spajanje na wifi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje na wifi

11.10.2014 | 19:13
Pozdrav

Spajam se laptopom na bnet supercarnet. I za svaki imam posebnu sifru. Sve napravim kako treba i pise da sam spojena na oba, te vidim da se sekunde obrojavaju no ne mogu otvoriti niti jednu stranicu ( npr. gooogle). Zvala sam tehnički podrsku i kazu da je sa njihove strane sve ok i da sam sve dobro napravila ali kako je to mac, ne znaju kako dalje pomoci. Ja pretpostavljam da mi nešto u postavkama nije ok.

hvalaaa
11.10.2014 | 21:03
Daj više detalja. Kako se to točno spajaš "na oba"? Ako postoje neke online upute za to, daj link, da najprije shvatim(o) kako funkcionira ta veza.
Otvori ta mrežna podešenja, napravi screen snapshot (cmd+shift+4 pa mišem uhvati taj komad ekrana, sliku ćeš naći na desktopu) pa uploadaj ovamo.
Da li ti radi mail (a samo surfanje ne), ili zapravo ne radi ništa?
12.10.2014 | 16:44
prvo se spojim na bnet wifi sa šifrom a onda na carnet prema ovim uputama.

portal.bnet.hr/

Sad se samo mogu spojit na wifi ali ne i na carnet
12.10.2014 | 17:20
Prije nego krenemo dalje. Da li si u uputama uočila ovo upozorenje te da li si sigurna da je u tvom slučaju moguće spajanje putem wifi? Vidim, naime da ti se i Mac spaja na B-net preko wifi.

(Klik na donju sliku da dobiješ uvećan prikaz)

ScreenShot2014-10-12at18.22.15.png
12.10.2014 | 17:41
Nisam to vidjela...hvala na info... Nadam se da se mogu spojiti sa mac-om. Sutra popodne dolazi tehnička sluzba pa cemo pogledat
12.10.2014 | 17:45
Ha, dobro...
Meni bi prva stvar bila da probam spojiti Mac i B-netov router žicom pa vidjeti onda da li radi.
12.10.2014 | 17:46
Ta napomena je sranje.
Kao da Pirelli, Michelin ili bilo koji proizvođać napiše napomenu kako njihove gume nisu baš za svaku cestovnu podlogu. Ili što se neki dan ovdje pisali za video na zahtjev i zabrana korištenja u regiji za koju usluga nije podržana.
BNET je ograničio korištenje kako se ne bi uređaj koristio kao pristupna točka.
12.10.2014 | 18:12
Ne B-net, nego CARNet.
12.10.2014 | 18:29
Da, netko zaj.....
13.10.2014 | 21:10
tehnicka sluzba odbila doci jer kao sto ce dolaziti ako sam spojena na wifi( to znaci da je sve ok sa routerom. tako kazu). Sad sam spojena na wifi i carnet ali mi ne zeli otvoriti niti jednu stranicu. NI email. Samo mi otvara portal.bnet.hr/.
Probala sa firefoxom i safariem- nista. Izbrisala history- nista.Provjeirli podatke- server address u 10.64.0.1,TCP/IP, DNS, IPv4...sve OK, Ali ne radi...
Zicu nemam da se spojim direktno.
Rekli su mi da je VPN konekcija ne radi. I da se obratim nekom strucnjaku za mac, apple...da oni ne mogu pomoci
13.10.2014 | 22:02
Ako si sigurna da je uredno spojen na VPN, onda (najprije prekini VPN vezu) Jabučica, System Preferences, Network, pa odaberi s lijeva VPN vezu, pa klik dolje desno na Advanced pa onda provjeri da li imaš ovu kvačicu.

ScreenShot2014-10-13at23.03.43.png
13.10.2014 | 22:41
da, to nisam imala ukljuceno. Sad radi!!!! Napokon! Zivce sam izgubila! hvalaaaaaaaaa
19.02.2015 | 09:31
Da ne otvaram novu temu;

Da li ima kakav jeftin AP router (ili modem)koji može pristup internetu "primati" preko LAN-a, a odašiljati Wireless?

Može li se T-Comov Thomson "prilagoditi" tome?
19.02.2015 | 09:41
svi APovi mogu raditi na taj način i prilagoditi se. Ako je samo AP a nema model u sebi, ovisiti će ionako o nekom drugom uređaju (DSL modemu ili dsl modelm/ruter combo) kako bi wifi korisnici spojeni na taj AP mogli izači na net.

AP se uglavnom spaja žicom (preporučljivo je) za neki zavisni uređaj i dobiješ upravo tu kombinaciju koju si ti tražio.
19.02.2015 | 14:45
OK, thanks!

Da li ima možda netko da je već pokušao isto složiti s T-Comovim Thomson routerom?
20.02.2015 | 13:18
Zdravac kaže:
OK, thanks!

Da li ima možda netko da je već pokušao isto složiti s T-Comovim Thomson routerom?

Nema veze, zaboravite. Kupio sam ovo - DWR-116 Wireless N300 Multi-WAN Router, pa koristim s USB 4G stickom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, MacSlavko, Riba, Anonimci (348)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO