15.03.2010 | 11:36
Nadam se da ova tema ide u pravu rubriku. Koliko sam pogledao, više odgovara ovdje nego pod Internet.
Imam instaliranog Tigera i problem sa RAMom koji sam vec spomenuo (nadograđenih 512MB mi radi problem, gasi aplikaije kad ga opterete, drugih integriranih 256 radi ok). Zanima me ako imate koji dobar browser za Tigera preporučiti, a da koristi što manje RAMa. Ja inače volim imati i više tabova otvorenih (npr ako čitam Jutarnji, ne volim otvoriti članak, pa Back, pa novi, nego si otvorim 2-3 u novim tabovima, a tako i dalje mogu pretraživati početnu za novim sadržajem nakon što ova 3 pročiatm i ugasim).
Imao sam Safari - to je bilo strašno, stalno se gasio. Firefox nešto manje, ali bi odmah pao nakon 2 taba sa više sadržaja. Sad imam Camino i on se dobro drži, ali mi nekako ne ''sjeda''. Nema add-onse, a ima ih par od FFa o kojima sam bio ovisan (ReadMeLater, Mouse Gestures, AdBlock, itd...). Da li sad s obzirom na Tigera postoji što bolje, a da je samo eventualno brže i koristi manje RAMa. Camino sam uzeo jer sam u jednom postu od Mraveca vidio kako je potrošnja RAMa s njim upola manja nego sa FFom. Usto, kad si otvorim Facebook i neke forume koji imaju automatski load sljedećih vijesti kada se primakneš dnu stranice, to se jednostavno ne događa, pa da navedem Facebook koji svi znaju - imam 5-6 obavijesti na početnoj i kad dođem do dna umjesto da ih pokaže još, pa još, on ništa...
ps isprike na dugom postu...