PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X

10.11.2020 | 13:26
Ovo su usporedna mjerenja loading timea određenih igara. Bitno je za naglasiti da su igre namijenjene za četvorku, i da ne iskorištavaju taj SSD NVMe do kraja koliko sam shvatio. Primjerice AC Valhalla se radi za PS4 i za PS5 zasebno. Tako da, iako su neke igre tipa The Last of Us II, ili RDR 2 bile izuzetno hardverski zahtjevne za PS4 Pro, kamoli Slim ili početnu verziju četvorke, to su ipak igrice za tu generaciju.
Zgodna info, The Witcher 3 će dobiti posebni upgrade ili (vjerojatnije) remastered verziju za PS5, kako bi se vidio u svom punom sjaju - a pričamo o igrici staroj pet godina.

By the way, kada je izašla četvorka, na dan izlaska u Kanadi za neku TV prodavačica u jednom dućanu pred kojim su već danima kampirali first adopteri izjavila je kako je za cijelu Kanadu stiglo 400 konzola.
Ako je tada bilo tako, za državu sa 40 milijuna stanovnika izuzetne kupovne moći prosječnog stanovnika - koliko primjeraka PS5 konzole je stiglo za Hrvatsku u doba Korone? Na zemlju od četiri milijuna stanovnika s ne baš velikom kupovnom moći prosječnog građanina?
Stvarno me zanima.
10.11.2020 | 13:59
Ja se nadam da će oko idućeg Božića biti "normalno" dobavljiv kod naših operatera, taman kas će se produživati pretplata za internet, još ako u bundle ubace novi Gran Turismo - uzimam!!!
10.11.2020 | 14:02
Tako negdje i ja planiram. This time next year
EDIT:
Inače, uz sve ove influencere koji su dobili konzole na poklon, naletio sam i na jednu našu koja ju je dobila. Moja bivša kolegica iz Večernjeg lista, Milena Zajović.
Pa sam se išao raspitivati po kom ključu ljudi to dobivaju, i dobio odgovor da to rade PR agencije za SONY. Procjenjuju tko u kojoj zemlji ima koliko utjecaja, ukoliko su novi mediji u pitanju koliko je cijenjen influencer, koliko ima pratitelja, ako su stari mediji onda koliko je čitana tiskovina ili gledana televizija.
Nisam gledao, vjerojatno je i BUG dobio jednu - kod nas je novinarima to dala baš Sancta Domenica. S tim da, za razliku od stranih (US) influencera koji su mogli upaliti konzolu i igrati ju samo ne objaviti ništa do datuma izlaska (no, onda me bune ovi video uradci sa usporedbama konzole, što znači da ih neki već pale i to uredno objavljuju), naši su dobili uvjet da je ne smiju niti upaliti do 19. ovog mjeseca.
Nije mi jasno zašto, ali Zajovićka je to izjavila u svom videu na stranicama Večernjaka.
EDIT 2:
Sada baš gledam kako su mi neki kolege završili, Zajovićka je bila cimerica onom tipu što se predstavljao kao Sanader s njenog telefona i napravio intervju preko SMS-a s Davorinom Butkovićem objavljen u Jutarnjem; a drugi novinar s kojim sam radio u VL-u, a kasnije je prešao u Jutarnji je uhapšen ovoga rujna radi pedofilije.
Svašta...
10.11.2020 | 15:03
Evo slika koje sam se toliko trudio uploadati, na tekstu BUG-a.
Samo uvećajte jednu slku i pojavit će se njih još šest za pregled.
No nisu stavili po meni možda i najbitniju, sliku mrcine od pasivnog hladnjaka. Osim što aktivni hladnjak usisava zrak s obje strane konzole, pasivni hladnjak je velik kao 3/4 iste. OGROMAN je. Doslovno. Naspram onih prcmoljaka od ventilatora i pasivnih hladnjaka u PS4, PS4 Slim i PS4 Pro, ne znam da li će se ovaj PS5 uopće čuti u radu.
Hladnjak.png

EDIT:
Na BUG-ovoj stranici postoji slika komplet rastavljene konzole. Ako se malo zadržite na njoj, s desne strane se vidi koliki je pasivni hladnjak u odnosu na istu. Pokušao sam pokaati drugu sliku, ali ne ide mi nikako pa sam se dosjetio ovog načina. Eto toliko od mene.
10.11.2020 | 16:20
Prvi testeri kažu da je PS5 gotovo nečujan čak i pri punom opterećenju.
10.11.2020 | 17:12
Ma super. Izgleda da su stvarno obratili pažnju na tolike žalbe usera na veliku buku koju su proizvodili PS4 modeli.
Najmanje bučan je bio PS4 Pro koji je napravljen iste godine (2019) kada i igra Red Dead Redemption 2.
Znači, mijenjali su od svakog primjerka četvorke (prva generacija, Slim, Pro) po dva ili tri modela (to se vidi po CUH oznakama ispod serijskog broja) zbog loše riješenih hlađenja. Svaki noviji model je bio malo manje bučan, ali ne nužno i hladniji od prošloga pod punim opterećenjem.
Primjerice, ja sam 2018. kupio drugi od tri moguća PS4 Pro modela. Izašao je paralelno sa God of War igrom. Taj je još koliko toliko igriv, i ukoliko se nalazi u rukama osobe koja ne puši i pazi na prašinu, potrajaće mu ta kolika tolika "tišina".
No, u usporedbi sa ovim što si ti napisao Davore, i to je onaj dvomotorac iz prošlog stoljeća.
EDIT:
A što se učitavanja igrica tiče, šta da kažem - trenutno igram Assassin's Creed Unity, igru staru jedno četiri ili pet godina, i svaki nivo ili priču učitava i po 25 sekundi.
Imam RDR 2. Odustao sam od igranja te igre jer bih htio osvojiti sve, a to zahtjeva veliki broj ponavljanja, što u mom slučaju vodi do puno izgubljenih sati učitavanja te igre. Mislim da ću tu igru ili odigrati zadnju na četvorci, ili na petici.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 25 minuta
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (569)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO