18.06.2011 | 15:21
Svako malo želim priupitati neešto na Jabučnjaku tek toliko da sam aktivniji član zajednice, ali većinu 'problema' uspijem riješiti sam, konzultirajući već napisano po Internetu.
Međutim, imam još jedan problem za kojeg mi se ne da surfati unaokolo i tražiti već napisane odgovore.
Daklem... Svi već znaju da sam si kupio novi iMac. Malo tko zna da sam si ostavio svoju staru vjernu G5icu. Sad imam dva kompjutera i jedan kabel za internet. Kužite problem? S tim jednim kabelom želim oba kompjutera napojiti internetom. Kako? Pitam ja vas...
Pretpostavljam da postoji neka ethernet kutijica u koju ide jedan kabel 'nutra, a dva (ili više) kablova mogu izaći van, pa se to tak može spojiti (?). Ne?
Mene, doduše, zanima bežična opcija. Novi iMac(TM) provjereno radi s AirPortom, ali ne znam kakva je situacija s PowerMacom. On ima onu sirotu antenicu (možda je i nema više jer ne znam gdje je).
Q: Da li je ta antenica dorasla bežičnom umrežavanju ili bih trebao kupiti neku karticu da se spaja s AirPortom?
Trenutno imam kabelski modem preko kojeg mi teče internet, a na njega je spojen i telefon (žicom). Bnet u ponudi ima i bežični modem kojeg bih si možda uzeo.
Q: Da li mi uz takav modem treba i AirPort? (Ovo pitanje zvuči glupo čak i meni laiku, al ajd...)
Kak da spojim G5 i iMac na jedan bežični internet? Kak? Pomozi mi, o, veliki Smayoo!