brzina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

brzina

14.06.2010 | 20:32
bok

spajam se preko Bneta u Novom Zagrebu, poduplaju nam brzine i sad kao imam 16 Mbps, a ja preko svih speed testova ne prelazim 10 na oba kompa ( iMac i macBook) ni wireless ni žicom, zovem ih promjene mi router, kao neznaju kaj bi bilo (u jednom trenutku skoči na 14.5), brzina i dalje ne prlazi 10, zovem ih opet, lik dolazi, vidi, mjeri i veli to je to, neznamo kaje, kao kompovi su OKe, macovi nebi trebali imat problema, najbolje da odkažite dodatnu brzinu da ne plaćate kad neide

i sad odlazi on i velim mu da nek proba još sa svojim laptopom (Win) onak bezveze, i čovjek proba i izmjeri 10 puta za redom 16-17 Mbps !?!?! i ja za njim na iste servere opet 9

i sad ko je tu lud? kompovi su novi, ćisti, niš posebno nije štelano... u čemu je fora?
14.06.2010 | 21:11
A kad prebacuješ s jednog Maca na drugi preko lokalne mreže?
14.06.2010 | 22:33
wirelessom pješice ak mjerim oko 6 MBps ( 7.7 MB za 10 sec = 0.76 MB/s = 6Mb/s) ak dobro računam

ili ima neki pouzdaniji način?
14.06.2010 | 22:55
Jedan byte u prijenosu je 10 bita (zbog Hammingove korekcije), dakle 0,76 MB/s = 7,6 Mb/s

To je prilično malo, zaključujem da ti je loš wireless. Ali kako je ako to radiš preko žice?
14.06.2010 | 23:21
sa neta žicom isto kao i bez, ne brže od 10, a između kompova 91Mb/s (701.8 MB / 77 s = 9.1 MB/s = 91Mb/s)

trebalo mi je dok nađem neku žicu
14.06.2010 | 23:50
a i kaj bi bio loš wireless? loš uređaj (nema baš za birat) ili loš položaj?
15.06.2010 | 13:54
ima li tko kakvu ideju? dali imam stvarnu brzinu oko 16 pa ih testovi ma macu ne pokaziju !?!?! ili postoji neka ograničavajuća postavka postavka koju sam Migrationom prenjeo i na drugi komp

dali su potrebne neke druge postavke na ruteru za macove?
16.06.2010 | 00:00
Ja sam na bnetu, na Jarunu doduše i sad sam mjerio, preko žice imam 14.84 Mb/s, tako bar veli bwm.carnet.hr/

MacBook, a router/switch je Edimax, ništa posebno dakle.
16.06.2010 | 00:03
mak33 je napisao:
a i kaj bi bio loš wireless? loš uređaj (nema baš za birat) ili loš položaj?

Možda loš položaj, ali najverojatnije živiš u susjedstvu koje je zasićeno wirelessom pa jedan drugog ometaju (jer rade na istom kanalu) i onda drastično raste error rate.

Koliko ja vidim (baš sam pregledavao), u standardnim postavkama nema ništa čime bi mogao limitirati bandwidth. Da nemaš neki 3rd party firewall ili network manager ili tako nešto?

Ili - da ti nije slučajno širina pojasa limitirana specifično za određenu IP ili MAC adresu (tvog stroja) u samom routeru?
16.06.2010 | 00:56
kaj se tiče error ratea, kak onda pc potegne 16-17, osim ak su macovi osjetljiviji na isti, a da je oko mene gužva je, otvori mi listu na MacBookAir-u prek pol ekrana, znači sigurno preko 20

nikada nisam ništa intalirao niti prčkao po networku, sve je od uvijek radilo bez ikakvih prblema a i u taj se dio nekak najmanje kužim pa ne diram

a kaj se tiče širine pojasa ili ti "nebi znal", mogu ih pitat, makar tam kod njih u službi za korisnike nemaju baš veze s macovima (jedno me je lik pitao: a nemrete nabavit PC?) navodno ima neki kaj kuži macove al ga nikad nema, kao javiće se al ništa... uglavnom pitat ću
ili to mogu sam negdje pogledat?
16.06.2010 | 01:09
IgorD je napisao:
Ja sam na bnetu, na Jarunu doduše i sad sam mjerio, preko žice imam 14.84 Mb/s, tako bar veli bwm.carnet.hr/

MacBook, a router/switch je Edimax, ništa posebno dakle.

meni je u ovom trenu u tom zagušenju silnim okolnim mrežama wirelesom (u tom i je fora da mi se ne vuče žica) 10.7, što i nije tak štrašno (osim kaj doplaćujem veću brzinu)

ali fora je u tome zakaj PC pokazuje stvarnu a mac 60% na istim mjerenjima

usput router je cisco epc2425
16.06.2010 | 01:58
mak33 je napisao:
kaj se tiče error ratea, kak onda pc potegne 16-17, osim ak su macovi osjetljiviji na isti,

Fali detaljnih podataka za preciznu usporedbu. Možda je PC automatski uhvatio bolji kanal na kojem je mala gužva, možda ima jači prijem jer je u plastičnom kućištu, možda, možda, možda. Nije ni bitno, jer ne odgovara na tvoje pitanje.

Nisam siguran što ti dalje savjetovati. Imaš li mogućnosti dofurati neki treći Mac kod sebe pa vidjeti kako se on ponaša?
17.06.2010 | 01:19
Još možeš probati zaobići router i direktno kabl iz modema utaknuti u Mac. Da bi ovo radilo, obavezno moraš ugasiti oba uređaja, pa kad je žica na mjestu upali modem, sačekaj da se skroz podigne pa onda uključi Maca i probaj brzinu.

Ako ovo radi full speed, onda je do routera, switcha ili kako već sve imaš spojeno. Po potrebi onda stavi noviji firmware na router.
14.09.2010 | 19:41
Ovako. prije par dana sam primjetio da mi se stranice sporo otvaraju.Kad odem na speed test tamo mi pokaze da imam brzinu od 20Mbs.E sad do cega moze biti?Ako je brzina zaista takva onda bi se i stranice trebale ocitavati veoma brzo a ne sad cekam par sekundi da mi se otvori.I to se desava sa svakom stranicom koju pokusavam otvoriti.Izmedju modema i iMac-a imam router Netgear.
14.09.2010 | 22:47
Da li ti surfalica pokušava ostvariti vezu preko nekog proxy servera?
15.09.2010 | 20:50
sad sam gledao i pise da koristi proxy sa sistema.
15.09.2010 | 21:38
Nisam shvatio. Ali uglavnom ne bi trebao koristiti nikakav proxy.
15.09.2010 | 22:58
kako i gdje to mogu vidjeti?
15.09.2010 | 23:14
Koja surfalica? Ako je Safari, onda podešavaš na Jabuka pa System Preferences pa network pa odabereš mrežni interface (airport ili ethernet), pa Advanced, pa Proxies i tamo ti mora sve biti odcheckirano.
10.12.2010 | 21:49
Znam da je tema otvorena davno ali ja sad imam problem.Radi se o tome da mi je download ok ali mi svi browseri ucitavaju sporo Chrome,safari,firefox.Brzina koju imam je 6mb/s a za otvaranje google treba mi skoro minut.Svi proxies su ugaseni.Oparater tvrdi da je sve ispravno i da je do mog racunara pa ako neko ima savjet sta da probam i da sredim problem.Komp je imac 24'' 2,4ghz a na net idem direktno preko modema.I da ne zaboravim speedtest pokazuje brzinu koju bi trebao imati
10.12.2010 | 22:53
Je si sigurno spojen na svoj router?
Znalo se desiti u naselju sa zgradama da ima more Wi-Fi-a i da se komp spoji na susjedov router (koji ima isti SSID).
Malo OT:
Frend je prical da je njegov kolega s posla (zivi u Utrinama ZG) uzel ADSL i to je sve doma spojil (SSID ConnectionPoint, naravno) i sve to radi ali katastrofalno. U jednom trenutku je poludel i poslal sve u rodno mjesto i zivcano iscupal sve zice iz zida. E, onda mu je doslo iz dupeta u glavu. I dalje je imal internet koji je bil od susjeda. Kad je poslozil, krenulo je. LOL
11.12.2010 | 01:32
Pokušaj DNS servere ručno postaviti a ne automatski. Ponekad je u tome problem.
28.01.2011 | 21:04
zna li iko dobar dns server da postavim.ili da snimim openDNS?ima li ko kakva iskustva s tim? od juce problem preko mog provajdera sa dns-om.update itunesa snimao vise od pola sata a sad za blackberry isto toliko.prije je to islo za par minuta.
28.01.2011 | 21:26
DNS server je u pravilu najbolje koristiti onaj od tvog providera. Oni od drugih providera će ti odbiti odgovoriti. Vjerojatno postoje neki otvoreni, ali ja ih ne znam, nisu mi trebali.
28.01.2011 | 21:48
@ scarface32
Evo link pa probaj.theos.in/windows-xp/free-fast-public-dns-server-list/
28.01.2011 | 22:03
hvala.stavio sam ovaj sa open DNS .na zeninom mac book-u updates za itunes za dvije minute.a ja danas cekao vise od pola sata.isti provajder ima u mene sestra i juce kupila mini mac( na moj nagovor),za 10 update-a joj izbacilo da treba oko 100 sati.uzas.morat cu i njoj sutra mjenjati dns.jos jednom hvala.
28.01.2011 | 22:26
Mene su jednom zafrkavali ti DNS-i pa mi je jedan član foruma slučajno , ne znajući točno o čemu se radi, promijenio DNS i proradilo je. Nisam ništa dirao ni mijenjao, nego tako , samo od sebe počelo otezati. Imaš na tom linku više njih , pa probaš koji je najbrži.
28.01.2011 | 22:40
probao bih ja sada ali zena gleda tv preko dream boxa i ne smijem joj prekidati film.ali dobar je sad za sad i ovaj, ako bude usporio znam sta mi je ciniti.
16.02.2015 | 19:47
Jel ovo brzo?
Prilozi:
16.02.2015 | 19:57
pristojno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 13 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Anonimci (282)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO