16.11.2009 | 17:11
Pozdrav ljudi.
Do sad sam samo radio statični web (html/css) i nesto flash dodataka, no sad sam dobio naruđbu da napravim web koji bi se mogao nadopunjavati sadrzajem od strane narucioca (dakle radi se o ljudima koji zele neki integrirani wysiwg editor za tu svrhu).
Predložio sam ljudima da se koristimo nekim od gotovih rijesenja kao joomla, wordpress, drupal ... i ljudi pristadoše ... njima treba custom layout a ne custom wysiwg program.
Također ljudi to žele na serveru svog izbora i sa domenom svog izbora dakle ja bi radio na mamp-u to.
Trebao bih savjet oko izbora oko ovih navedenig opcija dakle wp, joomla ili drupal?
Koja su vaša iskustva?
Preporuke?
Potrebe su mi sljedeće:
Želim napraviti custom template koji kao layout onda biva primjenjen na sav sadržaj.
Treba dati ograničene privilegije naručiocima takve da mogu postati i editirati sadržaj no ne i prčkati po globalnim podešenjima.
Neće se raditi o nekom užasno prometnom sajtu da bi to bio faktor (čujem da drupal nije baš dobar za portale koji imaju puno prometa iako ima i takvih primjera).
Trebam relativnu fleksibilnost kod layouta i jednostavnost rada (neznam PhP ni MySQL).
Voljan sam učiti no nebi baš da ovaj uradak ovisi o tim znanjima (PhP ni MySQL jer ih nemam.
Imam neke tutorijale za sva tri (wp, joomla i drupal) tako da imam neki bazični izvor informacija ... no nekako htio bih ne promašiit sa izborom.
Rad na sajtu počinjem 11.sječnja tako da imam vremena za učenje, i različita iskustva i stavove
Mišljenja ... komentari?
Hvala vam