daleko otišao. Što se tiče ergonomije bolji je svega na tržištu - osim Lampe. Kako smo dobili nove alu-Cineme, onda znam koliko se stvar može podesiti i sve je ok, ali to ipak nije ona fleksibilnost kakvu je imala Lampa. Da, naravno da smo razmažena bagra .

Da nisam ženi kupio 17" Lampu kada se pojavila sada bih joj kupio 20" iMac G5. Stvari idu naprijed i to u dobrom smjeru. Inače. priča se da je famozna "ruka" bila jedan od najskupljih dijelova cijelog G4 iMaca!
05.11.2004 | 05:59
Po onomu sto kaze strani tisak, iMac G5 je najbolje sto je Apple izbacio. Samo su "sterilni" Mac korisnici grintali. Iako sam mislio da se Apple nece odreci kromirane ruke, s novim dizajnom iMaca shvatio sam zasto su je izbacili. iMac G5 daleko je bolji stroj, u svakom, ama bas SVAKOM pogledu. On dodiruje onu tocku gdje se dizajn vise ne mjeri ni ergonomijom i izgledom, vec -- PAMECU!
Prvi iMac je bio sladak, ali neusporediv s novim iMacom. Cube je bio iskorak od uobicajenog, ali ne bas pametno napravljen (grijao se). iMac G4 je nosio lud dizajn, ali na koncu .. neprofitabilan dizajn.
iMac G5 je posve novo razmisljanje i nosi nesto sto nijedan Aplleov stroj prije njeg nije imao (osim aluminijskog PowerBooka, koji je vjerojatno prvi Appleov apsolutno savrseni stroj).
05.11.2004 | 11:36
Cube se nije pregrijavao, to je urbana legenda. Poludim kad to cujem.
06.11.2004 | 08:33
Nazalost, Cube se pregrijavao. Prva serija bila je katastrofalna. Mnogo toga mi i ne znamo. To je Joswiak priznao Maku u Parizu. Takodjer ni kuciste nije bilo savrseno napravljeno, pa su sveukupno gledajuc, imali vise problema s tim proizvodom negoli korsiti. Iako su sljedeci narastaji G4 procesora bili kudikamo bolji glede pregrijavanja, visoka cijena i promasena koncepcija (kome je racunalo uopce bilo namijenjeno, kojem trzistu, jos uvijek ostaje tajna -- no vjerojatno ni Apple ne zna) ucinila je da Cube zvijezda lagano zgasne.
06.11.2004 | 09:54
Ja sam vlasnik Cubea prve serije.
Godinama pratim Cube mailing listu i neupgradeani Cube se nikad nikome nije pregrijavao. To je prica ljudi kojima je neshvatljiv Cube koncept, te sebi moraju objasniti kako Cube ima problema jer, na kraju krajeva, "nemoguce je da se racunalo tih dimenzija bez aktivnog hladjenja ne pregrijava", zar ne?
Cube je imao nekih drugih djecjih bolesti, ali pregrijavanje nije bilo jedno od njih. Ja sa svojim nisam nikada imao niti jedan problem.
06.11.2004 | 13:33
Zoltan isto godinama ima Cube i nikada nisam čuo da se žali na "pregrijavanje". Uostalom, računalo ili radi ispravno ili ne radi - ne može biti "radi, ali se pregrijava".
06.11.2004 | 20:14
Probleme s pregrijavanjem su imali samo pametnjakovici koji su vadili Cube iz kucista i takvog ga drzali na stolu.

Moj Cube je bas prva serija tj. nema ugradjeni niti CD snimac i nikada s njim nije bilo problema.
07.11.2004 | 05:15
Ni prvi G4 Powerbook nije imao przilicu, i to ne samo zbog toga sto bi to popilo bateriju dok kazes keks, vec i zbog toga sto taj narastaj G4 proca nije bio dobar. Kad se G4 sredio, dosao je i Powerbook s przilicom.
Ili ajmo ovako: da je Cube ista valjao, imali bi do danas barem Cube 2 i Cube 3. Ovako nemamo nista jer nije valjao nista. Pokoj mu dusi, bio je simpa, i nista vise od toga.
07.11.2004 | 12:27
Ovo je vec prihvatljivo. "Ne valja nista" je subjektivno misljenje, "pregrijava se" je bila cinjenica koja ne stoji.
Inace, kazu da Macintosh ista valja, zauzimao bi veci postotak trzista. Ali ne valja nista.
07.11.2004 | 16:53
Samo čekam zgodnu priliku da za ured nađem jedan očuvani Cube, nabijem u njega dobru grafičku, 1 GHz upgrade i combo-slot-in drive uz staru Cinemu 22 ili 23. Predivan stroj za grafički dizajn - jednostavno dobiješ inspiraciju kada radiš na takvom stroju . Riba je trenutno najbliži toj konfiguraciji. Možda to nadmaši tek nekakav iMac G5 23" ili 30" .
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
07.11.2004 | 18:51
Hm... kako je ono Davo rekao... podbradak ..?
Meni se dopada. Pravo mjesto za milijun žutih naljepnica.
  • eucryl
  • Posjetitelj
09.11.2004 | 01:47
Meni je iMac G5 uživo medeniji neg na slikicama.. još kad je sve bežično.. mmmljac..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 27 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO