Airport express or extreme
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport express or extreme

22.02.2015 | 15:02
Koji od ova dva uredaja za kucnu mrezu i koja je ustvari razlika izmedu ova dva proizvoda?
22.02.2015 | 16:47
Oba su za kućnu vezu. Ovisi što trebaš.
Ovo ti je dobro mjesto da odlučiš:
www.apple.com/compare-wifi-models/
U međuvremenu, evo ti neke prednosti oba modela:
AirPort Express - kako mu i ime kaže je "lagani" ruter u smislu footprinta i funkcionalnosti.
Namijenjen je kao bežični ruter samo s jednim dodatnim LAN portom za server ili žično vezanje s računalom.
Ovaj uređaj može služiti i kao produžetak postojeće bežične mreže, daje AirPlay opciju (možeš spojiti zvučnike na njega s udaljenog mjesta na istoj WiFi mreži), dodati printer, itd.
Dobra stvar s tim AirPort Expressima je da su dualband tako da dobijaš simultane veze brzina 2.4GHz i 5GHz i time se lako može proširiti dual-band ruter - a to može podržati mnoge veze/korisnika/uređaja, pa ga ljudi uglavnom koriste kao produživač WiFi mreže na već postojeći AirPort Extreme ili Time Capsule...

AirPort Extreme - dobivaš više LAN port opcija, opcija za spajanje razdjelnika, pisač i / ili tvrde diskove putem USB-a. Ovi noviji su također dualband između 2.4GHz i 5GHz brzine veze plus support najnovijeg WiFi standarda 802.11AC koji daje brzinu kao ethernet kabel, s time da ti naravno i kompjuter mora biti ac, a ne n...
Oni su također preporučaju za veća umrežavanja, gdje je puno uređaja/korisnika i više bežičnih antena jer će zadržati jači i stabilniji signal.
Time Capsule je isto što i Extreme samo što ima HDD od 2 ili 3 TB da se putem Time Machine appa i WiFi-a automatski backupiraju podaci...
22.02.2015 | 20:08
To je i mene baš zanimalo. Po svemu sudeči, najbolje odmah ubost time capsule, ima sve.
22.02.2015 | 22:56
U principu ,ako zelim spojiti router od kablovskog neta ,da bih imao wireless u stanu onda mi je dovoljan express
23.02.2015 | 06:02
Da
23.02.2015 | 09:31
Da, dovoljno je. Takav setup je kod mene. Wireless je bolji, a usput AE koristim i za AirTunes. Super stvar .
23.02.2015 | 13:27
Ja imam Extreme (onaj stariji sto lici na Mini) ustekan u modem od telecoma i sve radi super.

Masa stvari mi je spojena na njega i nikada problema:
Apple TV
Synology NAS
Sony PS4
Roku
Phillips Hue
+ 3 iPhone, par iPada i Android tableta.
07.12.2015 | 18:14
Da se priključim s AirPort Time Capsule koji to nije.

Mali bežični uređaj težine 23 grama i duljine 6 cm ima sve karakteristike poput AirPort Time Capsule ali za samo 17 zelenbaća ili točnije 17 $. To je EDUP uređaj EP-3701 WiFi Disk koji je prijenosni bežični uređaj za pohranu s jednim USB 2.0 host priključkom. Omogućuje vam da pretvorite bilo koji USB vanjskih uređaja za pohranu u WiFi dostupan uređaj. Povežite USB vanjsku pohranu u USB priključak uređaja. Možete bežično pristupiti sa bilo kojeg vanjskog USB hard diska (ja sam u mojem slučaju priključio 1TB) ili bilo koji USB stick. Zanimljivo je da svoje videozapise, glazbu, fotografije, podatke možete usmjeriti na svoj iPad, iPhone, tablete, smartphone i prijenosna računala PC il Mac. Nema potrebe brinuti o prostora na svojim mobilnim uređajima. Najbolje od svega je da možete premostiti internetsku vezu na svoju postojeći bežični mrežu, tako da se može pristupiti podacima u pohrani dok surfanje internetom istovremeno. Moguće je da 5 korisnika djele istovremeno bežično video, audio, slike i podatke. EP-3701 WiFi Disk je standardne tehnologije 802.11 b / g / n, kao i Wifi frekvencije od 2.4GHz. Dimenzija uređaja su 60x32x11 mm i težine 23 g.
Uređaj ima prijateljsko sučelje i dizajniran je da pomoću čarobnjaka čak i početnik može početi raditi za nekoliko minuta.
Prilozi:
07.12.2015 | 18:25
Trabant je više auto nego što je ovo 23g teško "čudo" AirPort Time Capsule. LOL
09.12.2015 | 21:02
Hm... Fora uređaj. Tabi radi OK?
Za te nofce bi se dalo probati, pa ako i nije AirPort za nešto će svejedno poslužiti...
10.12.2015 | 15:11
Za one koji vjeruju u “23 gramsku priču“ ili umreženi 1 TB hard za 17 zelenbaća evo još podataka i nekoliko fotki.

EDUP EP-3701 Portable Wifi Disk APP Storage Device With One USB 2.0
Product Specification:
Project name :Sable
Model name :SAB-WiFi-USB
CPU  Model :Ralink RT5350
Frequency :MIPS24KEc 360MHZ
Flash Model :EN25Q64-104WIP
Flash Capacity :8MByte SPI flash
SDRAM Model: M12L2561616A-6TG (SDRAM)
SDRAM Capacity: 32MB (256Mbit)
WiFi Standard :802.11 b/g/n
Frequency :2.4GHz
Speed :72Mbps for 20MHz, 150Mbps for 40MHz
Interface:
WiFi LED (Blue&Green)
WiFi LED shows the system initiating state:
Blue flashing: the product is in booting
Blue: the product is ready
Green: Internet is ready
Integrated USB 2.0 cable
Power supply for device
Reset button
Factory default reset button
USB host interface
USB 2.0:
Support USB flash/HDD
Antenna Signal strength: 2dBi (WiFi component) /14dBm (Main chip)
Prilozi:
10.12.2015 | 15:12
Još koja fotka glede “23 grama“.
Prilozi:
10.12.2015 | 20:56
Hvala Boškardin!
Iz priloženih fotki daje se zaključiti da to dakle radi "as advertised".
11.12.2015 | 11:19
Zanimljiva dzidza kome treba. Svoju primjenu sigurno ima. Hvala na info.

Inace je bas po pravilima struke ostaviti upaljen HDD da se tako klati i da visi na kabelu
11.12.2015 | 17:18
drlovric kaže:

Inace je bas po pravilima struke ostaviti upaljen HDD da se tako klati i da visi na kabelu

To je samo za “prezentaciju“ dojma kako mrežni HDD 1 TB visi na 17 zelenbaća.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 13 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO