22.01.2016 | 21:24
drlovric kaže:
I mene zeza Wifi na Retini. Stalno. Probudi se iz sleep pa se nekad ne spoji (mada ne znam zasto uopce i prekine vezu kada bi trebao PowerNap biti aktivan cijelo vrijeme).
Al' ne smijes, jbga, glasno reci da nesto na OS X ne valja, odmah te napadnu
Jos je i Apple router, pa bi to sve trebalo "jednostanvo raditi".
Just works my ass
Evo da se malo javim po ovom pitanju. Naime nedavno sam stavljao novi ruter u kućansto nadajući se da će i na Macbook Airu ovi simptomi riješiti (buđenje iz sleepa koji put wifi radi, a koji put ne).
Uglavnom nakon jedno 2 tjedna pokušavanja i testiranja sa 2.4 i 5GHz mrežama, enkripcijom, postavkama mrežnih kartica, itd... odlučio sam otvoriti ticket prema Apple.
Da skratim priču, prošlo je mjesec dana od kada mi je support ponudio rješenje i stvarno nakon više od 100 buđenja iz sleepa, wifi više ne radi probleme.
Iako ne neki zavrtit nosom na ovo i žaliti se na bateriju, meni je pomoglo, pa vi birajte.
Dakle točno iako je PowerNap uključen za očekivati je da macbook i dalje bude budan do neke razine kada ode u sleep. Navodno to nije točno. Kako support kaže, rade na ovom problemu i dok ne poprave ovo, ideja je da nikada comp ne ide u sleep (kompletno).
Dakle na tabu Energy Saver (batter kategorija) prvi slider 'Computer sleep' treba staviti na 'never'. Komp će i dalje zaspati naravno kada se zatvori lid, ali ne toliko da nakon nekog vremena wifi ode u sleep (navodno).
E sada ako se nekom ovo čini far fetch ili ne prihvatljivo, jebemu mater, tako je. Kao što sam rekao identičan problem sam imao i baš danas sam javio da slobodno zatvore ticket jer da je meni ovo prihvatljivo. Radi 100% ispravno i bez problema.
Prije ovoga sam stvarno probao sve što mi je palo napamet i što sam mogao pronaći online, ali ništa nije pomoglo.
Problem je bio što je macbook uvijek nakon wake up-a imao uspješno spajanje na WIFI, ali u većini slučajeva nije pričao sa niti jednim uređajem (niti otvario komunikaciju prema netu) osim sa ruterom. Pram, reboot, kext, location, adapteri, sve živo resetirano, reinstalirano i pitaj boga što, ali jedino što mi pomaže je upravo ovo što sam i napisao.
Support osoba mi je rekla da je imala identičnih problema sa uređajima na kojima su oni radili i da je ovo prihvaćeni i trenutni workaround.
gl