01.12.2011 | 12:59
Pozdrav,
Evo me sa jos jednim problemom, ovog puta cini mi se da imam ozbiljan problem. Naime, jedan mi je lik donio laptop, konkretno amilo mini ui 3520 na kojem je po defaultu bio instaliran win xp home. Netko pametan mu je rastavio hd na dvije particije od kojih je sistemsku stavio na svega 5 gb, a za podatke ostavio 50 i nesto. Ono sto je najgore, izbrisao je onu skrivenu, odnosno recovery particiju sa koje se sistem mogao vratiti na factory settings.
Obzirom da ovaj laptop nema cd rom, a ja nemam pri ruci ni jedan externi, niti ijedan usb stick, imam situaciju koju nemogu rjesit. Taj lik koji je to napravio, stavio je gore neki win 7 ilegalni, i sto je od svega najgore, lap jako zuji, a nisam siguran jeli u pitanju fan ili hard disk. Dakle, moje pitanje je sljedece. Mogu li iskoristiti svoj superdrive na macbooku i u njega staviti originalni win xp i sa njega instalirati u ovaj laptop i kako ih spojiti. Zapeo sam na ovome i svaka mi je pomoc dobrodosla. Ono sto sam uspio napraviti, jest da sam wubijem instalirao ubuntu na ovu particiju za podatke (vecu) i sad su dva sistema gore. Cini mi se da se na hardu dogodilo nesto kao massive allocated files ili tako nekako i da je zbog toga problem sa zujanjem.
Drustvo, molim pomoc i hvala