15.09.2020 | 11:25
Ono što hoću reći Riba, jest da su igrice puno isplativije i konzola brže i tiše radi bez optičkih diskova unutra. Tako da ne razumijem nostalgiju za optikom.
Pa bila je više potrebnija na kompovima, a danas je skoro nitko ne koristi - zar ne?
Danas svi imamo brzinu interneta dovoljnu za skinuti i igricu od 100 GB, pa makar skidao dva dana.
Ali kada je skineš, tvoja je (tvoja je odmah - mislio sam reći - spreman si za igranje).
I ono najbolje, možeš je kupiti preko mobitela ili interneta na poslu, te pokrenuti njeno skidanje na konzolu ukoliko je ostavljena u sleep modu. Kad dođeš doma, igrica je tu.
Imaš popuste svako malo, proljetni, ljetni, Black friday, holidays ovo ono - a ja nisam učlanjen u PS Plus. Tu tek imaš samo takve popuste i zagrantiranu besplatnu igru mjesečno.
No, o tome ti detaljnije može reći drlovric ili netko drugi tko je učlanjen, ako te zanima.
EDIT:
Što se XBOX-a i hlađenja tiče, nekako se bojim da će i ova generacija biti bolje rješena na stranu Microsofta kao i sadašnja (u tom segmentu).
No, sjećam se da sam pročitao tekst da je PS5 konzola najveća konzola do sada, uključujući i XBOX.
Kada razmislimo da je unutra SSD, nadam se da je to zbog velikog ventilatora i dobro razrađenog pasivnog hlađenja.
No, to ćemo tek vidjeti kada se ove stranice koje se time bave dočepaju novih konzola pa ih raskopaju.
EDIT 1:
Dosta ljudi ima PS4 a da ne zna puno caka čisto jer se ne bave konzolom toliko. Bertone je sam najbolje rekao da je odigrao možda desetak igara i da ju je proslijedio djeci, koja su se odlučila za igrice na kompjuteru.
Imaš raznorane videotutoriale na YouTube-u tipa "10 things you must know before when you buy first Play Station 4". Od simultanog uključivanja televizora čim stisneš PS na gamepadu da uključiš konzolu, do raznoraznih caka kako usporiti trošenje baterije na gamepadu i slično...