Laser Printer za po doma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Laser Printer za po doma

17.02.2005 | 08:50
s obzirom na diskusiju iz MacOS foruma, očito HP LaserJet 1010 nije dobr ni PC ni Mac izbor, da li netko ima kakav savjet, u razumnim-home user ciframa (oko 2-3000kn), što bi se moglo preporučiti da dobro radi s Macom, iz iskustva naravno, o laserskim printerima!

Kakva su saznanja o HP 1320 i 1160 koji su dostupni u HG Spotu?
17.02.2005 | 11:20
Ja imam HP 1150... malo specifičan printer jer toner je posebno rađen za njega (3000 kopija)... Malo je spor kad je printanje iz indesigna (dok sve očita), ali inače je brz i naprinto se taj i nije me iznevjerio u printanju, jedino ne smijem baš previše prčkati po drugim aplikacijama kad mu indesign puni memoriju (zna biti problem, no ako ostavim da mu indesign puni memoriju sve prođe bez problema)... Mali je star godinu dana i naprinto se dobrano (drugi toner, tako da preko 4000 str bez velikih problema). Vjerijem da je 1160 napredna verzija istog. U biti sve iznad 1010 je ok...
Pozdrav!

PS ovaj 1150 nema PostScript drivere (ne znam da li vam je to važno)
17.02.2005 | 11:48
S obzirom da ja samo printam dokumente (kajde), najme koji put iz Nuenda koji put ih pretvorim u pdf, pa kasnije printam, tada sam i primjetil tu potrebu rastartanja kompjutera (vidi forum "Restart kompjutera radi printa pdf-a?" pod Mac OS X forum), da li mi treba za to PostScript driver ili ne? I za što to služi, za neke shortcutove ili macroe pri printanju?
Još nešto da li se na 1010 da proširiti memorija, ili kod 1160, čini se da je to fiksno 8 odnosno 16MB?!
17.02.2005 | 16:30
PostScript služi za razne opcije printanja (npr. mirror printing i sl), a i važan je (usko vezan) za Distilera... No kolko sam skužio, vama to nije tolko važno... Za proširivanje memorije na 1010 nisam siguran... probajte nazvati dućan u kojem ste ga kupili, p aće oni znat više reč... teoretski (i praktično) bi se trebala dat proširit na svakom HP laseru...
17.02.2005 | 16:39
k*art, ja sam 'za po doma' uzeo Samsung ML1750, i nemam bas nikakvih primjedbi na njega. U prvom redu mio je bio zanimljiv jer je svojevremeno slovio kao najmanji laserski printer sa ladicom, recenzije su bile jako dobre a driveri rade bez greske. Jako sam zadovoljan s njim. To je printer nize klase, kostao je oko 1500 kuna, dakle za tvoj budzet bi se mogao dobiti neki znatno bolji model. Uglavnom nema rusenja, i OS X podrska je bez greske. Jedina manja zamjerka je sto se s njim dobije 'djecji' toner koji se jako brzo potrosi. Zamjenski traje vec puno duze.
Mislim da bi za te novce mogao dobiti i nesto sa Postscriptom, to je uvijek dobro imati.
17.02.2005 | 19:23
Samsung ML 2250 Laser Printer
to vidim da ima za kupit a 1750 nisam, no taj 2250 je vjerojatno još bolji, ima li tko toga?

Fama je da je HP bolji od Samsunga, ali vremena se mjenjaju, to je isto kao npr prednost Sony labela pri Videorecorderima, nije više garancija kvalitete!!? Tako ja kupih HP, a...
18.02.2005 | 01:46
Ovaj nije los. A ludo je brz!
Ako ga kupis, rijesit ces si i pobleme grijanja zimi.
Klikni ovdje.
Ustedis na struji
20.02.2005 | 06:45
Zgodno!
Onda koji si ozbiljni komentari oko Samsung ML2250 nasuprot HP 1160 ili 1320?
24.02.2005 | 07:18
Nitko nema laser printere "za po doma" osim Ribe, osim ovih profesionalaca na moru, ali njima ne treba grijanje.
Ja bih neki laser u boji, jeftin, bez grijalice , i da ide na Mac gorivo. Popuših s HP 1010 i vrlo sam oprezan.
Pa naletih na ove (Samsung ML2250 nasuprot HP 1160 ili 1320?) no to očito još nitko nema, ili ...
no da čujem komentare (po mogućnosti ne o grijanju ili o kruškama, lignjama ili škombrama, ili HEP-u, to možemo negdje drugdje, nisu ni to loše teme, ako nismo anoreksične zaokupljenosti )
25.02.2005 | 02:30
Mak ima Minoltu u boji.
Laserski, izvrstan ispis, puni postscript 3, QMS tehnologija unutra i ostalo.

No za dobar laser u boji moras dat malo vise para. HP pocetni modeli upadaju u donji razred cijena, ali po tvom iskustvu, i iskustvu drugih korisnika, nisu bas dobri.
Minolta i Xerox su moje preporuke, pa ako mozes, pikni kojeg.

No laser u boji nije bas za po doma. Za 2 ili 3 godine mozda, ali sada moras zrtvovati kvalitetu radi cijene, i to drasticno. Nije vrijedno. Cuvaj pare.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
28.02.2005 | 12:43
Ja sam jako zadovoljan s Minoltom 8350. Sada se sigurno više ne proizvodi, nego ima nešto jeftinije. Ne nužno i bolje.
Slažem se sa Zvonetom: još uvijek je PostScript i ethernet (posredno) jamstvo da printer nije šrot, kao što je nekad za cb lasere važila kombinacija PostScript i LocalTalk standardno ugrađen (bez doplate i štotijaznam)
07.03.2005 | 21:43
Gdje si kupil MINOLTU, nemrem nigdje naci tko to prodaje, (kamoli najpovoljnije) u 'rvata?!?
Xerox ima u Angolu, ali moraš tam otići da bi vidio nešto više o samim strojevima ili cijenama, pa ću prvom prilikom svratit. Očito u ovim best buy-cro dučanima nema tijeh mašina! Ali dobro sam zagrizo ješku, s obzirom da sam vidio slike s Minolte u A4 formatu, mislim da je to moj slijedeći potez, hvala Zvonkecu i MAKecu kak bi mi purgeri rekli!
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
08.03.2005 | 04:52
PowerCom 2000 Maksimirska... Blizu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 6 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Gjuroo, jmirakul, Riba, robee, Anonimci (634)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO