28.10.2015 | 15:00
Ovako par upozorenja za sve one koji planiraju napraviti JB na svojim uređajima
Pangu Team je izdao novu inačicu JB alata koji popravlja par bugova ali i dalje preporučujem da neradite JB sa niti jednom od dostupnih inačica, navest ću samo nekoliko ozbiljnih sigurnosnih propusta koje se događaju a na vama je da se odlučite dali se isplati ili ne.
1.1.0 PANGU
1. Nakon odrađenog JB procesa u većini slučajeva u Cydiji ćete pronaći Essential Updates ( Cydia Substrate i Pangu Jb ) 1.1.0 verzija, nakon što napravite Upgrade IOS će se srušiti, odn Cydia se sruši, odlazi u reboot i tako ostaje sve dok ga ne stavite u DFU mode i napravite RESTORE ručno sa 9.0.2 OS koji je još uvijek dostupan, Apple ga i dalje potpisuje.
2. Ako vam se ne dogodi greška pod 1 , njajvjerojatnije ste izgubili CYDIA Source/eve odn CDYDA Repos... u mom slučaju lista je bila prazna, svi Cydya Twwekovi su bili izbrisani pod CYDIA FEATURED
3. Skinite Cydia Icleaner Pro sa Cydie, napravite prvo Analyze te potom CLean ( isto tako u iCleaneru uključite CYdia i Cydia sources i Unused Dependecies )
4. Nakon što Cleaner odradi svoje napravite REBOOT sustava, nakon toga bi trebali dobiti nazad Cydia Tweekove
5. Ako ih i dalje nema to znači da ćete morati ponovi cijeli proces JB ponovno ( Restore preko Itunesa ) te ponovno JB
I nakon što sam napravio novi RESTORE, novi JB, sve je ostalo isto sa istim bugovima kao i prije.
PANGU 1.2
1. Ponovio sam proces JB sa novijim Pangu alatom, inačicom 1.2 te sada je sustav malo stabilniji, nema ostajanja u Reboot modu, nije potreban DFU mode ali ono što se nije promijenilo je da i dalje nema CYDYA FEATURED Tweeks....
Moja preporuka da ako niste još napravili JB a imate 9.0.2 napravite CLEAN RESTORE, to znači da kada Itunes povuče software koji ste ručno odabrali, ( CRTL i Shift ) NEMOJTE raditi BACKUP, nego CLEAN INSTALL i čekajte noviji PANGU alat ili TAIG .