13.01.2005 | 02:28
Ne mogu vjerovati da nitko nista ne pise!
Eto, ja bih pisao, ali me svaki put razvizdi to sto se moram jope logirat na Jabucnjak. Riba, ukljuci permanentne kukije!!!! Pa Jabucnjak nije monetarna institucija gdje se moras brigat o ultimativnoj sigunosti i identitetu. Stavi permenentni kuki da nam olaksa posao pisanja bez logiranja i nepotrebna cekanja i cekanja. Odnosno, "think different"
I jos, povecaj malko textbox za pisanje. Jos deset linija i bit ce okej.
* * *
MWSF
Najvise me odusevio softwer. iLife 05 je izvrstan, a najbolji kvalitativni pomak je nacinio Garageband 2. Sad je konacno upotrebljiv. Pari se i brz. Ima i notaciju sada -- aleluja! U usporedbi s ovim, stari Garageband je srot. Nabavljam iLife 05 samo zbog ovog programa.
iWork mi se cini super, ali nekako prazan ... zar samo 2 programa? Iako bih smjesta nabavio jednu kopiju i zbrisao MS Office, zanimam me sto je s tablicnim kalkulatorom? A mali database program, simpaticno uredjen i osmisljen po Appleovom receptu? Uf, ne zelim nabavit iWork da bih za 3 mjeseca morao nadoplatiti Cell ili kako se vec bude zvao tablicni kalkulator. Cini mi se da je dobro pocekati neko vrijeme. Ne znam ni sam, no ovo definitivno nije zaokruzeni paket. Fali stosta te iako ne sumnjam da je Pages jako dobar, a Keynote 2 izvrstan, oklijevam ipak.
Mac mini je simpa. Ovo je proizvod namjenjen za sve normalne ljude (ne i za nas), koje boli briga koju graficku racunalo ima i ima li gigabit ethernet. Oni zele naprije jeftino, pa onda malo, jednostavno, slatko i da radi. Isto tako, vec vidim tipuse koji ce kupovat 10ak ovakvih i spajat ih u jeftine grozdove. Praviti mala kucna superracunala za kojekakvu obradu.
iPod shuffle je iPod za svakoga. Sad ga skoro ama bas svatko moze imati. Steta sto je Appleu trebalo 3 godine da ukapira da su najveci dio trzista prijenosne glazbe upravo dekintirani mladi tinejdzeri i dekintirani mladi roditelji koji otplacuju auto, stan (ako su sretni) i krpe kraj s krajem.
Tigar ce biti zakon, ali to nece u moju kucu. Mozda s nekim novim G5 strojem ali ne na G4. I ne na laptop. Ocekujem usporenje na G4 strojevima od dobrih 20% a to je neprihvatljivo. (Samo Spotlight, sa svim svojim rentgenskim ocima sto neprestano skeniraju sistem i tvrdi disk, ne moze a da ne uspori sve na sporoj G4 sabirnici. Pa koliko god Apple sutio o tom).
Pantheru, jos uvijek te volimo i mislimo da si (skoro) savrsen!
Cijela prica je bila zanimljiva. Predsjednik Sonyja treba zestoko poraditi na karizmaticnosti i svom engleskom. A Steve olaksati nogu i nekako ublaziti sutiranje ljudi s pozornice i videokonferencije. Poistovjetio se s onom pozornicom, uh!