10.06.2015 | 14:43
Pozdrav svima,
na tromjesečnom sam boravku u Njemačkoj. Imam web stranicu mojadomena.net i mail
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
. Od kada sam tu svako toliko (svaki dan dva, pa onda po deset puta u jednom danu) se desi da server blokira moju trenutnu IP adresu.
Firma koja drži hosting i domenu mi je rekla gdje da odblokiram blokiranu IP adresu, no to se relativno učestlo dešava pa sam pitao da stave tu domenu na whitelistu. Odbili su iz sigurnosnih razloga.
Danas recimo kažu da je razlog da je u 3600 sek (sat vremena) deset puta detektiran pokušaj slanja maila i kod tih pokušaja je svaki puta unešena kriva lozinka.
To nisam bio ja. Na istoj IP adresi je nekih 7 ljudi za koje sam siguran da ne pokušavaju slati mailove s mog maila. Moj mail klijent ima ispravne podatke i kad odblokiram IP adresu sve radi.
Jeli moguće da imam neki malware koji pokušava s mog kompjutera neautorizirano slati mailove s moje domene. Čovjek to ne radi dakle moram biti nešto drugo.
Any ideas?
Iskustva sa sličnim problemima?
Google mi nije pomogao jer neznam gdje da počnem pretragu.
Hvala svima unaprijed.