07.02.2005 | 22:39
ej hvala...
...al bondi je onaj "historijski": nema firewire, niti CD-RW.
Doma nemam ethernet, na poslu oba šljakaju na mreži OK. No malo mi je problem teglit bondija često na posao (a nešto se još i na njemu doma kuha pa povremeno treba presnimit/backupirat).
Crossover je DIY, al nije prvi kojeg sam složio (za ovu priliku dva da bi isključio grešku kabla).
No zar 10.3.7 ne prepoznaje kablove tako da to nema veze (ili je do kartice?) iako sam probao i jedan i drugi kabel?
"Sto si sve probao da bi odustao od etherneta?" -ne kuzim; ja ne zelim odustati od eth. nego upravo suprotno.
Ponovo: oba stroja (na poslu) spojena na LAN rade OK. Kao što Network prijavi "The Cable for built-in Eth...not plugged in" kad se išteka mrežni kabel koji je do prije sekundu umrežavao računalo, tako ta poruka ostaje i dalje kad uštekavam bilo koju kombinaciju između bondija i powerbooka i na jednom i drugom. Zašto - pitanje jest.
Web napisi kažu što i vi ovdje - uštekaš (podesiš) i stvar radi. E sad; možda je ovaj "podesiš" problematičan. No prema predloženim uputama i dalje nema života - nema uopće prepoznavanja bilo čega na mrežnoj kartici.
Može li kartica raditi na LAN-u a "direktno" ne, mislim da ne. Krivo li mislim?
(e da, i modem je riknuo tako da je i to ne-solucija) znam, znam: doniraj i kupi novo. Nadam se uskoro i to.
pozdrav