03.01.2009 | 19:57
Ccccc, Ficho, emotivne li reakcije...
To ti naravno sve iz osobnog iskustva znaš, zar ne?
Čovjek je lijepo u tom testu napisao kako većina testiranih browsera ima alfu ili betu koja je prošla Acid3. Dakle ne samo Safari. Ja osobno znam da i Opera ima verziju 10 u alfi (trenutno je aktualna verzija 9.63).
Mene ne zanima raditi ovako preciznu metriku kao što je napravio autor testa, ali svakako ću usporediti Safari 4 i Operu 10 kao što sam to nedavno učinio sa S3 i O9 pa ćemo vidjeti tko će i da li će itko u mišiju rupu.
No, u svakom slučaju moram ustvrditi da Safari na Windowsima i Safari na OS X nije ista stvar. Safari na Win jednostavno ne radi kako treba. Bez obzira na sve testove. Za svakodnevno korištenje je lošiji izbor od MSIE (koliko god to zvučalo nemoguće da postoji išta lošije od MSIE) jer je nepredvidiv (na jednoj te istoj stranici jednom padne, pa onda ne, pa opet da...; najednom zastane u pola učitane stranice i stoji stoji stoji bez veze i nikom nije jasno zašto, itd...).
Mogu također dodati da nije stvar samo u Safariju za Win. Sav Apple software koji sam vidio za Win je zapravo krama (iTunes, Quicktime). Očito je da nemaju development team koji se snalazi u Windows razvojnom okruženju i da se previše oslanjaju na lošu i nepouzdanu Microsoft dokumentaciju