NASmeister - NAS monitoring and managing tool
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NASmeister - NAS monitoring and managing tool

01.03.2017 | 13:15
NM.png

AppStore: itunes.apple.com/app/id1020839148
Support: forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=10&t=128028

Evo da malo dam svoj osvrt na jednu iOS aplikaciju (developera Luke Hlasteca iz susjedne nam Slovenije) koju pratim od pratički prvog dana beta testiranja. Kao netko tko ima nekoliko Synology uređaja ova aplikacija mi je sjela, kao budali šamar.

Free aplikacija koja ima app-in purchases ukoliko vam zatrebaju, nudi za sada 2 glavne funkcije. Overview pregled sistemskog stanja NAS uređaja i managment download taskova (dakle alternativa Download Station aplikaciji na iOS platformi, DSGet)

Iako mobile download funkciju ne koristim toliko, moram priznati da je vrlo dobro odrađena i nudi čak i neke feature koje druge free/komercijalne aplikacije ne nude. Naravno s druge strane ovaj feature nije idealan jer recimo ne nudi browser opciju koju neki korisnici očekuju, ali kao što sam rekao, vjerujem da će se set opcija proširiti u budućnosti pa ništa nije isključeno.

System overview je meni ipak najbitniji dio ove cijele priče i stvarno radi jako dobro. Prije nego se itko počne pitati, da radi na LAN, WAN i VPN razini i podržava 2step autorizaciju. Također radi uredno i preko https protokola. Dakle svi uređaji se mogu kontaktirati preko lokalnih, DDNS ili Quickconnect adresa i nije potrebno gasiti 2step kako bi pristupili uređaju i dobili potrebne informacije.

Elemntarnih 7-8 parametara koje ovaj dio aplikacije prikazuje je više nego dovoljno s obzirom da je za to potreban doslovno jedan tap. U svega par sekundi prikazati će se CPU/RAM i HDD utilizacija, temperatura, kao i status polja, updata i slično. Meni dovoljno.

Ako uzmemo da za ovo ne moram loadati mobile verziju DSMa (koja nije baš nešto) i činjicu da ne moram loadati full desktop verziju DSMa i preko 3-4 prozora dobiti iste informacije, ne mogu ništa drugo reći nego, sjedi 5.

Kao dodatni benefit, aplikacija nudi i iCloud backup/restore opcije za povrat svih prethodno konfiguriranih NAS okolina u jednom potezu. Super i jednostavno.

Aplikacija je napisana 100% u Swiftu i vrlo je stabila, brza i vrlo modernog i minimalističkog dizajna. Ne koristi nikakav 3rd party servis za rad, već priča direktno sa DSM OS-om i koristi njegove API-e.

Iako trenutno za aplikaciju nemam nekog prigovora vidim da se već dodaje i novi feature, a to je SSH modul. Na kojoj razini će ovo raditi i što se misli sa ovime dobiti, vidjet ćemo, ali iako koristim ios SSH aplikaciju za spajanje na NAS (rijetko ali koji put dobro dođe), biti će interesantno ovo imati unutar jedne jedine aplikacije. U svakom slučaju pohvano.

Ono što bi možda predložio za daljnji razvoj ove aplikacije, a to pogotovo mislim ako SSH model bude ugrađen na način na koji ja to očekujem je i support za iPad uređaju (dakle nativnu podršku) koja će iskoristiti tu cijelu nekretninu koja se nudi na ipad uređajima.

Za sada ne bi više dužio. Aplikacija će na prvu djelovati skromno, ali za nekoga tko ima više ovakvih uređaja (a moguće da će i doći podrška za druge proizvođaće) navedene fukcije će sigurno biti praktičke i iskoristive na dnevnoj razini.

Moja osobna i skromna ocjena je 4/5 i definitivno bi je preporučio svakome, makar u free verziji da vidite kako radi i možda vam sine koji prijedlog featurea kojeg bi voljeli vidjeti u budućnosti.
07.03.2017 | 12:47
Aplikacija je jako zanimljiva i pregledna, isto tako mislim da ima jako puno potencijala i prostora za razvijanje!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 27 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO