iMessage istovremeno i radi i ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMessage istovremeno i radi i ne radi

04.02.2014 | 15:48
Moj rođak ima slijedeći problem: iMessage mu radi samo kad šalje poruke na iPhone od cure, a prema svim ostalim iPhoneima ne radi.
Postavke su mu podešene na jednak način kao i na mojem (a meni sve radi uredno), a imamo i isti iphone 4S i iOs 7.
Probali smo sve varijante uključivanja/isključivanja opcija i telefona, ali nije dalo rezultata. U čemu bi mogla biti caka?
04.02.2014 | 16:03
www.wikihow.com/Activate-iMessage ?
ili pak prokopati po suportu support.apple.com/kb/ts4268
04.02.2014 | 16:34
Imam identičan problem ali se ne zamaram previše jer iMessage je sranje!
Sorry sto nemam odgovor bas i mene zanima do čega je
04.02.2014 | 16:38
iMessage je u načelu isto što i Viber, Whassap, Skype, ICQ.. samo svaki ima svoj server. Neću ulaziti u security issues.
04.02.2014 | 18:44
metalni kaže:
Moj rođak ima slijedeći problem: iMessage mu radi samo kad šalje poruke na iPhone od cure, a prema svim ostalim iPhoneima ne radi.
Postavke su mu podešene na jednak način kao i na mojem (a meni sve radi uredno), a imamo i isti iphone 4S i iOs 7.
Probali smo sve varijante uključivanja/isključivanja opcija i telefona, ali nije dalo rezultata. U čemu bi mogla biti caka?

Pokušajte isključiti, pa opet aktivirati iMessage. Također, vidi da li je broj upisan kao nositelj, a e-mail kao dodatna opcija?
Mora proraditi, glavni reset postavki u settingsima pomaže ponekad, ali briše i sve ostale, što nije uvijek opcija.
04.02.2014 | 18:47
konjina kaže:
Imam identičan problem ali se ne zamaram previše jer iMessage je sranje!

Imaš volje objasniti zašto to misliš? Po mom iskustvu, u kombinaciji sa SMSom, usluga je izvanredna, i ne bih je mijenjao... Dovoljno je reći da sam do pojave iMessagea skoro za sve koristio WhatsUp, sada ga koristim u 20% prilika. Svi ostali su pak otpali... A vidim da je tako i oko mene, Viber se još kako tako drži, a WhatUp i iMessage su kraljevi, iMessage što se tiče dopisivanja sa iPhone korisnicima, a za mješovite platforme WhatsUp.
04.02.2014 | 18:58
Caka je u curi Šta ima slati poruke nekome poruke, jedino je ona bitna
04.02.2014 | 19:14
Uz 500 SMS-ova koji su mi u tarifi, čemu razbijati glavu.
04.02.2014 | 21:00
ti si ti, ti imaš 500 smsova, neki nemaju. I meni je iMessage uz Viber jedino sto koristim. Whassup mi je malo iritantan. Svako ima svoje preference ali iMessage vrijedi.
Prije dok sam bio na Nokiji, cudilo bi me sto frendovi mi salju rečenicu po rečenicu u SMSu. Sad skužio da nisu skužili da mi ne salju iMessage već Message iako ne kuzim kako to nisu skuzili jer nisu daltonisti (ili ih jednostavno nije bilo briga)
05.02.2014 | 00:51
@vanjuška pa užasno mi radi iMessage općenito jer uvijek nešto šteka neće Poslat oce Poslat ni sam nezna a da ne pričam kad hoću poslati sliku da mu treba 2minute. Whatapp mi to odradi puno brže i bolje stabilan je brz je. Jednostavno sa iMessage nikako na zelenu granu imam samo losa iskustva pa možda zato i imam loše mišljenje o tome. Inače sam mišljenja kako je to Apple napravio da radi samo sa njihovim uređajima da bi to trebalo da radi ko zmaj a ne da se moram stalno nešto zaj... S tim. Ovo je samo moje iskustvo sa navedenom uslugom ne znaci da nekome ne radi odlično
05.02.2014 | 11:15
Ja sam primjetio da je puno "casual" iPhone korisnika (onih koji se ne bave svojim telefonom više nego što se bave svojim cipelama) updateom na IOS 7 po defaultu "skinulo" svoj telefonski broj s iMessagea. Dakle, iMessage im se može poslati jedino na (automatski generiranu) mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (koje uglavnom nisu ni svjesni da je imaju). Tko koristi Mac, može u iMessageu na Macu podesiti da ti iMessage, osim na email adresu, može stići i na broj telefona (što je po defaultu isključeno na ios 7) i onda to radi i na iPhoneu, i na Macu. Tko koristi Windowse ili Linux, zapravo nisam ni siguran što uopće mogu napraviti.

Uglavnom, nakon IOS 7 (kad se pojavio i kad je većina ljudi po inerciji napravila updaste), ja sam isto primjetio da odjednom puno manje iphone korisnika prima imessage na broj telefona. Kad meni netko od njih pošalje imessage, dobijem ga s icloud adrese i onda im na tu adresu mogu vraćati imessage.

Možda je u tome stvar?
05.02.2014 | 11:45
Koliko ja vidim u iOS7 ima ovo:
Settings/Messages (i kad se uključi iMessage)/Send&Recieve (385 9x xxxx xxx)/ i sad tu postaje zanimljivo. Ima mogućnost ulogiravanja na AppleID. Kad se ulogiraš na AppleID onda povuče e-mail adresu/adrese i nudi opciju da te se može kontaktirati i/ili na broj mobitela i/ili na mail (icloud.com i kod mene dodana adresa gmail.com).
Mislim da je Apple napravio foolproof sistem, tako da moraš one way or the other dobiti iMessage od nekoga. Stvar je u tome hoćeš li to koristiti ili ne. Ako da, naći ćeš način.
EDIT: nakon što sam dodao da me se može kontaktirati pomoću iMessages uz tel broj i na 2 dodatne e-mail adrese, stoji "Send & Recieve 3 Addresses >". Toliko o mojim zapažanjima
05.02.2014 | 12:25
Evo, nisam istraživao kako se na samom mobitelu to podešava. Nisam našao od prve, dalje mi se nije dalo jer sam riješio na Macu, bilo mi je brže. Ali by default, imessage ti se "otkači" od tel. broja i moraš to ručno uključiti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 12 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (559)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO