16.10.2010 | 11:52
Zadnji Warcraft mega patch od 5.3GB je za sada više frustracija nego užitak. Gameplay su istumbali, a usputno bacili i high-end kartice na koljena. Nadam se da će se isplatiti na duže staze.
U grafički engine su dodali gomilu novih efekata i fora, ali jako loše odradili postavljanje preporučenih postavki. Ono što su oni preporučili za moj stroj ga baca s nekadašnjih 60-90 fps na 15-21! fps! WTF? A 4870 konfiguracija je takva da postoji samo jedna brža kartica - Radeon 5870 koji dolazi sa zadnjom serijom high-end strojeva i košta kao hrvatska radnička plaća.
Ukratko, da budem koristan, evo kako stvar možete vratiti u normalu!
Nakon sat vremena eksperimentiranja našao sam kritične nove postavke i složio stvar tako da radi kao i prije:
Display mode: uvijek je najbrže full-screen
Rezolucija: najbolje native (osim ako imate low-end GPU) ili jakooo veliki monitor
Multisampling: 1
Vertikalni sink: da
Rezolucija tekstura: good
Filtriranje tekstura: bilinearno
Projicirane teksture: isključeno!
Kvaliteta sjena: good
Tekućine: fair (ovo ga posebno uspori)
Sunshafts: isključiti obavezno!
Gustoća partikla: slobodno može i na "ultra" kod većine kartica
View distance: na Radeonu 4870 prolazi high, ali kod mnogih neće, pa ovo pustite za kraj i podesite najviše što je može, a da fps ne pada ispod 25 (najbolje to napraviti na nekom kompliciranom mjestu poput Dalarana)
Detalji okoline: good
Detalji tla: good
Za kraj, ako ne želite jalovim iscrtavanjem daviti GPU, a zadovoljni ste kako se igra ponaša na 30fps, dodajte u "Config.WTF" datoteku u WTF folderu ovu liniju: SET maxFPS "30"
Evo, nadam se da sam pomogao!