14.09.2012 | 11:47
Pozdrav.
Imam dva problema koja me muce vec duze vrijeme i nikako nac pravi odgovor.
Kako koristim Mail app na macbooku i iphoneu, strasno me zivcira kad nakon sto otvorim mail na jednom od uređaja (npr iphone) , opet dobijem notification na kompu da sam dobio (vec procitani) mail kasnije tokom dana kada ga upalim. Da ih ne primam istovremeno na oba uređaja kad su oba upaljena (npr na kompu sam i mob mi je blizu), znam da je logicki nemoguce
iako zna zivcirat kad vidim i cujem da sam dobio mail na kompu za kojim jesam i onda za par sekundi cujem isto na mobu
.
Ugl, nteresira me dali postoji nesto sto prepoznaje da je vec mail procitan na nekom od uređaja ? iColud pa sve preusmjerit na njega ? :-/
Drugo pitanje je u vezi spam-a.
Primam dosta spama na gmail account a glupo mi je svaki puta kad dobijem neki spam koji nije filtriran, ici na gmail i rucno ubacivat adresu sa koje doslo, pa me interesira dali postoji neki automatiziraniji ili laksi nacin tipa da mogu oznacit spam kao u Mail appu ali da radi kako spada jer kad u Mail appu oznacim i dalje mi dolaze tj ne hendla ih dobro ili uopce. Imam i jedan account koji nije imap i nja njega mi isto stize dosta spama.
Pretpostavljam da bi se trebao postaviti filter na serverskoj strani jer nema smisla da ga postavim nekako ma kompu pa onda da mi to sve filtrirano svejedno dolazi na iPhone
?