03.04.2015 | 11:33
To se ne radi tako. Nikad nećete na zelenu granu i nikad nećete biti zadovoljni dokle god tako kemijate.
Svatko od vas dvoje trebate vlastiti mail. Npr.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
onda se kreira d-lista
ili, ako ti server nema tu mogućnost, ostaviš taj account koji imaš i napraviš redirect (forward) na Peru i Marka s opcijom da se svaki mail nakon preusmjeravanja automatski briše.
I dalje svatko koristi svoj mail kako mu paše. Briše kad i kako treba itd.
Ako ne želite da vam odlazni mailovi idu s personalnih adresa (pero i marko), nego s one zajedničke, kako vam odgovori ne bi stizali personalno, nego na zajedničku adresu, onda podesiš mail tako da u reply-to adresi piše ta zajednička adresa, a i u permanent bcc isto (tako da kad god netko od vas dvoje napiše odgovor, i onaj drugi taj odgovor vidi).
U Mail.app nema nigdje to za naklikati, nego moraš iz Terminala:
defaults write com.apple.mail UserHeaders '{"Reply-To" = "reply-to@address"; }'
defaults write com.apple.mail UserHeaders '{"Bcc" = "reply-to@address"; }'
Samo vodi računa da ti je to onda defaultna reply-to i bcc vrijednost za *SVE* mail accounte koje imaš u Mail.app definirane. Dakle, ako Mail.app koristiš i za neke druge accounte, onda to neće ići. U tom slučaju razmisli o nekom drugom mail klijentu.
ecvis17 kaže:
Ima li Mail app opciju da briše inbox mailove na serveru nakon nekog custom vremenskog roka?
Ne. Nijedan mail klijent, koliko ja znam, nema takvu opciju. Ne za inbox folder. Poanta je u tome da je inbox ulazni folder. Odande korisnik briše sam.