torrent nije zatvorio port!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

torrent nije zatvorio port!!!

24.03.2010 | 11:44
Ovako... skidao sam sa torrentom (Transsmision),pocetkom mjeseca neke stvarcice,i sve je proslo ok. Medjutim sad kad sam isao na pregled mjesecne potrosnje potrosio sam preko 20 GB i pokazuje da svaki dan imam jako puno downloada i uploada, a znam da nisam uopce nista te velicine skidao. Sve upucuje na to da mi je neki port ostao otvoren iako sam odmah nakon gasena Transmision-a aktivirao firewall. Zanima me na ko.ji nacin da prekinem ovu agoniju trosenja bandwica i da li je to uopce moguce. MacBook Pro unibody O.S.X 10.6.2 snow leopard
24.03.2010 | 12:32
Torrent protokol tako radi, ako nemas flat rate zaboravi na njega.
24.03.2010 | 12:44
Ok, Ali sta sada da napravim da zatvorim to jer konstantno mi odlaze mb i gige sa racuna a nikakve koristi od toga. nije zar da je nemoguce!!?
  • campo
  • Posjetitelj
24.03.2010 | 13:05
torrente skidaj sa operom i poslje zatvori i gotova priča to izbriši sa appdelete
24.03.2010 | 13:22
Sta da pobrisem sa appdelete? Transmission ili fajlove koje sam skinuo sa torrentom??
24.03.2010 | 14:26
Ne kuzim, pa mislim da ti promet nemoze ici ako si ugasio Transmission. Ne vjerujem da se torrenti i dalje skidaju u pozadini ako je program ugasen. Mozda si samo ugasio prozor (kliknuo na crveni x gore ljevo), a program je i dalje ostao upaljen? Aplikaciju gasis sa cmd+q ili preko menu bara "ime aplikacije > quit" (ili na docku stisni mis i drzi i odaberi quit iz menija).

Ako nista drugo pomoci ce i ako skinute fajlove premjestis u neki drugi direktorij ili ako postojecem promijenis ime (torrent ce izgubiti link za seedanje).
24.03.2010 | 14:57
Upravo tako kao što Papi kaže. Ako si zaustavio torrent nema se šta dijeliti. U krajnjem slučaju ako ni ovo sve što su dečki naveli ne pomogne, a mora, onda pobriši fajlove, pa se nema šta skidati/dijeliti. I kao što reče Riba, bez flata ti se ne isplati torrente skidati, najveći paket od 10GB ode taj čas.

Pogledaj bnetov triple play, ako možeš, dobra je ušteda na taj način, a imaš flat u bilo kom slučaju paketa.
24.03.2010 | 15:08
Papi je sve napisao
Ne moze ti nista skidati ako ti nije aplikacija aktivna, znaci ili je aktivna ili potrosnja nema veze sa torrentima.
24.03.2010 | 15:53
Hvala svima na pomoci,pokusat cu sve gore navedeno ,pa javim rezultat.....
24.03.2010 | 16:21
Pobrisao Transmission, fajl preimenovao i prebacio na drugi disk, i kad provjerim pregled potrosnje nakon par minuta opet mi pokazuje da se i downloadi upload ostvaruju . ne mogu biti pametan,,,sta dalje napraviti, ima li ko kakav prijedlog. Ukljucio sam firewall, zabranio svaki oblik sherovanja, i gad mi opet skida. (((((((((((((((((( nije zar da je to nemoguce iskopcati
24.03.2010 | 17:06
Ne znam dali sam dobro ja to sve skuzio ....

Mozda ti ej netko spojena na mrezu ako imas wi-fi. Gdje provjeravas potrosnju? Na webu ili nekim alatom na laptopu?
24.03.2010 | 17:26
Ovo sto je napisao defou je jedino logicno objasnjenje. Mozda ti se stvarno neko "nakacil" na wi-fi pa ti "jede" bandwith.
24.03.2010 | 17:31
Ajde ti lijepo ugasi kompjuter na par sati pa pogledaj potrosnju, definitivno djeluje kao da ti se nekto nakacio na mrezu.
Odi na router pa promjeni passworde
24.03.2010 | 17:35
promijenio sam zastitu na ruteru,,ubacio mac filtering (samo moj laptop),,,,i opet je isto, A potrosnju gledam na oficijelnoj stranici provajdera. Isto takodjer Activity Monitor mi pokazuje da mi se desava dovnload i upload. jedino cu jos pokusati sa gasenjem kompa pa cu da vidim
24.03.2010 | 21:10
Imaš li wireless router? Netko ti se vjerojatno zakačio na njega. Stavi iStat pa prati u njemu (ili u Activity monitoru) mrežni promet. Ako s tvog Maca nema prometa, a operater ti ga bilježi, odgovor je jasan - promet ti radi netko drugi.

Još jedna provjera. Isključi i ištekaj iz linije sam router pa drži tako neko vrijeme. Ako ti se nakon ponovnog spajanja opet pokaže da se promet povećao, netko se spaja na net tvojim usernameom i passwordom (s neke druge fizičke lokacije). U tom slučaju ti nema druge nego da se obratiš operateru u tražiš blokiranje accounta, odnosno otvaranje novog (plaća se).
24.03.2010 | 23:30
Imam router i enkripcija mi je wep2 plus ukljucen mac filtering. probao iskopcati router i pristupiti netu preko etherneta, i onda mi takodjer pokazuje aktivnosti downloada i uploada. To me dovodi do zakljucka da se nije nakacio na wireless nego direkt na moju ip adresu (prijatelj mi rece da je to moguce). Kod mog provajdera nema opcija usernam pass nego samo ip adresa subnet i ostalo preko cega pristupamo. sutra cu otici da vidim sta je to i zatraziti promijenu adrese,,,
25.03.2010 | 00:07
a ja se mučim da otvorim port na transmission-u ,kad odem transmissions preferences nikako da mi pozeleni tj. da je port otvoren,

@ buxna vjerovatno ti frend zna username i šifru pa ti se spaja sa svog kompa, ako si na t-scumu, odi na user-tcom i promijeni šifru onu s kojom se logiraš usenaname@htnet-dsl
25.03.2010 | 00:32
buxna je napisao:
Kod mog provajdera nema opcija usernam pass nego samo ip adresa subnet i ostalo preko cega pristupamo. sutra cu otici da vidim sta je to i zatraziti promijenu adrese,,,

Koji ti je to provider? Kako to misliš - samo IP adresa? Hoćeš reći da imaš statičku adresu na netu? Ne vjerujem.
25.03.2010 | 10:11
A da probas s Little Snitch, mozda bi on rijesio problem.
25.03.2010 | 10:45
Kao sto rekoh gore ugasi kompjuter na pola dana pa vidi da li se promet povecao, tako ces najjednostavnije otkriti da li to ima veze sa tvojim strojem. Ne kuzim zasto komplicirate
25.03.2010 | 13:35
Ja kad ugasim kompjuter, router i dalje fino radi i mreža je aktivna (T-com, Flat ADSL). Tak da ako je i kod njega taj slučaj, ni to neće upalit ako se netko drugi spaja na mrežu. Vidi tako, kako M. kaže, da li tvoj komp baš radi taj promet.

A što se tiče toga da mu netko koristi mrežu: budimo realni, ako promijeni šifru, evo da stavi 128 bitni WEP, koje su šanse da mu neki prosječni Joe to provali. Mislim da nije problem da mu se netko spaja, nego nešto očito dere promet, neka aplikacija.

Uopće, o kolikom prometu govoriš? Normalno je da router valja podatke između kompa i providera iako se ništa aktivno ne skida/dijeli, ali to su minorne količine.

I evo sad jedno ultra paranoično rješenje, gotovo nemoguće, al jel moguće da ti netko, ako si u zgradi, krade liniju? Zna tvoj wep i spaja se mimo tebe? Krade ti poštu od Tcoma, predstavlja se njima preko telefona kao ti? Paranoja....

Da ti nije Chuck Norris susjed?

edit: ovo nije zezancija, možda ti stvarno netko to radi...
25.03.2010 | 15:00
Kad je komp ugasen, a router radi (T-Com), dnevno projde do 100kB (ovo je provjereno). To je valjda zato jer T-Com veli, ako nema prometa u mjesec dana (kalendarskih), onda se placa naknada za ADSL, a promet je 0kn. Posto oni generiraju nekakav mjesecni promet, tako i naplate onih 20kn ili vec koji paket se ima.
Ovo znam, jer kad u stanu nije bilo nikoga, na ispisu su se pojavljivali ti maleni prijenosi podataka.
Mada je rekel da vidi na na Activity Monitoru idu podatci, znaci da je od kompa, a ne sa strane.
Ako netko ima na svom DSL modemu upisan tvoj login/password, to ide na tvoj racun (i to je istina). Ali Activity Monitor ne bi u tom slucaju biljezio promet.
Probaj promijeniti i pristupnu sifru i sifru modema, WPA2 enkripcija, MAC filter, sakri AP i jos vidi kaj se dade ograniciti (mozes zabraniti djeljenje datoteka izvan lokalne mreze ili tak nekak). To je za "krpelja", a na kompu trebas (to nek neko pametniji veli) vidjeti tko ili sto to salje podatke.
Misli da Little Snitch bude zabranio sve ono kaj hoces da ne ide na mrezu. Eto, mozda sam te malo priblizio rjesenju.
25.03.2010 | 16:41
A da probas u system preferences/security/firewall odabrati Set access for specific services and applications te onda lupaj po plusicu i dodavaj one programe kojima dopustas promet, a ostale pobacaj i/ili block all ...

Pa eto tako valjda budes vidio sto te bude pitalo dopustenje na net.
I dali se taj promet nastavlja.

pozdrav
26.03.2010 | 16:27
Preinstalisao sam comp, dodao te stavkice u firewall , I ja znam da u slucajevima gdje wireless mreza , procuri nekih mizernih kb ,,,ali ovdje se radi o nekih prosjecnig 350 mb dnevno
26.03.2010 | 18:09
dali vi kad završi download torrenta prekidate port forwarding i uključivanje firewalla ili vam je stalo port otvoren i firewall isključen?
26.03.2010 | 23:43
Meni je port forwarding stalno uključen.
27.03.2010 | 00:09
buxna je napisao:
Preinstalisao sam comp, dodao te stavkice u firewall , I ja znam da u slucajevima gdje wireless mreza , procuri nekih mizernih kb ,,,ali ovdje se radi o nekih prosjecnig 350 mb dnevno

I jel jos uvijek cure megabajti?
28.03.2010 | 17:34
Idu druze nego sta ,evo maloprije pogledao pregled potrosnje i pokazuje da sam danas potrosio 80 mb, a nisam uopce nista skidao , posjetio par stranica i to je to. Zaista ne mogu biti pametan, ukljucen firewall, zatvorio sve vrste sherovanja, wep 2 zastita na routeru mac filtering, Isao sam i provajderu ocitao lekciju oni nemaju pojma o tome. Mislio sam da imam neku pozadinsku aplikaciju koja se kacila na net u pozadini, medjutim to sam otklonio jer sam uradio CLEAN INSTALL sistema. Nije zar da moj Mac ima neku bubicu koja mi s..e limit svaki put. A ja ga hvalim na sva usta u svakoj prilici ;(
28.03.2010 | 19:26
Čuj, jesi li provjerio i probao ovo sve što smo ti rekli?

1. napisao si gore da u activity monitoru vidiš da stvarno baš tvoj komp skida nešto. Da li je to i dalje tako? Ako jest, da nije to možda system update (ako ti je podešen da automatski downloada)?

2. dalje, jesi li probao isključiti komp pa provjeriti da li i dalje ide promet?

3. ako ide neovisno o tvom kompu, isključi i wlan na routeru

4. ako i dalje ide, onda se netko koristi tvojim korisničkim imenom i passwordom (napisao si negdje da ti provider ne daje username i password, ali mislim da si se zabunio nešto - koji ti je provider?)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 2 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO