09.04.2010 | 08:31
Dobar vam dan,
imam par pitanja s obzirom da sam stavio novi MacOS10.6 na MacBook Pro, a trebam na poslu raditi u Windows mreži. Doma imam bežično spojen Siemensov router SX765 i Windows i Mac mrežu (jedan HP stroj, jedan iMac 20' i spomenuti MacBook Pro).
A)
doma ne mogu uključiti MacBook Pro u mrežu (bežično) jer mi MacBook ne vidi mrežu. Ona je zaštićena passwordom i nema je na popisu mreža koje su na popisu u MacBooku (u postavkama od Routera sam je postavio da je nevidljiva). Kada je pokušam dodati kroz Network name, Security i Password nakon par sekundi mi javi Connection timeout.
u Windows mreži ću raditi na poslu. Kako trebam namjestiti ime stroja, kako namjestiti Network (biti će žicom povezan) općenito, kako trebam namjestiti pisač. Moj username pod Windowsima na mreži radi, probao sam na HP računalu na poslu.
C)
kako namjestiti na stroju koji sam odnio doma (preko subote i nedjelje) postavke za Internet, a kako kada od doma želim (VPN) raditi nešto što sam htio završiti sa posla (trebam završiti nešto na Intranetu, lokalnoj mreži).
To je sve,ako netko zna išta o tome, bit ću mu zahvalan
Petar