16.10.2015 | 08:35
Dakle, iphone 5s 16gb, bio na 9.0, sve radilo ko urica.
Syncam ga s dva kompa, najvise s kucnim lapom, a povremeno i s desktopom na poslu, s kojeg i pisem.
Jucer skinuo (ispravni, cdma) ipsw za 9.0.2 i stavio ga na stik da si doma to updateam pa da probam novi JB.
Pa si mislim, ma daj da odmah ovdje to na poslu rijesim. Ionako sam htio isprobati Shift+Update, do sada sam samo Shift+Restore radio.
I spojim ja mob na komp, dignem itunes (zadnji, updatean), syncam, napravim backup i odem na Shift+Update. Odma mi otvori file manager, odaberem ipsw i on krene s updateom.
I negdje na pol updatea javi neki error i stane.
A mob na pol crte updatea, ostao tamo ni vrit ni mimo.
Prekrasno, bas prekrasno.
I sta, nema druge no Home+Sleep pa u DFU.
Prepozna ga itunes i naravno kaze da moram restorat. Ajde, restoraj ga.
Mislim si, syncao jesam, backup imam, nemam sto izgubit, bit ce sve ok.
I sad si on krene sam skidat 9.0.2, pustim ga, mozda ce skinut "bolji" nego ja.
Nakon skidanja krenuo restorat i odradio sve do kraja. Tad me pita ocu li backup vratit, ocu i krene vracat.
I na kraju je momak posao napravio vrlo polovicno.
Instalirao mi je mozda 15 posto app-ova koji su bili prije.
I nikako zavrsit proces syncanja, stalno je na "Waiting for changes to be applied".
Pa sam ga odstekao s tog kompa i isao kuci jer mi je bio gotov posao.
Putem prosao kod staraca na rucak i tamo kad je ulovio wifi, odmah krenuo downloadat neke appove koji su bili zasjenjeni, jer nisu instalirani. Ali ne sve. Nakon pol sata sam otisao kuci, gdje trenutno nemam internet.
I onda nis do jutros kad sam dosao na posao i opet ga ustekao u isti komp od jucer.
Upalim iTunes i opalim sync, nis pametno nije napravio. Odem na Apps i odaberem 5-6 appova (koji su zadjenjeni na mobu) da ih instalira, i instalira ih. Pa odaberem jos 5-6, i kao krene ih instalirat, no nije i opet je u "Waiting for changes to be applied" petlji, vec 40 minuta.
Eto, ako netko zna sto se ovdje dogodilo i kako to sredit...bit cu jako zahvalan.
BTW, koji je odnos appova i backupa? Jel itunes u backup spremi samo podatak da je neki app bio instaliran i njegove podatke, ili sto? Mislim, ja sam ocekivao da ce nakon restorea apsolutno sve biti kao prije, dakle svi appovi, sa svojim dokumentima, u svojim folderima itd, a ne ovakav picvajz.
Recimo, ezaba i mtoken su instalirani i aktivirani, ali ne prihvaca mi vise moj pin, tako da cu i njih morati reinstalirati i ponovo aktivirati.