MWSF "05
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MWSF "05

12.01.2005 | 10:18
Ne mogu vjerovati da nitko nista ne pise!

Mac Mini je zakon, najvise me bilo strah da nece biti od aluminija ili da nece postojati airport ili bluetooth kao opcija ali srecom prevario sam se. Cudo je stvarno maleno, ovo ce moci zamijeniti ljudima koji nose posao doma i Powerbooka! Velik postotak ljudi redovno koristi laptope samo u uredu ili kuci - zasto ne imati monitore na oba mjesta i minija nositi u torbi? Steta zbog slabasne graficke kartice...

iPod Shuffle ne razumijem, ne znam tko ce sa sobom nositi 1 GB glazbe bez displaya i mogucnosti smislene navigacije?

iWork me iznenadio niskom cijenom. Pitam se koliko je kompatibilnost sa Wordom kompletna. Vjerojatno je polovicna, tako da sve skupa nece biti prijetnja Officeu.
12.01.2005 | 12:22
Mac mini je sjajan. Ne brini za grafičku, zapravo u praksi taman je prikladna za G4 1.25 GHz, za onaj malo jači bi mogla biti bolja, ali nije strašno. Imamo sličan Radeon na P4 2.8 GHz i uopće nije loš - u većini igara je još uvijek usko grlo procesor. Drugo, Mac mini neće biti spajan tako često na 23" Cineme, pa da ti je važno da ima super frame-rate u 1920x1200, a u normalnim rezolucijama stvar je pic-pic.

iPod shuffle je zapravo genijalan. To što su imali muda maknuti ekran im je virtuozni potez. Ionako 95% vremena ne gledaš u njega nego ti je u džepu, listu si ionako složiš na iTunesima na kompu, a slušati random je isto ok - zapravo bolje nego da uvijek imaš iste dosadne playliste. I sve to za cijenu malo višu od sličnog USB sticka. Meni je sada žao što sam prije mjesec dana kupio 1 GB stick. Za par sto kuna više mogao sam imati iPod.

Pages će proći ili pasti ispit na tome koliko mu dobro radi export/import iz Worda. Jasno je da je ovo tek početak, a vidim i da Cell (Apple verzija tabličnog kalkulatora) ipak nije bila spremna za objavu.
12.01.2005 | 12:35
Jos mi nesto nedostaje na Miniju - video izlaz...

iPod necu dalje komentirati jer mp3 i tako ne slusam.
12.01.2005 | 14:06
Line In (GarageBand)?
Microphone (iChat AV)?
...
mora da kupis iMic ali to nije to...bolje pocekati na novi eMac!
12.01.2005 | 14:11
Vidio sam u medjuvremenu da se moze kupiti adapter za video out. Sto se tice audio in, vidim da se dosta ljudi zali, ali ja sam se naviknuo na to sa Cubeom
12.01.2005 | 18:03
Ma kada ti je zadnji put trebao audio ulaz? Mi radimo u video produkciji i to nam nije trebalo valjda par godina. Sav audio danas ulazi digitalno u većini slučajeva. Jedina korisna stvar je kao ulaz za mikrofon, a opet tko želi chatati neka kupi iSight koji ima fantastičan mikrofon koji radi preko FW. Ako mu je to skupo, uvijek može kupiti jefitni USB mikrofon.
12.01.2005 | 18:31
Imam CRT G3-400 iMaca, i skoro svaki tjedan malo iChatam sa kolegom preko Voicea brez problema sa ugradenim mikrofonom...

Imam i bas gitaru koju je istina, da rjetko priklopim na iMaca (GarageBand nazalost ne radi na ovoj masini)...

Tako, ako bi se morao odlucit za jeftino apple racunalo Minimac nebi dosao u obzir...
Tako, da cu morat sacekat update na eMac racunalima
12.01.2005 | 23:16
uvijek može kupiti jefitni USB mikrofon.

Sorry ali u Hrvatskoj u niti jednom cijeniku nema jeftinog USB mikrofona.
Dapace, nema niti jednog USB mikrofona.
13.01.2005 | 02:28
Ne mogu vjerovati da nitko nista ne pise!

Eto, ja bih pisao, ali me svaki put razvizdi to sto se moram jope logirat na Jabucnjak. Riba, ukljuci permanentne kukije!!!! Pa Jabucnjak nije monetarna institucija gdje se moras brigat o ultimativnoj sigunosti i identitetu. Stavi permenentni kuki da nam olaksa posao pisanja bez logiranja i nepotrebna cekanja i cekanja. Odnosno, "think different"

I jos, povecaj malko textbox za pisanje. Jos deset linija i bit ce okej.

* * *

MWSF

Najvise me odusevio softwer. iLife 05 je izvrstan, a najbolji kvalitativni pomak je nacinio Garageband 2. Sad je konacno upotrebljiv. Pari se i brz. Ima i notaciju sada -- aleluja! U usporedbi s ovim, stari Garageband je srot. Nabavljam iLife 05 samo zbog ovog programa.

iWork mi se cini super, ali nekako prazan ... zar samo 2 programa? Iako bih smjesta nabavio jednu kopiju i zbrisao MS Office, zanimam me sto je s tablicnim kalkulatorom? A mali database program, simpaticno uredjen i osmisljen po Appleovom receptu? Uf, ne zelim nabavit iWork da bih za 3 mjeseca morao nadoplatiti Cell ili kako se vec bude zvao tablicni kalkulator. Cini mi se da je dobro pocekati neko vrijeme. Ne znam ni sam, no ovo definitivno nije zaokruzeni paket. Fali stosta te iako ne sumnjam da je Pages jako dobar, a Keynote 2 izvrstan, oklijevam ipak.

Mac mini je simpa. Ovo je proizvod namjenjen za sve normalne ljude (ne i za nas), koje boli briga koju graficku racunalo ima i ima li gigabit ethernet. Oni zele naprije jeftino, pa onda malo, jednostavno, slatko i da radi. Isto tako, vec vidim tipuse koji ce kupovat 10ak ovakvih i spajat ih u jeftine grozdove. Praviti mala kucna superracunala za kojekakvu obradu.

iPod shuffle je iPod za svakoga. Sad ga skoro ama bas svatko moze imati. Steta sto je Appleu trebalo 3 godine da ukapira da su najveci dio trzista prijenosne glazbe upravo dekintirani mladi tinejdzeri i dekintirani mladi roditelji koji otplacuju auto, stan (ako su sretni) i krpe kraj s krajem.

Tigar ce biti zakon, ali to nece u moju kucu. Mozda s nekim novim G5 strojem ali ne na G4. I ne na laptop. Ocekujem usporenje na G4 strojevima od dobrih 20% a to je neprihvatljivo. (Samo Spotlight, sa svim svojim rentgenskim ocima sto neprestano skeniraju sistem i tvrdi disk, ne moze a da ne uspori sve na sporoj G4 sabirnici. Pa koliko god Apple sutio o tom).
Pantheru, jos uvijek te volimo i mislimo da si (skoro) savrsen!

Cijela prica je bila zanimljiva. Predsjednik Sonyja treba zestoko poraditi na karizmaticnosti i svom engleskom. A Steve olaksati nogu i nekako ublaziti sutiranje ljudi s pozornice i videokonferencije. Poistovjetio se s onom pozornicom, uh!
13.01.2005 | 04:01
Zvonimire, pa uključi Safari password autofill i onda je sve samo click-away .
13.01.2005 | 22:25
Mac mini je zakon.
P I T A NJ E!
iMac G5+iMac mini=?
što bi bilo ako spojim svoj iMac G5 i iMac mini? Bili se spojila snaga ( 1.8 GHz+1.42GHz=3.22 Ghz)?
Tako bi imo full jak komp za malo para!!!!!!!!
14.01.2005 | 02:54
Moraš čekati da Xgrid izađe iz beta faze. Do tada možeš koristiti one softvere koji podržavaju mrežni rendering (LW, Maya, AfterFX...).
14.01.2005 | 13:43
o tada možeš koristiti one softvere koji podržavaju mrežni rendering (LW, Maya, AfterFX...).

Virtual PC (puz je slaba rijec) i Garageband (memorije i procesora gladna svinja) takodjer trebaju mreznu potporu, koja nikako da dodje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 58 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, songoku, VanjusOS, Anonimci (490)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO