Doom 3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Doom 3

02.04.2005 | 01:30
OK, eto konačno stigao i famozni Doom 3 .

Prvi dojam je dobar, ali odmah moram reći da sam ga testirao na top konfiguraciji - Dual 2.5+Cinema 30. Radi tako-tako s detaljima na Ultra High i u maksimalnoj rezoluciji. Kada se rezolucija smanji na 1024x768 onda već radi pristojno, ali daleko od super-mekanog. Slabije modove još nisam probao, ali vjerojatno se može dosta dobiti na brzini ako se smanje detalji. Ambijent je mračan, ali detalji su zaista odlični. Likovi su sjajno animirani i igre sa svjetlom najviše doprinose horror ozračju. Malo me strah kako se ponaša na slabijim strojevima ako tako lako dođe do limita ovako jakog stroja. Navodno je igra vrlo loše optimizirana za G5 i Apple je već angažirao tim programera koji će pomoći izdavaču Mac verzije da se kod optimizira. Ako uspiju napraviti ono što su napravili s Quakeom 3 nakon koju godinu (sada je drastično brži na Macu nego na Wintelu), onda možemo biti zadovoljni... do tada... možda je netko za partiju Starcrafta?
02.04.2005 | 14:55
ja cu pricekati - optimiziranu verziju i Radeon X800 kojeg cu nabaviti valjda uskoro
02.04.2005 | 15:26
Malo me strah kako se ponaša na slabijim strojevima ako tako lako dođe do limita ovako jakog stroja.

Evo, da ja malo prenesem iskustva iz kantaškog svijeta.

Probao sam igrati Doom3 na računalu kojemu je CPU (konkretno, AMD-ov Athlon XP, Barton jezgra) bio postavljen na frekvencije od 1,3 GHz do 2,4 GHz.

Razlika je gotovo pa zanemariva i kreće se u rasponu od jedva 8-10 FPS-a po timedemo demo1 testu (1024x768 High) u korist 2,4 GHz.

Dakle, glavnu ulogu ovdje ima GPU, odnosno grafička kartica i ako je na Macu imalo slična situacija, vjerujem da ni \"prastari\" G4 modeli uz neki R9800 (ukoliko idu gore uopće) ne bi trebali imati problema. Sve ovisi o tome kako je ta čitava ATI (ili nVidia, votevr) stvar optimizirana za OGL pod OS X-om. IMHO, teško da će CPU optimizacija pomoći.
03.04.2005 | 03:26
OK, ispričavam se svima na djelomičnoj dezinformaciji - naime, sada sam shvatio da sam igru testirao u \"Reduced Processor Speed\" modu koji sam uključio još prije 3-4 mjeseca i potpuno zaboravio na to. Stroj je toliko brz za ostale normalne stvari da se toga nisam niti sjetio. Da, naravno da pomaže kada procesori rade brže, ali ta razlika se vidi samo u scenama s puno animiranih likova. Minus je što tada ventilatori u trenu odu na maksimum i pokvare užitak tihog noćnog igranja. Za one koje zanima pristup svim rezolucijama - držite OPT prilikom starta. Zanimljivo da igra nije bitno sporija u 2560x1600 rezoluciji - barem ne onoliko koliko bi čovjek očekivao.

Sada, nakon malo dužeg testa moram priznati da je Doom 3 najbolje izgledajuća igra na Macintoshu. Na stranu to što mi se uopće ne sviđa taj ambijent, ali dojam realnosti je najbolji do sada. Inače, igra je bolesna - čisti horror. Bojim se da je više neću igrati - zasigurno ne sam po noći . Grafika, zvuk, animacija - 10/10.

Hint: ako imate problem da vam OS-ov kursor ostane na sredini ekrana i kada se igra starta - solucija je jednostavna - uzrok je divx5 komponenta u QT-u. Samo je izvadite privremeno na desktop i sve će biti ok. Dapače, možda je bolje potpuno je maknuti jer novi 3ivx codec radi bolje i ne radi taj problem.
03.04.2005 | 12:49
To je toliko mracna stvar da sam posle pola sata na Win odustao i necu da mi slucajno plasi decu. Jako dobro izgleda aii brrrr.
Mozda se ipak izreskiram za neku mirniju. Malo
03.04.2005 | 12:50

04.04.2005 | 20:16
kako bi doom 3 išao na mom iMacu G5 (17\") sa 512 mb rama?
04.04.2005 | 21:24
Ruud je napisao:
kako bi doom 3 išao na mom iMacu G5 (17\") sa 512 mb rama?

Mislim da bi ti trebao to vrtiti bez problema, ako ne sačekaj da izađe G6
05.04.2005 | 01:35
512 je donja granica memorije za Doom 3. Bilo bi lijepo da imaš 1 GB. Uz malo štednje na opcijama može biti ok igriv.
10.04.2005 | 23:34
Danas sam našao malo vremena da testiram multiplayer mod. Izgleda jako zabavno i svakako najrealnije od svih FPS igara, ALI potrebno je imati mrcine od strojeva. Ukratko - 1 GHz G4 s GF4MX i 768 RAM-a jedva vrti igru i to s apsolutno svim opcijama podešenim na minimum. To još može proći za single player gdje je važnije znati rutinu nego biti brz, ali u multiplayeru se ne može igrati. Ima li onda uopće razloga igrati Doom 3 na G4? Za moj račun nema, onda radije ostati na UT 2004 i Halo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 36 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO