07.03.2010 | 01:01
Jedna nova korisnica nije se snašla kako postaviti pitanje na forumu pa mi ga je poslala E-mailom, a ja ga vraćam ovamo jer vjerujem da ima još korisnika koji možda imaju slična pitanja.
Pozdrav,
imam jedno pitanje u vezi iWeb-a, a kako nisam uspjela vidjeti gdje ga mogu postaviti na forumu (iako sam se registrirala na jabucnjaku) odlučila sam se Vama poslati mail jer ste već nešto slično odgovarali. Uglavnom, zanima me je li moguće napraviti u iwebu blog i staviti na ga na blog.hr ili blogger ili neki drugi? Točnije, ne znam što upisati kao Ftp user name i password. Zapravo, puno toga mi nije jasno pa ako imate vremena za odgovor bila bi jako zahvalna.
Dakle, pretpostavljam da bi se iWebom dao napraviti blog (iako ne baš jednostavno) općenito. Ali ga se sigurno ne može kao takvog staviti na site poput blog.hr, blogger ili slično, zato što ti siteovi imaju svoj zatvoreni web-interface za generiranje sadržaja i korisnici nemaju mogućnost izravnog stavljanja HTML sadržaja na server.
iWeb je namijenjen za izradu web stranica koje se stavljaju na server na kojem se sadržaj diže gotov, pripremljen u HTML formatu s pratećim slikama, filmovima i sl.