24.04.2015 | 12:49
ja sam razmišljao o tome. Glacier je cold storage kako ga Amazon zove i radi na principu Vaulta. Dakle rekonstrukcija datoteka (pojedine datoteke iz konkretnog backupa) nije moguća (iako su to mislim nedavno promijenili) a što se tiče cijene tu treba pripaziti.
Naime svaka kontrola datotke i promet koji se troši prilikom uploada većeg broja datoteka se također obračunava. Ukoliko je riječ o velikoj količini manjih datoteka (dakle brojčano, ne u GB) to može jednako koštati kao i jedna 'teška' datoteka.
Što se cijene tiče mislim da ljudima to ispada oko 10$ za nekoliko desetaka GB. Naravno ako se to radi svaki mjesec, ukoliko se nešto složi u Glacier i onda se ne dira mjesecima to se ne naplačuje (ovo svakako treba provjeriti jer se možda i promijenilo).
S druge strane ja planiram sada dolaskom DSM 5.2 koristit encryption OneDrive upload jer su omogučili upload sa Synologya kao i sa ostalih platformi max od 10GB po datoteci. Do sada je to bilo 100MB pa je meni osobno to bilo glupo.
Svakako ću probati kako ide OneDrive (oneway sync) prije nego se odlučim za komercijalnu Glacier ili sličnu opciju čisto zato jer je free, i rekonstrukcija će biti jednostavnija (barem mislim).
my2c