Wifi problem?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi problem?

07.02.2015 | 21:28
Ok, znači net mi već tjedan dana šteka i više, no zasada je koliko toliko ok, na svakom uređaju wifi mi super radi. osim na macbook pro-u(YOSEMITE!!!), i uglavnom, radi, pa ne radi, odnosno, radio je super cijeli dan, odem na reddit, nece, google nece. hjao....

spojim ga na mob(personal hotspot) radi, a drugi uredaji uredno rade na wifiu. znaci neki klinac sa macbook pro. al ocito je do nekog softverskog dijela, jer kada se preko wifi kartice spoji na mob, uredno pristupa mobilnoj mrezi.

dns mi je vec onaj 8.8.8.8, ja cu poludit

EDIT: spojio sam ga natrag i sada radi(jedva i nekako) i uglavnom radim speed test na njemu, i npr. na imacu, na imacu ga radi bez problema. a tu samo vrti u prazno.
07.02.2015 | 23:35
Koliko ukupno uređaja na wifi access pointu odjednom?
08.02.2015 | 09:41
smayoo kaže:
Koliko ukupno uređaja na wifi access pointu odjednom?

Puno, ali uvijek je stvar u njem(retini, odkad je yosemite gore, i na pocetku kada je mavericks izasao)

Wifi uredaji(zbrajajuci susjede koji su stalno spojeni):4 smartphonea, 1 ipad, 4 kompa i 3 apple tva
08.02.2015 | 11:27
To je jako puno, previše uređaja za jedan access point ako se svi spajaju istovremeno. To što ti je uvijek problem u tom MBP može biti zato što se uvijek pokušava spojiti kad je već prevelika gužva. Napravi test - promijeni pristupnu šifru i/ili tip enkripcije tako da prisiliš sve uređaje da se spoje ponovno. Onda će se taj problematični MBP spojiti prvi zato što ćeš njemu prvom upisati novu pristupnu šifru pa vidi da li će onda raditi kako treba ili će isto praviti probleme.

Ako i dalje imaš probleme baš i samo s njim, iduće probaj da mu dodijeliš fiksnu IP adresu (u odgovarajućem adresnom prostoru, takvu da ne kolidira s DHCP rasponom) umjesto DHCP.
08.02.2015 | 12:02
smayoo kaže:
To je jako puno, previše uređaja za jedan access point ako se svi spajaju istovremeno. To što ti je uvijek problem u tom MBP može biti zato što se uvijek pokušava spojiti kad je već prevelika gužva. Napravi test - promijeni pristupnu šifru i/ili tip enkripcije tako da prisiliš sve uređaje da se spoje ponovno. Onda će se taj problematični MBP spojiti prvi zato što ćeš njemu prvom upisati novu pristupnu šifru pa vidi da li će onda raditi kako treba ili će isto praviti probleme.

Ako i dalje imaš probleme baš i samo s njim, iduće probaj da mu dodijeliš fiksnu IP adresu (u odgovarajućem adresnom prostoru, takvu da ne kolidira s DHCP rasponom) umjesto DHCP.

Razumijem, alizato sam i kupio apple airport express pred godinu dvije. jer podryava do 50 korisnika. ili je to uber teoretski limit?
08.02.2015 | 13:18
Nekad, koliko se sjećam, bilo je 10 korisnika na express-u, a 50 na extreme-u. Moguće da su mijenjali.
Probaj sve pogasiti i ostavi samo taj problematićan komp i onda vidi.
08.02.2015 | 13:38
To je marketinški bullshit.

Koji standard koristiš? 802.11g, pretpostavljam? Ili 802.11n? Na g je ukupni teoretski maksimalni bandwidth 54 Mb/s i on opada EKSPONENCIJALNO s povećanjem udaljenosti, brojem zapreka (betonskih deka i zidova) i količinom smetnje. Recimo da imaš super-duper situaciju da ti svi uređaji zajedno postižu efektivnu kumulativnu širinu pojasa u trajnom opterećenju od čak pola teoretski maksimalne, dakle to ti je 27 Mb/s. Podijeli to s 10 i već si došao na knap brzinu za streamanje lokalnog HD filma. Podijeli s 50 pa - onda ti meni reci što ti vrijedi toliki bandwidth?

Da i ne govorimo o tome što ti ostane od VANJSKOG bandwidtha kad ga podijeliš na 10 ili 50 korisnika (ako svi istodobno idu na net).
08.02.2015 | 13:42
Pa ne srću svi stalno i puno. Neki prosjek se valjda uzima.
08.02.2015 | 15:04
Koristim 802.11n jer vrtim streamanje HD filmova(ripovi po 2gb) do sva tri apple tva istovremeno bez problema. Yato i jesam kupio APE jer thomsonov router nije mogao podnijeti ni streamanje s jednog, a kamoli 3. Što se tiče te raspodijele to sve super funkcionira. Čak imam i repeater(zaboravio sam prije napisati) koju šalje signal sestri u stanu udaljenog od glavnog routera nekih 20ak metara.

Probat cu sve pogasiti pa cemo vidjeti. Ali objasniti svima zasto nema neta, to je prvo sto moram probati i napraviti. -.-
08.02.2015 | 15:16
Nema ti druge nego svima poslati:
Slika
08.02.2015 | 18:39
zabac kaže:
Nema ti druge nego svima poslati:
Slika

jako su ovisni o netu hahha
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 40 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Anonimci (280)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO