iTunes + nekoliko uredjaja + WIFI = zbrka u glavi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes + nekoliko uredjaja + WIFI = zbrka u glavi

09.07.2015 | 19:55
Nikada nisam volio iTunes i smatram da je to mozda najgori komad SW koji je Apple ikada napisao. Trude se sve trpati preko njega, umjesto da to prvo poprave i pojednostave :/

Situacija je slijedeca, pa molim znalce da pomognu...

Imam iTunes na koji je spojeno nekoliko uredjaja preko mog accounta. Suzit cemo na dva iPada i iPhone, jer je bitno za ovu pricu.

Na iOS je ukljuceno da se aplikacije automatski nadogradjuju u pozadini. Na iTunes je ukljuceno da se uredjaji sinkroniziraju sa iTunes preko WiFI.

Znaci li to da iPhone skine update velik recimo 300MB, pa to iTunes preko WIfi pokupi prilikom slijedeceg Sync sa iPhone. I onda svi ostali uredjaji to lokalno pokupe od iTunes?

Ili svaki iOS uredjaj downloada sa appstore tih 300MB neovisno, pa kada se sync sa iTunes kaze "upps, to je vec nadogradjeno, i nikome nista"? Ako je to tako, onda mi se pomalo gubi svrha WiFi sync? :/

Koji bi bio optimalan setup? Mozda ako iskljucim da se automatski nadogradjuju na svima osim na jednom?

Kako vi to koristite? Jel radim nesto pogresno ili je to jednostavno tako? Moze li se podesiti da se aplikacije nadogradjuju iskljucivo tijekom noci?

Nije meni sto se trosi internet, imam neogranicen paket, vec bez veze trosim bandwidth a imam sigurno 15-20 uredjaja nakaceno online non stop, pa veza nekada doslovce umire

Hvala svima!
09.07.2015 | 21:17
drlovric kaže:
Znaci li to da iPhone skine update velik recimo 300MB, pa to iTunes preko WIfi pokupi prilikom slijedeceg Sync sa iPhone. I onda svi ostali uredjaji to lokalno pokupe od iTunes?

Ili svaki iOS uredjaj downloada sa appstore tih 300MB neovisno, pa kada se sync sa iTunes kaze "upps, to je vec nadogradjeno, i nikome nista"? Ako je to tako, onda mi se pomalo gubi svrha WiFi sync? :/

Meni se čini da bi najlogičnije bilo da pustiš iTunes da skine update automatski (ne znam da li može jer ja nikad ničem ne dam da se update radi automatski) pa onda distribuira na sve uređaje.

Kako vi to koristite? Jel radim nesto pogresno ili je to jednostavno tako? Moze li se podesiti da se aplikacije nadogradjuju iskljucivo tijekom noci?

Ako imaš malo bolji internetski router, možeš na njemu podesiti da određene portove blokira u određeno doba dana i tjedna. Taj update sigurno radi na nekom posebnom portu.

Ja, kad odlučim da želim napraviti update na iPhoneu, on je već od ranije downloadan u iTunes, prištekam kabelom na Mac i onda napravim update. Kad radiš update OTA, moraš imati dosta GB slobodnih na uređaju za privremeni backup. A i nekako nemam povjerenja da OTA update radim s našim nestabilnim internetskim vezama.
10.07.2015 | 09:23
osobno radim update preko telefona. Vec odavno nisam radio update preko iTunesa za bilo koju aplikaciju. iTunes koristim samo kada je major update os-a ili neki restore.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 59 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Anonimci (390)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO